2014.03.24.
17:59

Írta: Kozpontban.hu

Miért kellet meghalnia két embernek?

A rendőrség megköszöni szólt egykor egy film címe. E film arról szólt, hogy egy városban magas volt a bűnözések száma és egy csoport volt kommandós (élén egy főember) elkezdte kiirtani a gonosz bűnözőket csak úgy kedvtelésből.

Valahogy ez jutott az eszembe és még egy sor más CIA-val kapcsolatos film (Gyilkosságok péntek este stb..), amikor meghallottam a második rejtélyes haláleset hírét a tv-ből.  Az elsőnél még nem gondoltam, hogy valamiféle láncreakció lesz, hiszen ekkor az EMIR szoftver egyik volt tulajdonosának halálhírét közölték. Kicsit furcsa volt, hiszen néhai Komáromi András már évek óta nem volt hajlandó eladni a saját fejlesztésű Egységes Monitoring Információs Rendszer nevű szoftverét az államnak,  hiszen évi 1 milliárdos bevételt termelt nekik, majd hirtelen Lázár Jánosék kissé fokozták a nyomást a vállalkozásra és mégis megtörtént az értékesítés. Az állam megszerezte az EMIR-t, és láss csudát  potom 500 millióért. Értik ugye, azt az aranytojást tojó tyúkot adták el Komáromiék hirtelen, amely nekik évi 1000 millió Ft-ot hozott, egyszeri 500 millióért. Ez aztán a nagylelkű üzlet. Az eladás másnapján pedig Komáromi Úr hirtelen szívinfarktust kapott, és bele is halt ebbe. Bár e betegség már nem olyan mértékben okoz halált, ha az orvosi ellátás időben jön. Komáromi Úr lakhelye pedig nem valami eldugott kis tanyán volt minden lakott területtől kilométerekre, hanem székesfővárosunkban és ott sem a külvárosi gettóban lakott. Mégsem tudták valamiért időben ellátni. Talán valakiknek fontos volt, hogy ne élhessen tovább? Valami fontos információ birtokában lehetett?

A második halálesetre azonban felkaptam a fejem: meghalt Welsz Tamás a hármas állampolgárságú Tom Wallace, aki Magyar, Bissau Gineai és Uruguayi állampolgár is volt. Érdekességképpen megjegyezte a média, hogy Welsz Tamást az Interpol mellett a panamai főügyészség is körözteti már régebb óta. Ennek ellenére Welsz úr olyan szabadon éldegélt itthon mint a madár és sem el nem fogták, sem a Parlamentben nem szólt Selmeczi igazságos Gabriella, hogy álljon meg a díszmenet. De ugyanekkor nem hallatta a hangját Pintér Sándorunk sem, de még az igazságosztó Kocsis Máté sem, pedig minden bizonnyal tudtak e dologról. Mi lehetett az ok? Mi lehetett annak az oka, hogy egyáltalán előkerült Welsz neve hirtelen? Csak nem a választási mocsokság az ok már megint?

A forgatókönyv szerint tehát az MSZP-t tönkre kellett tenni és a bizonytalan választókat a jobb felé kell billenteni. Mi a legjobb módja a bizonytalanok átbillentésének? Ha egy óriási bűnügyet kreálnak, ami elborzasztja az átlagembert és ezt szajkózzák, ezt fújják egyre nagyobbra. Valahogyan tehát Simon Gábornak valakik  (tán csak nem a fideszes körök?) adtak 270 milliót, hogy ezt tegye be egy osztrák bankba és titkosan kezelje. Sok ember, talán Simon is olyan, hogy egyszerűen nem akar ellenállni, ha felajánlanak neki negyedmilliárdot vagyonkezelésre, még ha csak a kezelt vagyon kamatjövedelmét is kapná csak meg érte évente. (Én sem kergetném el azt, aki ilyen ajánlatot tenne nekem.) Majd ugyanezen körök megkereshették, megzsarolták Welsz Tamást, hogy a menedékért, a szabadlábon hagyásáért szerezzen Bissau Gineából pár bianko útlevelet és ezeket töltse ki az általuk megadott nevekre, az általuk adott fényképek felhasználásával, majd ezen útlevelek felhasználásával nyisson számlát az általuk megadott bankban, a Magnet Bankban, ahová pár tízmilliós betéteket helyezzen el ezen számlákra. A számlákat természetesen minden esetben megbízottakkal nyittassa meg, hiszen akik nevére, illetve fényképével ellátott hamis útlevelére nyitották meg a számlákat természetesen nem lehettek jelen, mivel nem is tudtak ezen aktusról. Welsz végrehajtotta az utasításokat és megtehette a számlák nyittatását, a pénzek elhelyezését is.

Kissé zavaros lett a történet és nem is életszerű, hiszen ha Simon Gábor Ausztriában nyitott számlát negyedmilliárddal, akkor már miért nem ide tette be azt a közel 70 milliót is, amit állítólag a Magnet Bankba tett hamis útlevél felhasználásával? Aztán meg miért tartotta volna a hamis útlevelet pont annál a Welsz Tamásnál, akit az Interpol is körözött, hiszen a körözött ember soha nincs biztonságban, de a háza, lakása sem, mert bármikor átkutathatják, különösen ha elkapják. Az ügy sántít, de nem kicsit nagyon. Gyorsan be akarják sározni ez ügy kapcsán még azon baloldali politikusokat, akiket eddig még nem sikerült, ezért nem lepődnék meg, ha a rendőrség előállna azzal, hogy Welsz-nél a házkutatáskor lefoglalt útlevelek baloldali politikusok nevével vagy fényképükkel készültek, és a Magnet Banknál nekik is van nyitva számlájuk pár tízmilliós betétekkel. Nekem egyébként az is fura, hogy ha valaki szerez egy Bissau Gíneai útlevelet, akkor miért nem a saját nevét íratja bele, miért az anyja vezetéknevét? Gondolom, Simon Gábor édesanyjának vezetékneve nem valamilyen afrikai családnév, hanem magyar. Aztán meg amikor Welsz Úr elvégezte ezt a patyolat tiszta munkát, akkor meg két feltevésem is van a továbbiakat illetően.  Az egyik lehetőség,” a mór megtette kötelességét, a mór mehet” alapon hogy azoknak a bizonyos, talán kormány közeli köröknek akiknek feleslegessé és veszélyessé vált Welsz Úr, érdekévé vált , hogy  szívinfarktust kapjon vagy eltávozzon messzire, pl Uruguayba, de talán ebbe a második lehetőségbe nem akart belemenni, s ezért maradt az első……..

A másik lehetőség szerint, Welsz Tamás akarhatta borítani a dolgokat és talán azért fordult a Nyomozó Ügyészséghez, hogy vallomást tegyen és elmesélje az igaz történetet, viszont ez nem lett volna pozitív a választási kampányban a FIDESZ-nek, ezért aztán a rendőr kocsiban végezte szegény.

Nem állítom, hogy Welsz Úr gyilkosság vagy összeesküvés áldozata lett volna, talán inkább az történhetett, hogy nagy bánatában meghasadt a szíve neki…….

Meghalt Welsz Tamás vállalkozó

Budapest, Az Országos Mentőszolgálat budai mentőállomása, ahová rendőrök vitték Welsz Tamást, miután a Simon-üggyel összefüggésbe hozott vállalkozó rosszul lett, miközben a Központi Nyomozó Főügyészségre vitték 2014. március 20-án. A mentőállomáson az orvosok nem tudták megmenteni Welsz Tamás életét. Fotó:MTI

Van még egy érdekesség a Welsz ügyben mégpedig az, hogyan juthatott a Magyar Nemzet információhoz olyan gyorsan, ami szerint Welsz Tamás „terhelő bizonyítékokat kívánt átadni” egy budai és egy érdi ingatlanból a nyomozók részére? És miért pont az V. kerületi nyomozóknak akarta ezt megtenni, mikor a Nyomozó Ügyészség az ügy gazdája?

Ez a szívhasadásos dolog volt megfigyelhető ugyebár Komáromi Andrásnál is. Valami nincs ezekkel a dolgokkal rendben, túl sok az összecsengés. Egyébként fura, de Komáromi által birtokolt szoftver üzemeltetője a Welt 2000 Kft. Galambos László és Komáromi András voltak a tulajdonosai, és lehetett a tulajdonosi körben valaki akit Welsznek hívtak? No többet erről nem is gondolkozok, mert még majd holnapra nekem is meghasad a szívem ……..  úgyhogy jobb a békesség !

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika bűnügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr595877135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása