2014.03.14.
09:32

Írta: Kozpontban.hu

Az újabb gázbizniszes milliárdok avagy Orbán barátai mind milliárdosokká lesznek.

Orbán Viktor holdudvarában lenni magában is nagyon jó gazdasági eredményekkel jár, már ami a magánvagyont illeti, hát még, ha valaki Orbán baráti körébe tartozik. Hosszan sorolhatnánk, e nagy baráti-milliárdos kör tagjait, de elég pár név is, mint a focirajongó, és fociklubok tulajdonosai közül Csányi Sándor cc. 150 Mrd vagyonnal, Garancsi István 10 Mrd-os vagyonnal, Leisztinger Tamás 92 Mrd-os vagyonnal, Matyi Dezső 12 Mrd-os vagyonnal, Szima Gábor 10 Mrd-os vagyonnal, Tarsoly Csaba 6 Mrd-os vagyonnal rendelkező oligarchák. Ide persze nem sorolhatjuk sem Simicskát, sem Nyergest, mert ők nemm rajonganak úgy a fociért, mint az imént felsorolt igaz hazafik.

Ezen igaz hazafik közül is kiemelkedőt alkotott Garancsi István (1965.nov.30. Mátészalka) jelenlegi milliárdos üzletember és természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és közlekedés fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott. Alkotása természetesen nem a hazáért való közreműködést jelenti, hanem fideszes milliárdos körökben szokott módon a rá szabott takarékszövetkezeteket államosító törvény alóli, országunkban egyedülálló mentesülése okán a tulajdonában lévő Duna Takarék megmentése. A Duna Takarék tehát megmenekült az államosítástól, mert láss csudát, pont akkor nyújtotta be kérelmét a PSZÁF-hoz, mikor kellett, hogy folyamatban legyen ez az ügy. A törvény ugyanis ez esetben nem kebelezte be a Duna Takarékot a folyamatban lévő bankká alakulási ügymenet miatt. (Ha ezt a kiskaput a többi takarékszövetkezet is tudhatta volna még a törvény hatályba lépése előtt….. DE NEM TUDTÁK !! HA-HA-HA)

Garancsi Úr ügyletei közül azonban nem ez a legaljasabb, talán azokról jobb nem is tudni. Van azonban számtalan elég sötét üzlete. Mint off-shore lovag, tulajdonosi érdekek fűzik a MET HOLDING AG-hoz, ugyanis a MET Holding Ag nevű svájci cég 50 %-os tulajdonosa a ciprusi székhelyű RP EXPLORER LIQUID FOUND Ltd, amelyben Garancsi Úrnak érdekeltsége van. (Talán a 10 % tulajdonrészű másik monacói off-shore cégben, a MET MONACO AG.-ben is érdekelt). Ez azért fontos, mert a magyar gázimport nagy részét a MET HOLDING AG. bonyolíthatja le egy kormányszerződés alapján, azaz rajtuk keresztül szerzi be a földgázt az állam. Ez a kereskedelem az AG-nak évi, mintegy 50-80 Milliárd forint tiszta hasznot hoz, tehát minden héten egy-másfél milliárdot.

Persze van egy kis bibi a dologban, hiszen az Eu szerint egy tagállam sem kereskedhet off-shore cégek közbeiktatásával, különösen energiaügyek terén, de ezt Orbánék nagyvonalúan figyelmen kívül hagyták. Valami probléma is lehetett Orbán kommunikációs szakembereivel, hiszen nemrégen volt, hogy a hős Orbán Viktor kivont karddal csörtetett a szemét off-shore lovagok, de különösen a volt jegybank elnök és Bajnai off-shore cégeinek törvénytelenségei ellen és még a Parlamentben is felszólította Simor Andrást és Bajnait is, hogy vonják le a következtetésüket és tűnjenek el a politikai síkról. Azóta is legendák keringenek a baloldaliak off-shore cégbirodalmairól és milliárdjairól. De egyszer sem hallani pl a FIDESZ off-shore cégeinek áldásos tevékenységeiről vagy összefonódásáról az állammal. Hogy miért ? Mert az államhatalom szerint minden törvényesen zajlik. Ha fideszesről van szó. Egyébiránt Garancsi Úr közgazdász végzettsége ellenére, mint egyszerű tótum-faktum lett az „úthálózat és közlekedés fejlesztő miniszteri megbízott”, és nagy hazafisága ellenére a tulajdonosa pl. a Dunamenti Erőműnek (amely eddig állítólag folyamatosan veszteséges volt), a budapesti Andrássy út ingatlanai 40-50 %-ának, sok budai ingatlannak, illetve XIII. kerületi, V. kerületi ingatlanoknak is.

Természetesen nem sajnálja tőle senki sem, hogy fenomenális képességeivel megáldva ilyen rövid idő alatt ilyen hatalmas vagyonra tehetett szert mint a többi Fidesz-milliárdos, csak azt furcsálljuk, hogy aki ilyen nagyon sikeres vagyongyarapító, az miért nem a pénzügyminisztert erősíti vagy miért nem a gazdasági minisztérium tanácsadója. Miért kell elpazarolnia magát holmi útfejlesztésekre, közlekedés fejlesztésekre ? Garancsi Úrral megerősítve hazánk egy virágzó állam lehetne, mert így, hogy nemcsak őt, de hazánk többi gyorsan meggazdagodott milliárdosát sem állítják csatasorba az ország felemelkedése érdekében, magyar hon már egyre inkább hasonlít egy dél amerikai banánköztársaságra, mint az Európai Unió egyik tagállamára. Szóval Hajrá Magyarország, hajrá magyarok ! Csak aztán nehogy öngólt lőjenek kedves honfitársaim az április 6-án kezdődő kupameccsen….. Mert azt az öngólt már nagyon sokáig sem kijavítani nem lehet, sem elviselni nem leszünk képesek. Már persze mi, a nép egyszerű fiai és lányai, nem az Orbán milliárdosok körét alkotó fideszes hazafiak.

Na de az is igaz, hogy Orbán igyekszik minden jót megtenni azért, hogy az eddigi vagyonok gyarapodjanak tovább, azaz újabb négy évig tudják kizsákmányolni az országot a rezsi csökkentés álarca mögé bújva. Ennek a jó cselekedetnek egyik legaljasabb formája a választók akaratlagos megtévesztése a szavazó helyiségekben. Ugyanis hirtelenjében elég gyanúsan, de igen sok a baloldali pártok nevére hasonlító nevű és választható párt és formáció jött létre a semmiből. S ezek a pártocskák hirtelen gyorsan össze tudtak szedni majdnem minden megyéből annyi aláírást, hogy indulhattak a választáson. Milyen fura összecsengése ez annak, hogy a FIDESZ aktivisták száma az országban meghaladja a 100 ezret és még mindig folynak az aláírásgyűjtések az országban. Netán e megtévesztő pártocskáknak is gyűjtötte a FIDESZ az aláírásokat ? Szóval Pista bácsi, Mariska néni is felkötheti a fehérneműjét, mikor a méteres szavazólapon meg kívánja keresni pl valamelyik balos párt nevét és azt veszi észre, hogy mondjuk meg is találta az Összefogás pártot, s azt hivén, hogy ez a baloldali összefogás, ikszeli is azonnal. Szepesi Zsolt és Orbán Viki meg csak dörzsölgeti a kezét……. És ez csak az egyik fideszes trükk a sok közül, csak ez mind azt bizonyítja, hogy a FIDESZ ennyire hülyének nézi a népet…… Oszt jó napot.

Fotó:MTI

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz pénzvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr875859809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása