2014.03.24.
20:42

Írta: Kozpontban.hu

A nyúzós gyilkos már Európában…

Nemrégen kaptuk a hírt, hogy a nyúzós gyilkosságok elhíresült anonim elkövetője már Európában is megkezdte áldatlan működését.

FBI információk szerint először 2010 decemberében Ausztráliában -Perth,  Adelaide és Sidney városokban ölte meg 5 áldozatát. Az áldozatok mindegyike 30-40 év közötti korú, vékony testalkatú fekete hajú háztartásbeli hölgy volt. Mindhárom megölt hölgy hátáról szakszerűen teljesen le volt nyúzva bőr, és semmilyen dulakodás nyomait nem észlelték a hatóságok. A rendőrök feltételezik, hogy az elkövető vagy elkövetők valamilyen tudatmódosító anyagot használhattak az áldozatok ellenállásának azonnali megtörése érdekében. A gyilkosságokat minden estben a déli órákban követték el  és mindegyik elkövetésben az is a közös, hogy az áldozatokat minden esetben élve nyúzták meg, s aztán torkukat elvágva nézhették végig a szenvedésüket, míg meg nem haltak . Az ausztráliai esetek mindegyikében az áldozatok háza előtt dél körül egy világos színű furgont láttak a szemtanúk, s abból  két fehér overallos férfi szállt ki, majd ment be a házba. A rendőrség nyomrögzítői semmilyen használható nyomot nem tudtak rögzíteni.

2011. márciusban Venezuelában Caracasban, valamint Cartagénában  bukkant fel a nyúzós sorozatgyilkosság. A módszer nem változott, (Ford kisteherautó, két fehér overallos férfi, déli órákban, ellenállási, dulakodási nyomok nélkül, élve az áldozatok hátáról lenyúzva a bőrt, majd a nőket torkuk átvágásával elvéreztették) ahogyan a kiválasztott áldozatok jellemzői sem. Ebben az országban a két városban igen rövid idő alatt – 6 nap-szintén 5 nő vált áldozattá. A helyi rendőrség semmilyen használható nyomon nem tudott elindulni.

2012. novemberében az USA Kalifornia államának San José nevű városában csaptak le a nyúzós gyilkosok, ahol 3 már ismert jellemzőkkel rendelkező nőt öltek meg, mielőtt a hátukról élve le nem nyúzták a bőrt, majd a massachusetsi Bostonban öltek meg hasonló módon 2 hölgyet. Ez esetekben is Buick kisteherautót használtak a gyilkosok  a szemtanúk szerint akik látták, amint megérkeztek az áldozatok háza elé.

2013 szeptembere az afrikai kontinensnek hozott fekete napokat, már ami a nyúzós gyilkosok ténykedését jelenti. A marokkói Casablankában 5 áldozatuk volt három nap alatt, az egyiptomi Kairóban pedig 3 nőt gyilkoltak meg 5 nap alatt. A módszer és az áldozatok kiválasztási metodikája ugyanaz volt, mint az előzőekben . Az afrikai eseteknél a gyilkosok Land Roverrel jártak.

2014 januárjában is történtek furcsa , a fentiekhez hasonló gyilkosságok a lettországi Riga városában , ahol 6 nap alatt 4 nőt nyúztak  és gyilkoltak meg az elvetemült elmebeteg állatok. Itt a szemtanúk állítólag egy zöld Lada Nivából látták kiszállni az áldozatok háza előtt a kék overallba öltözött gonosztevőket.

Az sorozatgyilkosságok ügyében az FBI különleges ügyekre specializált nyomozói dolgoznak és az ügy súlyosságát az is jelzi, hogy még a lettek is beleegyeztek abba, hogy az országukban is dolgozhasson az a speciális nyomozó csoport, amely már évek óta próbálja elkapni az agyafúrt , de elmebeteg bűnöző párost. A jellemrajzuk szerint a bűnözők karaktere erőszakos, de alattomos is, igen erős fizikumúak, jó intellektuális képességűek, akik jó kapcsolatteremtők. Intelligensek, gátlástalanok, jó szervezők és anatómiai ismereteik szerint erős a gyanú, hogy vagy az egészségügyben vagy esetleg a vágóhidakon dolgoztak. A tudatmódosító szerek, esetleg gázok alkalmazása a bűncselekmény sorozatoknál arra is következtethet, hogy valamelyikük esetleg gyógyszerészeti ismeretekkel is rendelkezik, és az is lehet, hogy ez az ember talán valamely pszichiátriai intézetben dolgozott. Jelenleg már legalább négy-öt éve lehet, hogy nincs munkahelyük, azonban az évenkénti magas költségvetésű utazások, a különleges ujjbegy plasztikázás ( ami miatt lehetetlen az ujjnyom vétel, mert azonosíthatatlanok ) , a szállodai szállások, a bérelt autók költségei miatt az a feltevés, hogy olyan emberekről lehet szó, akik lehet, hogy valamilyen rokonságban állnak egymással.  A tettesek közepesen gazdagok, s e gazdagsághoz mintegy 4-5 éve juthattak hozzá elképzelhető, hogy örökség, vagy nyeremény útján. Ezért a nyomozók visszamenőleg ellenőrzik a 4-5 éve Ausztráliában nagyobb összeghez jutott embereket, különös figyelemmel arra, ha ez pl. két testvért jelent. Tudósítónk figyelmét felhívta informátora, egy volt FBI ügynök, hogy titkos minősítésű az ügy, ezért semmiképpen ne közöljünk le olyan pontosabb információt, amely az elkövetők utáni nyomozást hátráltatná.

A tettesek tehát Ausztrália, Dél-Amerika, U.S.A., Afrika után megérkeztek a mi kontinensünkre is, hogy az évente szokásos borzalmas és brutális gyilkosságaikat végrehajtsák. Nem gondolom, hogy pont Magyarországra jönnének Lettország után, de nincs kizárva. Az eddigi tevékenységük földrajzi elhelyezkedéséből nem zárható ki az, hogy pár héten, hónapon belül Közép Európa valamelyik államában bukkanjanak fel. Vigyázzanak a szeretteikre, és tartsák nyitva a szemüket, vigyázzanak egymásra, figyeljenek minden gyanús jelre, mozzanatra és ne akarják megállítani őket, mert a legveszélyesebb bűnözők kategóriájában is az elsők közé sorolt gonosztevőkről van szó mondta informátorunk arra a kérdésre, hogy mit lehet csinálni ezek ellen a bűnözők ellen. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem tesznek valami figyelemfelhívást közzé, azt válaszolta, hogy az érintett kontinensen nem lehet minden országot pánikhelyzetbe sodorni, és hogy az FBI szakemberei teljes erővel végzik a munkájukat, talán egy éven belül eredményt érnek el. Addig pedig csak a férfiak, a gyermekek vannak biztonságban, valamint azok a nők, akik a 30-40 -es korosztályból kiesnek, nem vékonyak és nem fekete a hajuk, valamint dolgoznak, nincsenek otthonukban a déli órákban. (Jó kilátások.)

Fotó:Illusztráció

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: fikció gyilkosság bűnügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr445877318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása