2014.03.16.
18:07

Írta: Kozpontban.hu

Boeing 777 úgy eltünt mint Houdini

Több mint egy hete tűnt el a Malaysia légitársaság egyik típusú repülőgépe 286 utassal és személyzettel együtt. A felszállást követően igen gyorsan vesztették el a légi irányítók a kapcsolatot a géppel. Hiába a fizikai keresés, hiába a rádióvevők útján való keresés, a gép sehol sincs, mintha a föld nyelte volna el.

A gép kapitánya több, mint 30 év repülési tapasztalatot mondhat magáénak és a többi pilóta is, aki a gép irányításában részt vett nagy tapasztalatokkal rendelkezett. Szinte érthetetlen, hogy a XXI. században ilyen előfordulhat, amikor minden repülőgép olyan biztonsági jeladókkal van felszerelve, hogy amennyiben a Föld bármely pontján bármi történik vele, a jeladásokból meg tudják állapítani, hogy éppen hol tartózkodik, még ha lezuhant is. Ha lezuhan egy repülő és a tengerbe esik, akkor is van valami nyoma, pl pár törmelékdarab a vízen, hiszen óhatatlan, hogy a gép lezuhanásakor ne törjön le belőle valami.

Érdekes, hogy a vietnami hatóságok pár napja hivatalosan is leállították a keresést. A Boeing repülők folyamatosan adatot küldenek a gyártó cég mérnökeinek a beépített elektronikának köszönhetően. Ebből megállapították, hogy a gép a felszállás után kb 30 perccel nyugatnak fordult, majd újabb 20-30 perc múlva észak felé repült. Észak felé mintegy 5 órát haladhatott a repülő, aztán már semmilyen jelet nem fogtak a mérnökök.

Ha tehát megnézzük egy Ázsia térképen, merre lehetett a gép amikor minden jel megszűnt tőle láthatjuk, hogy az orosz légtérben vagy Azerbajdzsán környékén lehetett, talán még Kazah területen sem kizárható a tartózkodása. Igen fontos tény, hogy a környék tele van elég barátságtalan népekkel is, mint amilyen pl Afganisztán, távolabb Irán stb.

Sokan állítják, hogy a gép nem zuhant le, mert semmi vészjelzést nem fogott senki, egyes vélemény szerint a gépet eltérítették géprablók, és azóta már valamelyik renitens országban őrzik a repülőt és a személyzetet, valamint az utasokat. Teljesen érthetetlen a dolog, hiszen, ha géprablókról lenne szó, akkor miért nem követelnek pl váltságdíjat, ahogyan a Dél Kínai tenger kalózai szokták az elfogott hajók esetén tenni. Ha gépeltérítés esete forog fenn, akkor a gépnek valahol már le kellett volna szállnia legalább üzemanyagért vagy a célországba . Ha esetleg a gépeltérítők az amerikai 09.11-ét akarták másolni, akkor meg már aznap beleszálltak volna valamelyik ellenséges ország valamely fontos középületébe. De nem történt ez sem. Akkor mi történhetett ? Mert az nem magyarázat, hogy lehet, hogy a pilóta öngyilkos akart lenni, és kikapcsolta a jeladókat is, aztán valahogy lezuhant valahová a géppel. Ugyanis a Boeing gyár mérnökei részére jelet adó berendezést a pilóták nem tudják kikapcsolni, s ez még 6 órán keresztül adott jelet a rendszer működéséről. Azaz 6 órán keresztül a gép repült valahová.

Ha feltesszük, hogy valóban végig a rendes utazósebességgel repült a gép, akkor 6 óra alatt 905X6, azaz kb 5400-5500 km-t tett meg, először nyugat felé mintegy 500-700 km-t, majd észak felé min

tegy 4500-4900 km-t. Tehát sem Kínában, sem Vietnamban nem lehet, azaz a fent leírt fikciók szerinti országokban kellene keresgélni.

Szerintem teljesen kizárt az a feltételezés, hogy a gép a Vietnami partok közelében felrobbanhatott, mert erről a hatalmas detonációról valakinek tudomása kellett volna, hogy legyen, hiszen ez óriási fény és hanghatással járt volna. Ha scifi hívő lennék akkor azt is hihetném, hogy miként a Bermuda háromszögben, úgy itt is egyszerűen eltűnt ez a repülőgép is, talán egy féreg lyukba tévedett be és majd pár tíz év múltán kerül elő ismételten, és a gép utasai semmit sem öregszenek stb.

Azt gyanítom azonban, hogy sajnos nem ez történhetett. Az a gyanúm, hogy valamelyik szakadár országba térítették el a gépet, és itt nem csak Irán vagy Afganisztán vagy a kirgízek jöhetnek szóba, de akad arrafelé pár régi szovjet tagállam is, akiknek jól jöhet valamiért egy Boeing 777. Csak azt nem tudom elképzelni, mi lesz akkor a gép 286 utasával és a személyzettel ? Mit esznek, hol alszanak, hogy tisztálkodnak, mi lesz velük ? Mi van velük ? Hányan nem élik túl, mert a fogva tartóik úgy akarják ? Valahogy nem kerek ez a dolog nekem, valami hiányzik a történetből, úgy érzem, hogy a történet valamiért mesterkélt……….

Mindenesetre imádkozzunk a gép utasaiért és a személyzetért, hogy épségben hazatérhessenek.

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: hirek

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr255864902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása