2014.03.18.
18:39

Írta: Kozpontban.hu

Eltünt majd mégis előkerült Patkós Gábor a Patkós-Cassa Kft nagyreményű céggyüjtője

A XXI.századi Kaya Ibrahim replika, azaz eltűnt Patkós Gábor a Patkós-Cassa Kft nagyreményű céggyűjtője, de aztán mégis előkerült épségben, mint az aranygyűrű.

Nem meglepő eset történt 2013 dec 16.-án, a Patkós Cassa Kft igazgatója és egyetlen cégtagja eltünt, mint aranyóra az Ecseri piacon. Dec 15.-én kellett volna igen sok ügyfelének beüzemelni a NAV-os pénztárgépeket, de ez már nem történt meg. Nem csak e derék ember túnt el, hanem rejtélyes módon vele együtt kb 80-100 millió Ft -nak is lába kélt. Vélhető, hogy a Patkós-Cassa Kft igazgatója és a pénz együtt mentek világgá.

Patkós Gábor igazgató Úr, mint szépreményű biztonsági őr kezdte pályáját, de rájött, hogy nem érdemes óránként 400 ért állni és vigyázni a rendet, mikor pár hónap alatt össze lehet szedni kis rafinériával legalább 100-150 milkát is. Ezért tehát először azt tette, hogy átvett egy halálra ítélt kft-t török tulajdonosaitól (Nem Kaya Ibrahimék voltak a tulajok), bizonyos kis pénzmagot szakítva az átvételért, véleményünk szerint mintegy 4-5 milliócskát, majd jött a többi. A második céget ugyancsak a török tulok adta át Patkósnak szintén nem csekélyke kp-ért. Ez természetesen ugyancsak felhalmozott igen tekintélyes állami és egyéb tartozásokat, ahogyan az első cég is.

A NAV illetékesei előbb az első céget számolták fel, majd lassan, de biztosan kényszermegszüntetéssel a másodikat is. Bár életben van azon rendelet, hogy akinek a cége ellen felszámolás vagy kényszertörlési eljárás indul, az minimum 5 évig nem lehet társas vállalkozás vezető tisztségviselője, de ez nem befolyásolta Patkós Urat abban, hogy 2013 szeptemberében megalapítsa a Patkós-Cassa Kft-t, és ezzel majd pár száz embernek álmatlan éjjeleket okozzon.

Megalakult a Patkós Cassa Kft és igen gyorsan szerzett kuncsaftokat és persze rengeteg pénzt, előleg formájában. Pénztárgép beszerzésére szerződést is kötött egy gyártóval, akinek volt is állítólag bevizsgált pénztárgép engedélye a NAV-tól. Tehát eddig majdnem minden törvényes is volt, leszámítva, hogy a Patkós Cassa Kft meg sem alakulhatott volna az említett rendelet szerint. A biztonsági őrből hetek alatt felívelő karrierű igazgató tettei valahogy nem illenek a képbe. Ugyanis e tevékenységekhez, azaz a három rendbeli csalás-adócsaláshoz, illetve a három rendbeli közokirat hamisításhoz, az ezer rendbeli, azaz folytatólagosan elkövetett csaláshoz nem elegendő csak Patkós Úr részvétele. Kellett ide ugye a NAV-tól valaki prominens emberke, aztán kellett ugye egy ügyvéd, egy közjegyző, meg egy felhajtó is, nem is beszélve a két először megvett-átvett tartozásos cég török tulajdonosairól…. És ha azt is hozzáveszük, hogy az igazgató úr véletlenül a FIDESZ tagja volt 2013-ban is, hát kirajzolódik előttünk az a bizonyos 1998-as eset, amikor Simicskáék eladtak egy este alatt a FIDESZ cégei közül majdnem 50-et, természetesen mind adótartozással bőven ellátva valami Kaya Ibrahimnak, és Josip T.-nak. Az említett törökök tényleg léteztek egy török kis faluban laktak, de azt se tudták, merre van Magyarország…..

Szíjjártó Péter a HVG-nek adott akkori nyilatkozata szerint az ügy teljesen rendben volt. Gondolom most, hogy Patkós G előkerült, ne adj Isten a pénz egy részével együtt, akkor majd a kamerák elé fog állni most is Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté, hogy minden rendben volt, a Patkós -Cassa Kft igazgatója csak azért ment hirtelen ötlettől vezérelve valahová, mert úgy gondolta, hogy a megrendelők pénzére vigyázni csak így tud, hogy ne nagyon romoljon az a 100 milka. Aztán, ha esetleg meginterjúvolják Patkós Urat, biztosan azt mondja majd, hogy ő igyekezett a legjobb tudása szerint, mint biztonsági őr befektetni a pénzt, és ha Szíjjártónak sikerült évi 35 tranzakcióval 26 % nettó hasznot elérni, akkor neki is sikerülhet.

A kormány kártalanítja (nagy gyorsasággal) azt az ezer embert, aki károsult az ügyben. Nem gyanús ez ? Miért kell a kormánynak kártéríteni ezeket az embereket, és miért ilyen gyorsan, és miért az adófizetők pénzéből, hiszen ezen a csaláson kívül annyi károsult van még hazánkban, akik különféle csalók áldozatai? Talán azért, mert egy fideszes fiú a kár okozója, és érte mint Orbán holdudvarának eminenciásáért a FIDESZ jótáll ? Gusztustalan ez is, mint a FIDESZ többi mocskos húzása. Most Selmeczi Gabriella miért nem áll ki a kamerák elé szűz kislányként elrebegve, hogy megvetés reád Patkós-Cassa igazgatója, ezt a szégyen nem élheti túl az ország. A röhej az is ebben az ügyben, hogy a Patkós Cassa ügyvezetőjének nevét a média ki sem írhatja sehol sem, csak P Gáborként, illetve P.P Gáborként jelzik. A címén csak családtagjai vannak, akik nem tudtak P.G.ról semmit, a hollétéről meg abszolút semmit, pedig nem is volt olyan nagyon messze. Most, hogy ezt is megoldotta a rendőrségünk, már egyre békésebb lehet az álmunk. Egyre békésebb és egyre hosszabb, hiszen ha április 6-án újra a FIDESZ győz, na akkor lesz csak igazán hosszan tartó álma a magyarnak. Mert 2014 áprilisától 2018 tavaszáig várhatunk majd a jobb létre, jobb sorsra, javulásra … Csak nehogy késő legyen 2018 tavaszáig várni …

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr265868325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása