2014.05.02.
21:15

Írta: Kozpontban.hu

A munka (gyász) ünnepe Magyarhonban

Május elsejét nálunk a munka ünnepeként tisztelik és ünneplik. Teszik ezt már igen régóta, a szocializmusban nagy banzáj volt ekkor. Sört és virslit ettek ingyen a munkástömegek és a tsz parasztság is.

A falvakban, városokban nagy népünnepély, majális volt szinte az egész ország harsogott a jókedvtől. És ezen az sem csorbított, hogy e nap délelőttjét sokaknak felvonulással kellett eltölteni és masírozni a tribünök előtt, az illetékes elvtársak pedig végignézték büszkeségtől dagadó mellkassal. Ezután a dolgozók elvegyültek, ki-ki a saját munkahelye által felállított sátorban vagy a cége épületének ebédlőjében és beváltotta a szakszervezettől kapott sör-virsli-pacal- sertéspörkölt, marhapörkölt-szelet kenyér-savanyúság- bor-üdítő-kávé jegyeit. És nemcsak beváltotta, de ha már ott volt általában családostul, hát a nagy többség ott helyben meg is ette-itta amit kapott. S ha már evett-ivott, nem restellt senki sem beszélgetni, és igen jó kedve kerekedett a szocializmus fertőjében hempergő munkásosztálynak és a parasztságnak is.

Szóval a május elseje régen a múlt évezredben, legalábbis annak utolsó évszázadának második felében ez volt a jellemző. Egészen a rendszerváltásig kényeztették a dolgozó sereget hazánkban, na de aztán a sok ingyen zabáló-iszogató-mulatozó munkás-paraszt társaság jól megkapta a magáét. Tudok olyan kollektíváról, akiket testületileg küldtek el a munkahelyükről május elsejei hatállyal, mert már a leépítések kora elkezdődött 1990-től nagyüzemi méretekben.

A rendszerváltás tehát elhozta a magyarok részére a május elsejei ünnep gyászünneppé degradálását is. Tehette ezt az akkori és az azóta regnáló hatalmak bármelyike is, hiszen az addig igen erős népfront, szakszervezeti mozgalmat sikeresen szétzilálták, szétverték. Ezzel a munkás-paraszt társadalmi réteg egyedül maradt, erős érdekképviselet nélkül, tehát innen már bármit meg lehetett és lehet csinálni velük, mert ugye „harag hatalom nélkül semmit sem ér”.

A mostani május elseje hazánkban családok százezreinek csak a történelmi visszaemlékezés jó hangulata maradt meg, s az emlékekből felocsúdva bizony a nihilt látják, a teljes kilátástalanságot, a teljes kiszolgáltatottságot, és a kormányokon átívelő hazugságáradatot, ami már elfedi az ígérethalmazokat is. Szóval legalább 4 millió ember e napon nemhogy nem boldog, nemhogy nem tud már mosolyogni, de még az egyes városokban megjelenő vásározók portékáira sem kíváncsi, mert úgysem tudná megvenni amit a gyermeke kinézne magának. Otthon talán e napon jut az asztalukra a kenyéren kívül még virsli is meg sör és cola az olcsóbbikból (a gazdaságosból), de megkeseredik a szájukban a falat, megsavanyodik az itóka, amint belegondolnak, a holnapokba. Mert évtizedek óta rosszabbodik a helyzet, se munkahely, se jólét, se nyugathoz közeledés nincs.

Most is a munkaalapú társadalmat építi az ügyeletes kormány  és ugyanúgy hazudoznak minden szinten a népnek, ahogyan tette ezt az elődjük is, és ugyanúgy hülyeségekre költik el az eu-s milliárdokat és nem munkahelyek teremtésére, fejlesztésekre, hanem strandokra, stadionokra, szoborparkokra, terekre, szerintük közérzetjavításra. És ez még szomorúbbá teszi ezt az ünnepet is, mert látható hogy az állam vezetői semmibe veszik a népet, nem érdekli őket sem az, hogy mit dolgoznak ( a munkahelyek százezreit már sikerrel megszüntették ), sem az hogy mit esznek, miből tartsák el a családjukat ( a fontossági sorrend mostanában az, hogy tartsd be a törvényt, még ha éhen döglesz is, ne nyúlj a máséhoz, és ne nyúlj az államéhoz sem ). És a törvényt vasszigorral tartatják be, minden nap bemutatják a tv-híradókban, a NAV vagy másik kommandó hol csapott le, és hogyan fogják el alsógatyában is akár a rettentő bűnözőket. Hozzáteszem, ezeket az ügyeskedőket valóban el is kell számoltatni és valóban helyes az, hogy alaposan megbüntetik őket, a vagyonukat meg elkobozzák- ha ez így van, akkor helyes. Csakhogy ezeknek a híradásoknak nem az a célja, hogy a népet arról tájékoztassák, a rendőrség megvédi az állampolgárokat, s a tőlük beszedett adókat e bűnözőktől, hanem azt üzenik ezzel, : vigyázz polgár, mert ha bármi problémát okozol a léteddel, akkor a  mi kommandósaink nem haboznak  a nép közé csapni.

Mit lehetne tenni? Félek, már nem nagyon bízhatunk a dolgok békés rendezésében, hiszen a mindenkori uralkodó kiskirályaink (a Csák Máték) már nem fogják békésen átadni kezükből a hatalmi jogarokat. Pedig nem hiányozna itthon sem egy polgárháború, ahol egymásnak esnének a királypárti FIDESZ hívők  és a baloldal renitens Gyurcsányosai. Mert abból egy igen súlyos és hosszan tartó politikai-gazdasági katasztrófa lehetne.

Van egy másik út, bár elég futurisztikusnak ható és hosszan tartó, de megvalósítható békés út is. Az elégedetlen 3-4 millió polgár létre tudna hozni egy olyan erős népképviseletet, egy olyan érdekérvényesítő, ellenőrző platformot, amely az igazi erő lehetne országunkban. Ez a népfront jellegű mozgalom már alkalmas lenne arra, hogy lassan elvezesse az országot arra a szintre , amelyben a termelőeszközök nagy része (már ami az ötszáz dolgozót foglalkoztató gazdasági társaságokat jelenti), állami tulajdonban lennének, a magántulajdonú nagybirtokrendszert felváltaná az állami kézben lévő, de a helyi mezőgazdászok által profitorientáltan üzemeltetett mezőgazdasági ágazat. Ezekre még pénz is lenne, nem beszélve arról, hogy a mezőgazdaság ilyen fejlesztése azonnal gerjesztene nemcsak a falvakban munkahelyeket, de a mezőgazdasági gépgyártás, az állattenyésztési berendezések gyártása, és karbantartása is rengeteg munkahelyet teremtene.

A mezőgazdasági művelési irányú földek, legelők, rétek, erdők állami kézbe vétele kapcsán aztán megteremtődhetne a mezőgazdasági munkásosztály munkahelybiztonsága, és ezzel párhuzamosan a vidék valós helyzetbe hozása is. (A mezőgazdászok, a falvak lakói már nem függenének többé a zöld báróktól, lenne normális fizetésük, normális munkahelyük, ahol be is lennének jelentve….stb.)

Az ipari munkásság is megújulhatna, ha a régi munkahelyek újra nyitnának modern gépesítéssel, berendezésekkel, amelyre szintén eu-s pénzeket kellene felhasználni. A társadalom e két legfontosabb rétege, úgy mint a parasztság és a munkásság adná a népesség 70-80 százalékát (ahogyan ez 1990-ig volt), és e két osztálynak a termelése után befolyó adóbevétele elegendő lehetne a szociális- nyugdíjellátások kitermeléséhez is.

Nem képtelen dolog, de megszűnne a munkanélküliség, ezzel együtt drasztikusan csökkennének a bűncselekmények  és megszűnne az elégedetlenek, a kirekesztettek tábora,  mert mindenkinek joga és kötelessége lenne (újra) a munkavégzés- rendes bérért, legálisan. Így mintegy 25 év alatt fel tudnánk zárkózni Európához, így valóban pozitív minta lehetnénk minden volt szocialista ország számára. Mert nem attól rendszerváltás a rendszerváltás, hogy azonnal szét kell verni mindent ami az előző rendszerben volt, hanem attól, hogy az egyéni és a társadalmi gondolkodás megváltozik….. Mert ami nálunk volt azt nem rendszerváltásnak nevezik, hanem egyszerű könyvtárégetésnek, fosztogatásnak, majd osztogatásnak és tulajdonképpen népirtásnak is.

Amit a rendszerváltók 1990 óta elkövettek hazánk ellen, azt nyugodt szívvel lehetne a háborús bűnök közé sorolni, s az elkövetőket és azok holdudvarát súlyosan felelősségre kellene vonni. De azokat is, akik  cinkosságból vagy csak félelemből hallgattak. A mostani rendszer sem jobb a deákné vásznánál, csak ahogyan pestiesen mondják: jobb a „piárja”. Mert a lopás, a hazudozás, a csalás, a korrupció már állami méreteket öltött, szinte állami monopóliummá vált mára-sajnos, hiszen így már senkinek sincs semmilyen joga, különösen erkölcsi joga fellépni senki ellen, aki elkövet bármely bűncselekményt akár kicsiben, akár nagyban. És ami undorítóvá alacsonyítja le a mi nagy vezetőink működését, az hogy ők nem vesznek tudomást semmiről, ami körülöttük történik, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

A példa pedig mint tudjuk ragadós, akár jó, akár rossz. Eu parlamentereket kellene választania az ország lakosainak májusban, és szerintem olyan nihil jellemzi a tényleges lakosságot, akik az ország gerincét alkotják (nem az agymosott FIDESZ hívőkről, és nem a fanatikus szemellenzős MSZP- hozsannázókról beszélek ekkor), hogy megjósolhatom, talán 30 százalék elmegy erre a választásra, amely igen sok milliárdocskába kerül a népnek. Viszont aki bejut Brüsszelbe, és eu-parlamenti képviselő lesz, annak bizony évekig, sőt évtizedekig meg lesz oldva az összes anyagi problémája de még a családjának is. Csak ezzel még nem oldódik meg az országos szegénység, a gazdasági és az intellektuális sem.

El kellene gondolkodni az arra érdemeseknek, azoknak az igazi államférfiúi szolgálatra termett, felelősen gondolkodó, eddig még nem indiszponált embereknek, akik felelősséget éreznek hazájuk és hazájuk polgárai iránt, hogy tenni kellene már valamit, szervezni kellene már azt az igazi rendszerváltó hatalmat, azt a népképviseletet, amely összefogja a munkás-paraszt réteget, amely most sajnos nem munkás és nem is paraszt, hanem egységes elnevezéssel tartós munkanélküli.(Melyek egy része agymosott FIDESZ proletár!)  Talán még nem késő, talán még lehetne tenni felelősen és a nép iránti alázattal  a tisztaság, józan gondolkodás, a becsület útján a néppel, a népért. (és nem a kiváltságosokkal a nép, az ország teljes kizsákmányolásáért, a harácsolásért) Hajrá Magyarország, hajrá igazság, hajrá becsület, hajrá tényleges rendszerváltás!

Méltó május elsejét követő napokat, heteket, hónapokat, éveket kívánok minden polgárnak, aki építeni és nem rombolni, termelni és nem harácsolni-kizsákmányolni akar. Próbáljuk meg együtt újból felépíteni egy olyan magyar társadalmat, ahol valóban egyenlőség, testvériség van és ahol jó élni, de a valós többségnek mindenképpen.

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika fidesz gyurcsány pénz május 1 belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr196109162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása