2014.03.14.
19:54

Írta: Kozpontban.hu

Életveszélyes fenyegetés a “Hitler életben van?” cikk után!

Hitlerről szóló cikkünk után két nappal a hajnali órákban hívta fel szerkesztőségünk újságíróját egy pattogó, parancsoló stílusban, németül beszélő, magát Robert Gunchlar ként bemutató férfi. Elmondta, hogy titkára olvasta a Hitleres cikket, melyet vele is megosztott, mivel le kellett fordítania, ( ugyanis Gunchlar Úr nem beszél magyar nyelven ).

Jellegzetes beszédstílusban szinte kioktatta munkatársunkat, aki perfekt német, hogy ha írnak róla, akkor legalább a vezetéknevét írják le helyesen. Előadta továbbá, hogy ne foglalkozzunk többé semmilyen információval, melyeket róla a két chilei riporter után megjelentettünk. Majd hirtelen „heil” köszöntést követően a telefonkapcsolatot megszüntette.

Mintegy 5-6 perc múltán munkatársunkat ismét felhívta valaki és bemutatkozás nélkül megfenyegette magyarul, hogy amennyiben folytatni szeretné a hülye fikciókat a Führerről és nem száll le erről a témáról vagy  ha megpróbálja megkeresni a cikkben említett lányt Magyarországon, akkor a napjai meg lesznek számlálva  és örülni fog  amikor már mindennek vége lesz ( A lány keresztnevét is említette : Ditte  tehát már ezt is tudjuk, Hitler feltételezett lánya valóban hazánkban élhet, s keresztneve Ditte, elképzelhető, hogy tehát valóban Edit nevű hölgyről van szó, aki kb 20 év körül lehet és perfekt német valamint spanyol és nem anyanyelvi szinten beszéli a magyar nyelvet).

 Munkatársunk már régi motoros a szakmájában, tehát amint vége lett a második és igen szigorú telefonbeszélgetésnek, azonnal megpróbálta kideríteni, hogy ki volt a hívó fél mindkét hívásnál. Sajnos egyik esetben sem tudta meg a telefonszám tulajdonosait csak annyit, hogy a hívás Argentínából jött. Úgy gondoljuk, nem hagyhatjuk abba a témát és tovább is kutatjuk azt, hogy valójában pontosan hol lehetne elérni Hitlert vagy családtagjait, bár tudomásul vesszük, hogy nem életbiztosítás, de ha valaki újságíró az szereti a tájékoztatás minden válfaját, legyen az oknyomozás vagy az eltűnt háborús bűnösök utáni kutatás.

Látható, hogy az Argentin kormány még mindig pajzsot tart a háborús bűnösök elé és hatalmi szóval is védi őket. Persze az is igaz, hogy más esetek vonatkozásában is Argentína és a többi Dél-Amerikai állam nagy része nagyon jó barátságot ápol a III. Birodalom volt vezetői körével, s azok családtagjaival. Talán ebben az a főszerep, hogy igen sok értéket és kutatási anyagot is vittek a náci vezetők és munkatársaik Dél-Amerikába, és nem csak a publikus két tengeralattjáróval.

A Dél-Amerikát vezető diktátorok hatalma igen nagy még ma is és ez lehet az oka annak, hogy az USA sem fordít nagy energiákat arra, hogy a náci bűnösöket elfogják és bíróság elé állítsák. Az izraeli náci vadász csoport munkáját is akadályozzák e földrészen minden törvényesnek látszó eszközzel. Sajnos igen sokan vannak, akik a Dél-Amerikában gyökeret vert hitleri eszmék folyamatos gondozói és a Führer követői, mert egyrészt anyagilag megéri nekik, másrészt a náci találmányok kiaknázásával különféle gazdasági előnyökhöz jutnak. Nem véletlen, hogy oly sok hatásos kozmetikum vagy gyógyhatású készítmény gyártása folyik pl Brazíliában….

Lehetséges, hogy a két chilei újságíró akik talán már nem is élnek, nem helyesen írták le Hitler új nevét, de attól még a megállapításuk nem elvetendő, különösen nem az említett fenyegetések árnyékában. Nem fogunk meghátrálni semmiféle fenyegetéstől és semmiféle elrettentéstől. Ha egy elbukik e harcban, a helyére áll kettő közülünk. Mi nem azt tűztük ki célul, hogy a III. Birodalomból elmenekült háborús bűnösök hozzátartozóit zaklassuk, hanem azt, hogy objektív tájékoztatást adjunk arról, hogy élnek-e és hol lehetnek még háborús bűnösök a Földön.

Ami azonban megdöbbentő, kollégánk nemrégen jutott olyan információhoz, hogy Albert Speer a nácik főépítésze 1972 és 1980 között többször, évente mintegy 4-6 alkalommal utazott Brazíliába illetve Argentínába. Utazásaira elkísérte barátja és titkára Herbert Schmitten, aki a „von” nemesi származásra utaló középső jelzőt 1942 -ben Hitler kívánságára hagyta el a nevéből, mert a Führert zavarta, hogy Speer titkára ( mert ő már akkor is Speer mellett volt, mint 21 éves, lelkes ifjú nemzeti szocialista ) nemesi származású.

Albert Speer

Albert Speer nácik főépítésze

Schmitten-ről annyit lehet tudni, hogy a háború elvesztése után sokáig kőművessegédként dolgozott Nyugat – Berlinben, majd 1964-ben Áttelepült Angliába, ahol Londonban egy belsőépítészettel foglalkozó német cég alkalmazta. 1971-től otthagyta addigi munkahelyét, majd Albert Speerrel, aki ez évben szabadult, elköltözött egy frissen vásárolt londoni belvárosi házba. Itt éltek és dolgoztak különféle nagyszabású állami építészeti megrendeléseken.

Albert Speer halála sem biztosan meggyőző, hiszen a holttest hamvasztása a korabeli hírek szerint gyanús gyorsasággal történt meg, a temetési szertatás után mintegy 10 nappal pedig Scmitten eltűnt a hatóságok látóköréből. Egyes feltételezések szerint egy utasszállító hajóval előbb Hamburgba utazott másodmagával, majd onnan áthajóztak Olaszországon keresztül Buenos Airesbe, ahol nyoma veszett.

Információnk szerint Albert Speer vonásait viselő, vékony testalkatú, aszkéta szerű, kb 60 év korúra becsülhető férfit és feltűnően elegánsan öltözött kísérőjét, egy kopaszodó, ovális arcú – Schmitten-re hasonlító 60-70 év körüli férfit láttak párszor a Mar del Plata  és Buenos Aires közti 6 órás vonatúton a Tren Diarión természetesen a luxusosztályon utazni. A férfiak érdekessége volt, német akcentussal folyékonyan  beszéltek spanyolul  és mindig ugyanúgy néztek ki, mintha nem öregednének semmit sem.

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

1 komment

Címkék: fikció hirek bűnügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr335860708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása