2014.02.28.
18:17

Írta: Kozpontban.hu

A 30 csapás Magyarországon, avagy a FIDESZ gerendái.

A FIDESZ kormányzat idején nagy eredmény a 3 csapás törvénye.

Vannak akik más szemében a szálkát is észlelik, de a sajátjukéban a gerendát sem veszik észre.

Azonban a FIDESZ 2010-2014 közötti eredményes kormányzása 30 csapást adott az ország hátára, és ez bizony 30 gerendának is megfelel a fideszes ifjak szemében….

Mi ez a 30 csapás ?

1. Ígért évi 100 ezer munkahely szerint 2014 áprilisáig mintegy 400 ezer új munkahelynek kellett volna létesülnie, ezzel szemben még a fele sem jött össze a 75 ezer közmunkással együtt.

2. A rezsicsökkentés, a rezsiharc eredménye az átlag családok részére havi 1500-1800 Ft megtakarítás, a közműcégek részére a karbantartás elmaradása, a nagyfokú veszteségek ( amelyet az állam az adókból finanszíroz majdan), a felső gazdag osztály számára pedig havi 50-85 ezer Ft megtakarítás. A fürdőmedencét lehet olcsóbban fűteni, ahogyan a bejárati úttesteket is.

3. Az egykulcsos adó a kevés jövedelemmel rendelkezőket évi 25-75 ezer Ft adótöbblettel sújtja, míg a magas jövedelműek az adójukon kb 35-55 %-ot spórolnak meg.

4. A közbeszerzések zsírosabbját sorra a FIDESZ cégek nyerik, szinte rájuk írják ki, közülük is kimagasló mértékben a Simicska és a Nyerges féle cégbirodalmakra, de a felcsúti polgármester és családja sem panaszkodhat a hirtelen meggazdagodás okán, ahogyan a FIDESZ pár prominense sem.

5. Az állami földek bérletbe adása a földművesek részére, akik között mintegy 80 % Fidesz kötődésű. A bérletet nyerők között magas százalékban vannak, akik azelőtt földet csak a virágcserépben láttak, azt is messziről nehogy koszos legyen a műkörmük..

6. A FIDESZ a dohánytermékek dohányboltokba kényszerítésével javította a dohánytermék illegális értékesítési számait, a feketegazdaság támogatásának erős célzatával, de mellékesen a fideszes fiúk-lányok helyzetbe hozása is cél lehetett.

7. A közbiztonság nagymértékben javult az országban – Pintér Sándor szerint, de Ő lehet hogy egy másik országban él ( Egy milliárdos bárhol élhet..).  Az igazság, hogy a közbiztonság, a bűnözési helyzet nagymértékben romlott, ékes bizonyítéka ennek, az esti híradók 90 %-ban csak a bűncselekményekről szól. Érdekes, hogy a súlyos bűncselekmények száma nőtt jobban, a kisebb súlyú, hála a szabálysértési értékhatár emelésének, kevésbé nőtt. Az emberek biztonságérzete nagymértékben romlott, vannak olyan települések, ahol már fényes nappal képesek a bűnözők eredményesen rabolni, fosztogatni, gyilkolászni stb….

8. Pénztárgép cserével a NAV már beláthatna a vállalkozások direkt pénzforgalmába is, ha lenne elég engedélyes gép. Az állam azonban tett róla, hogy az engedélyes gépek engedélyeit a vásárlás utun visszavonja. És a legnagyobb, FIDESZ kötődésű pénztárgép kereskedelmi cég egyszer csak meglépett a sok ezer pénztárgép vevő jelölt által kifizetett előleggel s azóta bottal sem ütik a nyomukat. Vagy tán nem volt elég a pénz a kampányfinanszírozásra?

9. A kormány már harmadik alkalommal kártalanítja hálás libás károsultjait, míg a többi, más dolog miatt pénzét elvesztett   emberek kártalanításáról megfeledkezett. Gondolok itt a TRIBU Bt károsultjaira, a MATOLCSY  féle agyament pénzpolitika károsultjaira, földmutyi-dohánypanama károsultjaira, vagy az importőr cégek kárára stb..

10. A FIDESZ mélyen hallgat a 2006-os véres tüntetés kirobbantásában játszott főszerepéről, ahogyan hallgat a 1998-as cégeladásairól is.

11. A FIDESZ Belügyminisztere nem megoldást akar a hajléktalankérdésben, hanem kiirtani szeretné azt. Nem hajléktalanszállókat kéne építeni, nyitni, nem ingyen ebédet kellene osztani, hanem meg kellene keresni az okokat, ami ide vezetett ( Se átképző képző program, se életminőség program, se egészség program, se munkahelyteremtő program, csak POGROMOK ).

12. A devizahitelesek részére épített  és a budai villasorokra hajazó bekerülési költségű lakópark, aminek senki sem látja a hozadékát, csak azt, hogy méregdrága lett valahogyan ………  és szinte egy szellemparkká avanzsálódott, mert kihasználtsága kb. 30 százalék körüli ( A házak bekerülési költsége mintegy 400 ezer Ft négyzetméterenként…).

13. Az ÁFA 27 %-ra lett emelve !! Ez igen nagy eredmény! Gratulálunk.

14. 2014-ben elővették az öszödi beszédet, és Gyurcsányt az ellenségképek legjobbikát retusálatlanul. Lehet, hogy beállítják az inkvizíciót is nemsokára ? Pedig az öszödi téma már többszörösen a fideszesek által lerágott csontocska, de még mindig rágatják a néppel. A tényleges mondanivalóját pedig képtelenek felfogni.

15. Az önkormányzatok hirdetési felületeinek kb 80 %-án a FIDESZ jelölteket hirdetik, a többi pártnak jut 20 %-nyi terület a közpénzen. A választási törvény új a megvalósítás is újszerű lesz.

16. Markánsan nőtt a mély szegénységben élők száma 2010-hez képest ( Ma jobban élünk ? A FIDESZ arisztokrácia bizonyosan ).

17. Markánsan csökkent a munkahelyek és a munkáltatók száma 2010-hez képest, a mezőgazdaság színvonala szintén csökkent.

18. Az államadósság a kozmetikázás és a pénzek áthelyezése  következtében sem csökkent az előző rezsimhez képest.

19. A magánnyugdíjpénztárak sikeres szétverése után bevételként elkönyvelt 3000 milliárd forint sikerrel lett eltapsolva.

20. A takarékszövetkezetek szétverésével valakik nagyon jól jártak. Talán csak nem egy újabb fideszes vazallus csapat ?

21. A tankönyvkiadás államosításával is jól járt pár fidesz közeli kiadó-terjesztő (a pénznek nincs szaga).

22. A 2010-es 255-ös euró árfolyamot a FIDESZ sikeresen feltornázta 2014-re 315-re, ez mintegy 19,1 % negatívumot jelentett, ami jól jött az exportőr haveroknak….

23. A GDP majdnem 2 százalék lett 2013 ban, ami igen nagy teljesítmény, nézve a szomszéd államok 3,5-7 százalékos maszatolását.

24. A FIDESZ még most is szorgalmasan gyűjti az aláírásokat a néptől. Talán valamiféle adatbázis készül ? Kik a jó elvtársak ?

25. Az Alkotmányunk teljesen új lett és szinte minden hétre jutott egy újabb alkotmánymódosított Alkotmány. Az Alkotmányvédelmi Hivatal hiába védte, mindig módosították a lánglelkű újító fideszesek.

26. Sikerült az ügynöklisták teljes egészében történő felfedését megakadályoznia a fideszes köröknek. A JOBBIK meg az MSZP hiába ugrált.

27. Sikerült párszor tíz esetben az utólagos törvényalkotás, és néhányszor a törvények fidesz szájízre való alakítása.

28. Sikerült a kormánytagok elszámoltatásának megakadályozása , már hogy 1990-től napjainkig milyen közgazdász zsenik lehetnek a FIDESZ-nél is !

29. Budai Gyula és Papcsák Ferenc elszámoltatási operettkatonák tevékenységének mérlege igen jó, csak a hatástalanság irányába billentve. Mibe kerülhetett a sárdobálás az országnak ? Mi az a pár száz milliócska ?

30. Az Orbán és a Lévay család 4 éves vagyonmérlege Istennek hála a nagy mértékű pozitívum kategóriába csapott talán, hála a hozzáértő gazdálkodásnak, a példaszerű családi életnek, az összetartásnak, összezárásnak és a befolyásos barátoknak akik nem felejthetnek !

 Lenne ám még csapás, pl a politikai ellenfelek köztörvényes eljárásokkal való kiiktatása vagy a választójoggal rendelkezők megfélemlítése, vagy a Gyurcsány hisztéria, esetleg a zsidókérdés a holokauszt tagadásával a jobboldal részéről, de ezekről inkább majd máskor…

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

1 komment

Címkék: politika pártok belpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr945837364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása