2014.02.28.
18:00

Írta: Kozpontban.hu

A magyar példa.

Van egyáltalán olyan, hogy magyar példa ? Van. Van magyar példa, a negatív és a pozitív esetben is. Van magyar példa, az összefogás teljes hiánya amikor kellene, és az összefogás bizonyos társadalmi csoportok között amikor éppen nem kellene.

Valahogy rosszul van beállítva a magyar nép cselekvési órája, valahogy elfelejtették beállítani a pontos időt.  Magyar példa van, és ezt az egész Föld  elé lehetne állítani. Hogyan lehet egy egész népet rejtett elnyomatásban, alattomos diktatúrával kordában tartani, na ez a magyar példa. Hogyan kell a választást úgy alakítani, hogy már a választási törvény aláírásának napján tudni lehessen, hogy ki lesz e törvény nyertese ? Hogyan lehet véletlenként előadni olyan tények napvilágra kerülését, amely tényekről már állítólag hónapokkal előbb tudtak a hatóságok ? Hogyan kell úgy manipulálni a békés családokat, hogy ne a szűk megélhetésen, a kevés bevételen járjon az eszük, hanem azon, hogy az elmúúúúttt nyóóóóc év minden rossz okozója ? És hogyan lehet mindezt ráadásul úgy feltálalni, hogy a nép úgy kajálja be, mintha mannát eszegetne. A manna persze egy idő után majd alaposan megkeseredik az emberek szájában, és ezen már nem fog majd segíteni sem Gabriella csábos mosolya, sem Máté elégedett kioktatása, sem Péter elfojtott félmosolya, sem Pintyőkénk sanda elnézése, de még Viktor mokánysága sem. És nem fogja feledtetni a keserű szájízünket az sem, ha időközben a rezsink annyira lecsökken, hogy még a szolgáltatók fognak fizetni nekünk és könyörögnek majd, hogy még egy kis gázt-villanyt használjunk ingyér, mert akkorra már tisztában leszünk azzal, hogy bizony a mi Viktorunk a napóleoni vitéz nagyon megtanulta a cári Oroszország Potemkin nevű miniszterének módszerét a megtévesztés tudományának magas eszméit.

Ugyanis a rezsihecc nem más, mint annak idején azok a Potemkin falvak, amelyekben a házaknak csak a homlokzati falai készültek el, hogy úgy lássék az úton haladók számára, mintha ott egy virágzó falu lenne, holott a homlokzat mögött a legnagyobb nyomor volt…

Kocsis Máté szerint a közműszolgáltatóknak még mindig van nyereségük, úgyhogy még mindig túl sok a szolgáltatói díj. Csak megjegyzem, mint egyszerű mezei közgazdász, hogy csak a nyereségből lehet fejleszteni, karbantartani, színvonalat tartani, veszteséges üzem esetén csak a hitelállomány nő és a tartozásállomány, meg a veszteség. De, ha majd nem lesz fejlesztés, és egymás után mennek tönkre a közműszolgáltatók, akkor megint el kell kezdeni az elmúttt nyóóóc évezést ! És azt, hogy mi megvédjük akkor is a családokat.

Nem is tudom, akkor 1998-2002 között a családok jövedelméhez képest tényleg annyival jobb volt a rezsiköltség, hogy a FIDESZ-nek eszébe sem jutott a rezsiharc, mint az osztályharc egyik formája ? Vagy választási trükk az egész ? Ez is ? Mint az a hírfolyam, ami érdekes módon azt sugallja, hogy minden gazdasági bűncselekmény mögött keresd a baloldaliakat ? Ezek szerint a jobboldaliak példás életű, becsületes, törvénytisztelő emberek, netán szentek ?

Szólni kéne Ferenc Pápának, hogy az összes magyar jobbost avassa szentté még életében, és akkor már a név után tudni lehet majd, ki milyen szemléletű. Ugye Szt Orbán Úr ? Hát ez a magyar példa, illetve ez is az,  csak nehogy követőkre találjon Európában, mert már Közép Amerikában  van pár állam, amely nagyon hasonlít ….

Van persze jó magyar példa is, de ezek egyike sem a politikai életünk része. A jó magyar példákat nem a politikusok vagy a mellettük tengődő munkatársak adják, hanem a nép gyermekei, akik a megpróbáltatások ellenére igyekeznek talpon maradni, igyekeznek másokon segíteni, önzetlenül  és minden nyereség célja nélkül, csak úgy emberségből. Emberségből, ami nálunk már úri passziónak számít.

A magyar nép történelme során mindig az elnyomás ellen küzdött, és mindig voltak olyanok, akik megalkuvóként behódoltak, árulók lettek, aztán a történelem vagy rehabilitálta őket vagy nem. A mostaniakat a történelem vajon hogyan fogja majd megítélni ? Nekik már édes mindegy lesz, ahogy nekünk is, miként vélekednek majd ükunokáink a mai történelemről, de az ne legyen mindegy, hogy miként vélekedünk mi most a jelenünkről és hová tart majd az ország a közeljövőben !!

Lehetünk balosok, vagy jobbosok, lehetünk szélsők is, de egyek ne legyünk most, mégpedig közömbös nihilisták, mert a vérszívók ezt akarják. Zombiként elfogadni azt, hogy ők a mindenható urak, és azt csinálják ami jólesik nekik, úgy törvénykeznek ahogy jólesik nekik, és olyan életet adnak nekünk ami jólesik nekik. NEM ezt akarjuk ugye, mert nem vagyunk sem zombik, sem birkák, a saját életünket akarjuk élni és szeretnénk becsületes napi 8-9 órai munkából eltartani a családunkat. Tudják, ahogyan nagyszerű új Alkotmányunk is kimondja…….

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika belpolitika pénzvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr245837322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása