2014.02.12.
00:36

Írta: Kozpontban.hu

Rohanó életünk


Az élet rövid, valakinek rövidebb, másnak hosszabb, de általában rövid. Talán e velős megállapítás járhat azoknak az eszében is, akik  egyre többen gondolják úgy, hogy miért várjanak sokáig a meggazdagodásra, miért kergessenek léha álmokat, mikor azt egy pár jól szervezett mozdulattal is megszerezhetik.

Mert a pénz mindenekfelett, más értéket már sokan nem is ismernek. A munka értékét meg pláne nem, mikor az már régóta a fehér holló kategóriában leledzik, ugyanis szerény országunkban se munka, se pénz már az átlagembereknek, nem a politikusok dédelgetett kedvenceinek.

Szóval, akik gyorsan akarnak sok pénzt és nem ismerősei, rokonai, vejei, menyei mondjuk se Simicskának, se Nyergesnek, se Horváthnak , se (sorolhatnám napestig kinek )  az kénytelen valami olyan elfoglaltság után nézni, amihez ugye nem kell sok pénz, de mégis nagy profitot termelhet kis kockázat mellett.

Mi lehet ez, gondolkodhat az átlagember, aki eddig talán csak egy lottószelvényen mérte le szerencsefaktorát vagy egy -egy csaló befektetői ígéretre fizette ki a befektető társaságnak a nagyanyai örökséget, hogy azok aztán jól éljenek , s ne is akarják kifizetni az ígért havi 10-20 % kamatot.

Az ötlet az utcán hever, azaz csak a híradásokat kell nézni-hallgatni és megállapíthatjuk, hogy mi az amivel most a legtöbb dolgozni nem is akaró szegény ember próbálkozik: a dohányboltok huncut kirablása, akinek nincs annyi vér a pucájában, annak meg marad az éjszakai dohánybolt betörés. Na kérem, ez a jövő?

Csak nem erre gondoltak a kormányon lévők, amikor ígértek 1 millió munkahelyet? Hogy ugye csinálunk dohányboltokat, ezzel munkahelyet teremtünk, és nyereséget a haverjainknak, aztán ezen boltok kirakatait elsötétítjük, hogy legyen ingerenciája a rablójelölteknek rabolni, ugye ez is jövedelemszerző tevékenység, melyet több százan művelnek, és nem utolsó sorban, a rablókat, betörőket üldözni kell(ene), így aztán több rendőrségi szakember is kell  . Szóval ez lenne a szép új világ , ez lenne munka értékét prioráló gazdaság, ez lenne a jövőképünk ?

Mi lehet az oka a tömeges trafikrablásoknak, talán a rablók-betörők azt hiszik, hogy a trafikok pénztára esetleg rengeteg pénzt rejt, mert esetleg nem csak legális árukat árulnak és óriási a hasznuk ? Vagy miért próbálnak meg egyre többen trafikrablásból pénzhez jutni? Nincs már más reményük, az a 22.800.- Forintos havi juttatás, mely a munkavállalók vég elgyengült tömegén segít, nem lenne elegendő ? Vagy nem élteti őket a lánglelkű forradalmár FIDESZ aktíva halált megvető rezsiharca azokkal a csúnya szolgáltatókkal ? Vagy belefáradt abba, hogy már 1998 óta nem tudja, ki is ténylegesen Kaya Ibrahim, vagy Josziph T., és hogyan vették meg orvul a FIDESZ körökhöz tartozó párszor tíz céget pár milliárdos köztartozással ?

Nem értem, nem vagyok képes felfogni, mi van ebben az országban, ahol az Alkotmány szerint minden ember joga a munka, joga a szólásszabadság, és tengernyi egyéb joga is van-az életéhez is joga van de nincs joga a törvények áthágásához, a bűnözéshez. És mégis sokan megfordítják e jogokat, mert úgy látszik, mintha az állam egyenesen biztatná pl a trafikok kirablóit, hogy jó marketingtervvel végrehajtható egy ilyen cselekmény, és a profit sem kevés. Pedig azt kellene sugallni, hogy aki a bűn útját választja, annak pár évre csak az lesz a nyeresége, hogy biztosan nem üti el a körúti villamos…

Rohanó életünket ne csak a mának éljük, ne csak a könnyű élvezeteket hajszoljuk, próbáljunk meg gondolkodni, különösen a választás napján, az urna előtt ….!  S gondoljunk abba is bele, vajon miért lett olyan ellenséges a MAZSIHISZ a kormánnyal, mi verhette ki ennyire a biztosítékot náluk, hogy még a támogatásokat is visszautalták a kormánynak ? Mert ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy a 2/3- os többség azt a fránya emlékművet felállíttatja, szobrokat helyeztet át , történelmet hamisít. Vagy mégis ez állhat a hazai zsidóság véleménye mögött ? És ez a szembenállás vajon testet ölt majd a szavazó helyiségben is ?

Ne rohanjunk gondolkodjunk el néha magunkon is.

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: munka pénz jogok rablás munkahely dohánybolt

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr985810368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása