2014.03.29.
22:19

Írta: Kozpontban.hu

A Kennedy merénylet igaznak mondott története.

Amerikai hírszerzőnktől az alábbi döbbenetes összefoglalót kaptuk a minap J.F. Kennedy elnök meggyilkolásának történetéről:

 Az elnök likvidálását a CIA az FBI és a Central Secret nevű szervezetek szakértői dolgozták ki aprólékos, precíz munkával. A terv kiagyalói, Martin Chevar, Ron Dicsers, és Milnar Merlosa nevű ügynökök voltak, akiket 1963 februárjában összeégve találtak meg egyikük autójában a kanadai Vancouver városba vezető országút melletti erdős részen. A testek annyira össze voltak égve, hogy nem tudták őket azonosítani, csak a gépkocsijuk azonosító jegyeiből.

A merénylet e három ügynök  pontos forgatókönyve szerint zajlott le 1963 november 22.-én a déli órákban Dallasban az Elm utcában. E nap délelőttjén három ember igyekezett kíséretével az Elm utca felé , egyik L.H Oswald a sarkon álló könyvtár épületébe ment be, kísérői három CIA ügynök  az épület hátsó bejárata mellett parkoltak le autójukkal, majd ketten felmentek Oswald után egy zsákba csomagolt puskaállvánnyal és egy puskával. Az épület 6. emeletének raktárszobájába mentek, s ott felállították az állványt és a puskát is rászerelték a távcsővel. Oswald a CIA átlag alatti lövészképzettségű ügynöke, mint utolsó esély volt a 6. emeletre küldve. Itt kellett figyelnie, s amennyiben a merénylet bármi miatt meghiúsulni látszódna, akkor kellett volna lőnie a távcsöves puskával.  A gyakorlások alatt 31 % találati pontossággal teljesített ,ami igen gyatra teljesítmény volt. Hogy mégis miért kellett neki az utolsó esélyt adni ? Mert a terv lényege az volt, hogy a merényletet egy magányos elkövető nyakába varrják. Oswald tudott erről, a főnökei tájékoztatták, s azt mondták neki, ez az utolsó bevetése lesz, és hogy 27 évesen már nyugállományba küldik ( alig pár éves CIA ügynöki múlttal ) magas nyugdíjjal, és családjával együtt a tanúvédelmi programba kerül be.  Ez tetszett Oswaldnak, akit soha nem fűtött nagyon a munka utáni vágy, még Szovjetunióban sem, ahová azelőtt pár évvel dobták át beépülés céljából, de sajnos ez annyira nem sikerült neki, hogy visszarendelték az USA-ba. Tehát vele kapcsolatban az volt a terv, hogy a könyvtár 6. emeletén lévő raktárhelyiség ablakából figyeli az eseményeket, és ha az elnököt valamiért nem sikerül lelőni, akkor ő fogja végrehajtani ezt a merényletet. Oswald nem volt gyilkos hajlamú ember, igaz kissé labilis idegzettel rendelkezett, de embert soha nem ölt volna  ( ezt még az orosz barátai is így érzékelték, de amerikai ismerősei szerint is egy békés ember volt.)

Oswald tehát elfoglalta helyét , figyelt és várakozott az elnöki konvojra.

A második férfi E. Howard Hunt aki az Elm utcában furgonnal megállt, gyorsan szállt ki, puskatartó zsák volt a kezében, melyben egy mesterlövész puska volt és elindult a domb felé, melynek tetején egy palánk építmény van, s e mögé rejtőzött el. Puskáját gondosan álcázta, s úgy helyezkedett, hogy rálásson az alatta lévő utcára. Ő volt az a mesterlövész, akinek valóban azt a feladatot adták, hogy ha nem sikerülne az első lövész akciója, azonnal tűz alá veszi az elnököt és végrehajtja a merényletet. Körülötte három CIA ügynök üldögélt, akiknek feladata volt Hunt munkájának támogatása. Az volt a parancs, hogy a merénylet után azonnal a vasút felé kell menekülniük, s egy előkészített tehervagonba kell beszállni, amely kijuttatja őket a városból . Hunt, mint a szolgálat egyik fontos nyomozó ügynöke mesterlövész kiképzést kapott tengerészgyalogosként, s a harmincas évei elején járt, csak a munkájának élt. Feladata elsősorban az állambiztonsági ügyekben diszponálódott emberek felkutatása és eltüntetése volt.

A harmadik ember Igor Vaganov az igazi, harcedzett mesterlövész ,  aki több kitüntetéssel szerelt le a tengerészgyalogságtól New Jersey melletti CIA támaszponti bázisról. Ezt követően a CIA különlegesen kiképzett ügynöke lett. A Szovjetunióba is átdobták, ahol eredményesen beépült a KGB-be, de akkori társa Oswald csetlései-botlásai életveszélybe sodorták és őt is visszarendelték az USA-ba, mint Oswaldot. Itt likvidálási feladatokkal, merényletek végrehajtásával foglalkoztatták, többek között az ő számláját gyarapítja Martin Luther King elleni végrehajtott sikeres merénylet is. Tehát Igor Vaganov ügynök is az Elm utca környékén volt, azaz az utca sarkától mintegy 40 méterre álló Dal-Tex building felé igyekezett két társával együtt mindhármuknál volt valami csomag, mert az ő mesterlövész puskája , amelynek kalibere ugyanolyan volt, mint a másik kettőé, igazi messze hordó pontlövő fegyver, három részre szétszedett állapotban volt a hosszú fegyvercső miatt, és a spéci távcső miatt is.  Ezzel a puskával szinte mindent eltalált a lövész amit akart 300-400 yard távolságból is. Igor Vaganov és emberei felmentek az épület 3. emeletére, az előre elkészített helyiségbe, ahol aprólékos munkával állították fel Igor puskaállványát, szerelték fel a puskáját az irányzékkal és távcsővel együtt. Ő volt az első számú lövész.

Az épület ablakából teljesen beláthatta az Elm utcát, s a terv szerint az elnököt hátulról kellett fejbe lőnie. Nyugodt volt tudta, hogy bármilyen hiba esetén minimum még egy lövésre lesz ideje. Tudta azt is, hogy rajta kívül még van egy másik mesterlövész is a füves dombon lévő palánk mögé rejtve, mint biztosító második lövész. Azt is tudta, hogy Oswald lesz aki elviszi majd a balhét, bár nem nagyon értette a dolgot, de nem is ez volt a feladata. Az ő menekülési útjuk az épület mögött parkoló Vaganov tulajdonában lévő piros sportkocsira épült.

Dél elmúltával a folyamatos rádiókapcsolatban lévő ügynökök, a CIA különösen bizalmas csoportjának tagjai -Vaganov-Hunt- Oswald megkapták a szünetjelet, amely az akció kezdetét jelentette s azt, hogy ne kommunikáljanak már senkivel sem amíg a merénylet tart.

Volt egy negyedik beépített CIA ügynök William Greer az elnöki autó vezetője, és a mellette ülő Roy Kellermann ügynök, valamint az első kísérő autóban ülő Clint Hill akiknek a merénylet teljes támogatása volt a feladatuk, illetve eredménytelenség esetén lehetőség szerinti likvidálás.

Az elnöki autó a motoros rendőrök gyűrűjében haladt, amikor Clint Hillnek eszébe jutott, hogy az elnök két személyi testőre akadályozhatja a mesterlövészek pontos célzását, hiszen ők hol a kocsi mellett futottak, hol meg a kocsi hátulján kapaszkodva álltak. Ezért azonnal visszarendelte őket a második kísérő kocsiba. A két testőr furcsállotta a parancsot, de végrehajtották.

Az elnök autója befordult az Elm utcába, egy igen éles kanyart véve nagyon lelassítva, majd lassan haladt. Eközben Igor Vaganov akkurátusan célba vette az elnök tarkóját, mint biztos lövési pontot, várt kicsit, majd lőtt. A találat pontos volt, látta a távcsövön keresztül a becsapódást, de meglepve tapasztalta, hogy az elnök nem dőlt előre holtan, hanem csak kissé megemelte két karját és balra mozdult el. A first lady az elnökhöz kapott, mintha nézné, mi történt vele. Azonnal újra töltött és a távcsőbe nézve nem hitt a szemének. Azt látta, hogy az elnöki autó sofőrje hátrafelé néz, miközben bal kezében tartott pisztollyal a jobb válla fölött belelő az elnök fejébe és a lövedék leszakítja kimenetkor az elnök koponyájának egy darabját. Többet nem foglalkozott semmivel, a terv szerint rögtön szétszedték a fegyvert, összepakolták és kimentek az épületből a hátsó parkolóban álló kocsihoz. A megbeszéltek szerint a második lövész közben a vasút felé futott társaival a tehervagonhoz, Oswald pedig  a terv alapján lement a földszintre , de mivel nem voltak ott a társai, akikkel mennie kellett volna, buszra majd taxiba szállt, és hazament. Innen kapcsolatba lépett parancsnokával akinek utasítására a Tizedik és a Daltona utca sarka felé vette az irányt, hogy találkozzon ügynöktársaival, akik közül egyik a FBI-ba beépült ügynök volt, hogy ő az FBI tisztjeként kaphassa el Oswaldot. Oswaldot azért nem  várták meg társai , mert Tippit rendőrjárőr  a merénylet előtti percek alatt igazoltatta őket a tankönyvraktár mögött, és adataikat felírta. Ezt jelentették az ügynökök, és hogy ki  ne derüljön az egész merénylet terv, főnökeik meghozták az ítéletet, Tippit járőrt likvidálni kell.

A járőr  rádiózni nem tudott, mert a CIA emberei folyamatosan zavarták a rendőrségi frekvenciákat. Mintegy 20-25 percre azután, hogy  Kennedyt lelőtték és a járőr kapott egy azonnali parancsot a hirtelen megjavult rádión ( a CIA rádiósaitól, nem a rendőröktől), hogy azonnal vonuljon  ki Tizedik utcába ahol a Daltona utca felé haladni látták azt az embert, aki gyanúsítható az elnökgyilkossággal. A járőr azonnal odament, meg is állította Oswaldot aki már várta, de vele majdnem egy időben érkezett meg Vaganov is, akinek  az intézkedő rendőr kivégzését is azonnali parancsba adták. Vaganov odalépett a járőrhöz és elővéve 38-as pisztolyát, négyszer belelőtt Tippitbe, aki azonnal meghalt. Ezután Oswald elsétált a színhelyről és bement a Texas moziba fizetés nélkül feltűnően, s a leghátsó sorba ült be egyedül.A véletlen események láncolata eredményezte, hogy a beépült CIA  ügynök aki az látszólag az FBI-nak dolgozott, már nem tudta elfogni Oswaldot, hogy később fű alatt elintézzék a tanúvédelmi programba helyezést is, hanem a mozi pénztárosnőjének bejelentése alapján a helyi zsaruk fogták el. Oswald ekkor rájött, hogy nagy bajba került és a 12 órán át tartó, ügyvéd nélküli kihallgatásán a kihallgatóknak elmondta, hogy ő ügynök és nem ő lőtt, csak figyelte a terepet…

A baj csőstül jött volna a CIA-ra, ha minden kijut amiről Oswald tud, ezért úgy határoztak, Oswaldnak azonnal meg kell halnia, nehogy felfedje az összeesküvést. Erre a célra pedig ott volt Jack Ruby, a hírhedt bártulajdonos, a dallasi alvilág prominense, aki nemcsak a helyi rendőröket látta el információkkal, de a CIA-t is, mint beépített ügynök. Azonban egyszer messzire ment, mert saját kezűleg ölt meg egy rendőrtisztet. Ezért minimum villamosszék járt volna neki, de kimentették CIA-s főnökei azzal, hogy egyszer majd tennie kell ezért valamit. Nos ez a valami eljött. Jack Ruby megölte Oswaldot nyilvánosan, mikor át akarták szállítani egy másik börtönbe. Rubyt e tettéért halálra ítélték, majd eljátszották, hogy a kórházban műtétje után belehalt a következményekbe. Valójában Ruby Brazíliában élt 1981-ben bekövetkezett haláláig Nick Meyer álnéven a tanúvédelmi programnak köszönhetően.

És mi történt a második lövésszel ? Hunt a merénylet után az előkészített tehervagon védelmében kijutott a városból, majd  CIA különleges egységénél dolgozott Észak Dakotában , ahol kiképző feladatokat látott el. Halála 1967-ben következett be, amikor részegen egy kamionnak ment neki frontálisan az autójával.

A harmadik szereplő, Igor Vaganov életben van , tudomásunk szerint Kanadában él álnéven, jelenleg 78 éves, és az információnk szerint egy országúti kávézó lánc társtulajdonosa. Úgy tudjuk, hogy ezt a történetet jelentős mértékben neki köszönhetjük, illetve annak a volt CIA tisztnek, aki beszélt vele a múlt század egyik legnagyobb horderejű gyilkosságáról.

A sofőr , aki a végzetes , második lövést leadta tudomásunk szerint 1963 december 22 .én gyilkosság áldozata lett new yorki otthonában , mikor betörték hozzá éjjel, és megölték.

Társa  Kellermann a CIA-nál szolgált még mintegy tíz éven át és az ausztrál követségen dolgozott ahonnan sajnálatos módon csak koporsóban került haza, mivel egy részeg ausztrál társaság megkéselte egy nyári éjszaka az utcán.

Érdekes, hogy a többi ügynök, akik közvetlenül tudtak a merényletről, mind meghaltak három éven belül , és az az újságíró nő Dorothy Kilgallen akinek Ruby a börtönében 1964-ben exclusive interjút adott, s aki  1965  november 13-án nyilvánosságra hozza a Kennedy gyilkosság igazi történetét, 1965 november 8-án öngyilkos lett. Sem lakásán, sem irodájában nem találtak semmilyen feljegyzést, írást a Kennedy gyilkossággal kapcsolatban.

Végül is mi lehetett az oka annak, hogy Kennedyt kiiktassák teljesen az elnökök sorából, és az életből ? Az ok a tájékoztatás terve volt. Az elnök tervezte, hogy 1963  december elején nyilvánosságra hozza azokat a szupertitkosan kezelt információkat, amelyeket mindig igyekeztek eltitkolni a nép elől, mégpedig az idegen civilizációk földi jelenlétét, az 1952-es Hold expedíció sikerét, és kudarcait az 1955-ös Marsra szállást,és a tervbe vett Mars bázisok felépítésének folyamatát, a legújabb UFÓ fejlesztésű földi űrhajók használatát. És azt is, hogy a Föld feletti hatalmat már nem a szabadkőműves családok, és kiváltságosok gyakorolják, hanem már a galaktikus közösség. Erre azonban nem hagyott időt az a hatalom amely mindenre képes azért, hogy saját valós, vagy vélt hatalmát megtarthassa a végletekig.

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: nagyvilág történelem hirek

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr745885089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása