2014.06.02.
21:16

Írta: Kozpontban.hu

Tolvajkergetés a Tolvajkergetőkkel – Tolvajt kergetni jó dolog – elfogni még jobb!

Tolvajkergetés a Tolvajkergetőkkel, avagy harc  a bűnözők ellen a bűnözőkkel, és a néha őket védelmező rend – igazság hivatásos őrzőivel.

Nemrégen értesültem, hogy TOMCat (Polgár Tamás) ellen eljárást indított a rendőrség súlyos testi sértés kísérlete miatt. Hogy is történt az eset? Odamentek egy hmvh-i házhoz, melynek tulajdonosával előbb bérleti szerződést kötöttek, hogy beköltözzenek, vagy a szerződés szerint lebontsák az ingatlan-ikerrészt. Az ingatlan ikerház másik – nem tulajdonos használója egy roma férfi, és rokonsága pedig nem voltak hajlandók elismerni a jogszerű szerződést. A már az ingatlan udvarában lévő bérlőkre, és a bérletbe adó hölgyre a romák csoportosan támadtak rá, TomCat pedig csak a túlzott magabiztosságot hűtötte le – eredményesen azzal, hogy a nagyhangú főkolompost a riasztópisztolyával arctájon lőtte. ( A roma férfinak semmi baja nem esett). Ezt TomCat egyébként a „Tolvajkergetők” csoportjának tagjaként követte el. A rendőrök pedig természetesen nemhogy kivizsgálták volna azt, mi is történt azzal az asszonnyal, aki bérbe adta az ingatlant, hanem a lövöldöző ellen indítottak eljárást. Ezzel is bizonyítva, ahogyan sok ezer más üggyel is, hogy országunkban csak egy népcsoport az, amely bármit megtehet szinte büntethetetlenül, de legalábbis csekély felelősségre vonással, ez pedig a roma nép , akik gizdán a magyar honfitársaikat csak parasztoknak nevezik.

A Tolvajkergetők országosra bővült csoportja eddigi működése kapcsán több száz esetben göngyölített fel kerékpártolvaj bandát, hívta fel a hatóságok figyelmét kemény drogkereskedő gengek működésére a pontos helyszínek megadásával, illetve egyéb, az alvilág szervezett működésével kapcsolatos információkat is megosztottak a rendőrökkel. A rendőrökkel, akik vagy képzetlenségük okán, vagy gyávaságuk kapcsán, esetleg felsőbb utasításokra nem lépnek fel hatékonyan a romák által elkövetett bűncselekmények felderítése céljából. Nemcsak ők a hunyók azonban, de az ügyészek, a bírók is, amikor enyhébbnél enyhébb ítéleteket hoznak, s már majdnem elnézést kérnek tőlük, hogy egyáltalán meg kellett jelenniük az igazságszolgáltatás előtt. Mielőtt bárki rám sütné, hogy rasszista vagyok, leszögezem, hogy nem hiszek abban, hogy cigány bűnözés. Nem hiszek ebben, csak azt figyeltem meg, hogy a köztudatba bedobott bűncselekmények százainak igen elsöprő többségét romák követik el, ugyanakkor a társadalomban az arányuk nem több 10-15 százaléknál. Megfigyelhető az a tendencia is, hogy a romák számaránya a büntetés végrehajtó intézetekben kb 85 %-os lehet, és az sem kutya, hogy szinte minden bűnöző roma származású esetén erőszakos bűncselekmények jellemzik őket.

A Tolvajkergetők csoportjának gondolom már elege lehetett a folyamatos kerékpár lopásokból, és ezért álltak össze eredetileg, s valóban dokumentálják a mai napig is a bűneseteket az elejétől a végéig dokumentumfilm szerűen. Ezek a bátor, és önkéntes emberek, akik a saját szabadidejüket, és pénzüket áldozzák fel, sokszor embertelen, és veszélyes körülmények között azért, hogy elvégezzék azt, amit a rendőröknek kellene elvégezni, nem a néha tapasztalt megvetést érdemelnék, hanem a megbecsülést. Mert ők érdekes mód bemernek menni fegyvertelenül is olyan cigány telepekre is ( pl. Bp. VIII-ker Diószeghy Sámuel utca nyomortanyái) egy kis kamerával, ahová rendőr fegyveresen csoportosan sem mer bemenni. Ezek az emberek a munkájukért nem kérnek, de nem is kapnak semmilyen elismerést, pedig már elért eredményeik is vannak, amennyiben néhány vidéki nagyvárosban visszaszorult a bicikli lopások száma. ( Nem a kimutatások kozmetikázásával érték el, ahogyan derék rendőreink, hanem a tényleges bűnügyi munkával. Mert ők még komolyan képesek venni az Alkotmányunkat, és egyéb törvényeinket, pl azt amelyik felhatalmazást ad az állampolgároknak a tetten ért bűnöző visszatartására a rendőrség megérkezéséig.) Nem pocskondiázni kellene ezeket az embereket, hanem példamutatásuk okán másoknak is be kellene kapcsolódni a munkájukba, s ezzel visszaszorítani a bűnözés terjedését az országban. Mert, ha minden településen lenne 100 emberenként egy „Tolvajkergető” önkéntes, akkor a bűnözők háromszor is meggondolnák, hogy bűnözzenek, vagy ne. Igaz ugyan az is, hogy ha nem bűnöznének, akkor meg vagy unatkoznának, mert ugye munkahely nincs, ha véletlenül szeretnének dolgozni, vagy éhen halnának, mert ugye a többség még a munka szó hallatán is kiütéses lesz. A bűnöző életmód nagymértékű megszűnésével ugyebár az állam igen sok pénzt vesztene el. Miért? Mert egyrészt a sok volt bűnözőnek vagy állást, vagy valamilyen segélyezést kellene fizetni, s közben meg a rendfenntartó-igazságszolgáltató hivatásos állománynak meg nem lenne munkája, tehát ott munkahelyeket kellene megszüntetnie, ami megint csak munkanélküli segély folyósítással járna. Tehát az államnak a bűnözés jó üzlet, hiszen az a pár tízezer-százezer ember, aki bűnözésből él, valahogy eltartja magát, akik meg az ő elfogásukban elítélésükben érdekeltek, azoknak meg legalább még van munkahelyük. ( Bár nem kötelező rendőrnek sem lenni, hiába panaszkodnak a rendőrök, milyen sok a munka, és milyen kevés a pénz.)

A Tolvajkergetőkre tehát szükség van, és egyre inkább van rájuk szükség, hiszen a kormány politikájának egyenes hozadéka a bűnözők napi szintű után termelése, és a jelenlegi bűnözői létszám folyamatos emelkedése.

Úgy gondolom, hogy a tisztességes „Tolvajkergetők” csoportjának tagjai közé származástól függetlenül bárki jelentkezhet, hiszen őket sem a cigánykérdés terelte a probléma, a bűnözés fékezésének irányába, hanem maga a bűntől való irtózás. Sok véleménnyel ellentétben, én nem gondolom azt, hogy aki a Tolvajkergetőkkel vállal közösséget, akár úgy, hogy közéjük lép, akár úgy, hogy osztja véleményüket nem részesíti előnyben az önbíráskodást, sőt talán inkább a polgárokat , az ő tulajdonukat védi, és megpróbálja nevelni pl a roma társadalmat a tulajdon tiszteletére. Országunkban igen sok álszent ember van, akik azt állítják, hogy a roma ember nem bűnözne, ha lenne munkája, és tisztességes keresete, és álláspontjuk szerint nem kellene kirekeszteni őket a társadalomból, hanem a beilleszkedésüket kellene támogatni. Csakhogy ezt pont a romák nem nagyon szeretnék, mert nem is tesznek meg semmit – tisztelet a kivételnek – annak érdekében, hogy a társadalom hasznos tagjai lehessenek. És ami igen szégyenteljes, hogy sem a roma vezetők, sem a gazdag-milliárdos romák sem akarnak tenni azért, hogy a népük végre kiemelkedjen az évezredes mocsokból…. ami nemcsak fizikai, de szellemi is. Nem véletlen bármely településen már messziről meg lehet állapítani, hogy a környéken laknak-e romák, mert ha igen, akkor a füstszagon túl már az utca eleje is olyan szemetes, hogy oda épeszű ember nem megy be, csak úgy sétálni. A romák biológiai értelemben véve olyan emberek, mint a többi. A Föld bármely pontján megtalálhatóak, mert igénytelenek, de, és ezt e cikk apropóján kívül írom le, mi lehet az oka annak, hogy pl Izraelben szinte nem lehet egyet sem találni közülük?

Visszatérve a tolvajkergetőkre, egyre több kellene belőlük, és egyre több társadalmi támogatásra lenne szükségük. Nemcsak anyagi értelemben, de gondolati síkon is, és ha egyszer még azt is megérnénk, hogy pl Miskolcon az Avas ltp-n élő romák közül  is a tolvajkergetők táborát erősítenék párszázan, no az lenne az ország számára az igazi eredmény.

Addig is hajrá TOLVAJKERGETŐK! Köszönöm, hogy legalább Ti bátrak vagytok.

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: hirek tomcat tolvaj bűnügy tolvajkergetők

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr796261444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása