2014.02.21.
20:47

Írta: Kozpontban.hu

Besült Orbán csodafegyvere ?

A Forint drámai mértékű és sebességű romlásnak indult pár hete, és ehhez bizony nagyban hozzájárult Orbán csodafegyvere, Matolcsy és sleppje hozzáértő és művészi gazdaság és pénzügypolitikája. Matolcsy persze nem érti, hogy mi az oka annak, hogy nem értik meg az ő dekadens és decens filozófiáját, úgy érezheti magát, mint az a sofőr aki menetiránnyal szemben halad az autópályán és szerinte a sok őrült mind szembe megy vele.

Az a baj e hasonlattal, hogy Matolcsy Úr nem csak saját magát és mondjuk még három négy autóst veszélyeztet a mutatványaival, hanem egy országot, az ország népét, és a nép termelő munkája során előállított értékeket, megtakarítások értékeit.

A Forint romlásának okait a jobboldali szakértők rögtön meg tudták magyarázni.

Szerintük az okok:

- Január tájékán a pénz romlása törvényszerű, nem kell komolyan venni.

- A kínai gazdasági eredmények romlása okozta.

-  Soros féle támadás a Forint ellen spekulatív sorozat.

- Az USA FED  kötvényvásárlásainak visszafogása  miatt.

- Az ukránok miatt

- Az Unió pikkel ránk, és emiatt.

- Gyurcsány-Bajnay- Mesterházy- Bokros miatt

-  Az elmúúútttt nyóóóóc év miatt !!!!

Ezek csak kiragadott példák, és nem hiszem, hogy a jobbos vélemények valóban szakvélemények,  valóban komoly gondolkodásra vallanának, de érdekes módon még egyszer sem  volt hallható az, hogy a Forint romlása miattunk következett be. Mi vagyunk a hibásak, mert a pénzpolitikánk hibás.

Talán be kellene látni a Jegybank nagytiszteletű szakértő elnökének, hogy nem kellene a kamatvágással játszadozni, figyelemmel kellene lenni a nemzetközi pénzpiacok működésére is, és akkor talán nem lesz az euró – forint kurzus az egekben, és nem fenyeget minket a hamarosan beköszöntő tavaszi 320-as árfolyam sem.

Persze ezt a tisztelt Matolcsy Úrnak akkor kell megtennie ( már, hogy javít a pénzpolitikánkon, és netán még emel is a kamatokon), ha neki, és elvtársainak nem jó az, ha az euró forint árfolyama 300 ft alá süllyed.

Mitől ne lenne jó?  Hát attól tisztelt olvasók, hogy ha véletlenül egy egy cégóriás ugye exportból nagyon erős, annak az a jó, ha a devizák a forinthoz képest erősödnek, mert ami devizát, valutát elszámol a bevételeiben, az forintra váltva igen sok forintbevételt eredményez.

Aki meg csak úgy tud termelni, hogy a nyersanyagot importálja, annak egyre jobban ki kell nyitnia a pénztárcáját, mert a valuták egyre drágábbak…….

Tehát lehet, hogy Matolcsy Úr holdudvarában lévőknek most olyan cégeik vannak, akik inkább exportálnak? Ja így már  mindent értek, nem a szakértők a hülyék, hanem megint mi, kisemberek vagyunk oltári nagy hülyéknek nézve.

Mert a kormány mindent megtesz a rezsifronton, harcol vállvetve az Unióval szemben is a népért, bevezeti a gyed extrát, stadionok tucatját építi fel, a levegőt ingyen adja, a bankokat megdádázza, ha rosszalkodni mernek az ügyfelek pénzfelvétele kapcsán és kimutatják, hogy az infláció már 2 % körüli- hallelujah.

Ezzel szemben pedig, mintha egy elmebeteg országban lennénk, nemhogy gyarapodnánk, de már az alapvető megélhetési normák sem teljesülnek sok család esetében és a statisztikákkal ellentétben egyre több a tényleges munkanélküli. A családok, akik nem menekültek bele a devizahitelesek mentőállomásának számító árfolyamgát intézményébe, egyre magasabb hiteltörlesztéssel állnak szemben.

Nem értem egyébként, hogy az árfolyamgátat miért nem alkalmazták minden devizahitelesnél egyöntetűen, ha olyan nagyon jó……

Azt sem értem, hogy ha a gazdaságunk olyan nagyon jól teljesítő, ahogyan Orbán Úr a minap lelkesítette híveit, akkor miért van az, hogy az utóbbi napokban a külföldi befektetők kezdték nagy hirtelen kivonni tőkéjüket hazánkból. Pár nap alatt, a külföldi befektetés állomány állampapírban lévő részéből 8 %-ot menekítettek el.

Pedig az állam mindent megpróbál, még azt is, hogy bár az irányadó kamatot  már 2.85 % -ra vágták vissza ( Varga pénzügyminiszter Úr meggyőződése ellenére ), viszont  az államkötvények garantált hozama 4.05%, 5.09 %, és 6.04 %, a futamidő függvényében a külföldiek számára kínált állampapírok esetében.

Tehát a magyar befektető elégedjen meg azzal, hogy a bankba tett pénzét a bank megőrzi, és örüljön neki, hogy nem kell még őrzési díjat sem fizetnie, hanem jó esetben azt az összeget kaphatja meg, amit évekkel azelőtt betétként elhelyezett, a külföldi meg kapjon jóval magasabb kamatot a befektetéseiért.

Orbán Úr ugye Matolcsyban látta a jövő pénzügyi csodafegyverét, és ezt igazolta az is, hogy amint Matolcsy megtette az első nyilvános beszédét, a forint azonnal gyengülni kezdett, aztán amikor bármiféle csodaváró intézkedést tett, mindig a gyengülés volt a válasz. Mégis azt mondom, Matolcsy ténylegesen a pénzügyi csodafegyver lehet , mert nem kellene semmilyen hadsereget fenntartanunk, azt az államot tehetnénk tönkre, amelyiket úri kedvünk akarná.

Hogyan? Hát úgy, hogy kölcsönadnánk a célországnak Matolcsyékat, hogy majd ők irányítják a pénzügypolitikájukat, és aztán amikor már jól tönkre lennének téve, akkor vonulnánk be mi magyarok a mentő tőkével, amit persze jó magas kamatra adnánk.

Erről eszembe jutott, hogy a Matolcsy nem lehet az oroszok embere? Tán ők küldték el nekünk, mint Trójába a falovat az egykori ostromlóik? Mert ugye most meg mi veszünk fel 10 milliárd eurónyi hitelt a jószívű, és önzetlen orosz testvéreinktől a Paks II megépítésére, bagatell 4-5 % éves csúszó kamatozással. Ebbe ugyan az ország belerokkanhatna, de a titkos záradékban biztosan ott lehet, hogy fizetésképtelenség esetén az orosz fél marad a Paksi atomerőmű tulajdonosa, az ezzel járó összes jogokkal együtt…..

Szóval az orbáni csodafegyver lehet, hogy putyini ? Nekem már az is gyanús volt Matolcsyban, amikor Japánban igyekezett bizonyítani, hogy a magyar nép a japánnal rokon, mert a japán újszülöttek fenekén van egy pici piros folt….

Selmeczi-igazmondó- Gabriella szerint nincs semmi baj a paksi bővítéssel, és semmi baj azzal, hogy az oroszok fogják ezt megtenni, hiszen annak idején a Gyurcsányék is ezt akarták ( Igaz, akkor még az akkori ellenzékben lévő FIDESZ nem akarta, és így meg is hiúsították a kezdeményezést).

 Szóval fújdogál az az érdekes keleti szél, ami akkor bűzös ha Orbán Úr úgy akarja szagolni ( Ruszkik haza ), de akkor virágillatúan üde, ha Orbánék onnan akarnak virágot szakítani….

De legalább az országunk lendületesen fejlődik, és már majdnem 2 % a gazdasági növekedés, ha egy kicsit tovább bűvészkedünk a számokkal ( 1,1 %-ból hogy lett majdnem 2 % ? ).  No ezt sem értem, de már nincs időm kifejteni a miértjét és a hogyanját, mert mennem kell a bankba  ahová a munkabéremet utalják. Felveszem három részletben mert így ingyen van a készpénzfelvétel, aztán befizetem a sárga csekkeket, ami pénzbe kerül, befizetem a közüzemi számláimat, örömtáncot járok a posta előtt, mert a rezsicsökkentés ez évben már majdnem 2 ezer Forintnyi az én esetemben, és e közel kétezer Forintot már be is fektetem egy jó zsíros kis bankbetétbe, ahol, ha minden jól megy egy év múlva talán nem von le a bank 400 forintnál többet…

Alászolgája oszt jó napot.

Mégtöbb hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

350 komment

Címkék: politika árfolyam jobboldal pénzvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr365826143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2014.02.22. 16:16:35

Egy alaposabb, helyesírási hibáktól is mentes cikk: www.napi.hu/tozsdek-piacok/megmenekulhet_a_forint_itt_a_fordulat.577037.html Ez hihetőbben hangzik.

proton1701 2014.02.22. 16:19:16

A nemzetközi helyzet fokozódik!!! Muhahaaaa

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 16:22:19

@Sir Galahad: ha nem tetszik nem kell elolvasnod, helyesírási hibák nélkül!!!!!

countrystudy 2014.02.22. 16:30:15

kinek szurkolsz,te majom?
ha valamitől hányok,az a multikhoz dörgölődzés. néhány jutalomfalatkáért.

Dexter007 2014.02.22. 16:40:58

@countrystudy: miről pofázol te majom? kúrbánék kiárusítják az országot, te meg lelkesen tapsolsz nekik, te gyökér??

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 16:41:40

@countrystudy: Lám, lám egy igazi költő tévedt az oldalunkra. Nosza, ne fogd magad vissza. Engedd szabadjára fantáziád, s nyűgözz le minket pazar költői rafinériával. Üdvözöllek az oldalon.

Blogger Géza 2014.02.22. 16:42:54

Nem hittem volna, hogy ennyi sületlenség valaha címlapra kerül...

Csak neked: 2014-re valamennyi londoni szekértő 2% feletti növekedést vár, és ha megnézd az utolsó 2 negyedév GDP-növekedését (negyedéves alapon): 0,6% és 0,8%, az bizony félévre kb. 1,4%, ami bőven az éves 2% felett van. Szóval ha csak marad ez a lendület, már meg van 2+%.

Dexter007 2014.02.22. 16:44:29

@countrystudy: gyerünk magyarázd meg te troll, hogy miért is jó a devizahiteleseknek ez a helyzet? Bajnai növekvő gazdaságot adott át ezeknek a félkegyelműeknek, 260 FT-os euróval, most meg már 320 felé járunk, a befektetők menekülnek, utolsó helyen állunk minden mutatóban (az eu motorja - muhaha! geci 0rbán dögölne meg ha ilyentől nem szakad rá a mennyezet!)

Blogger Géza 2014.02.22. 16:45:35

" Igaz, akkor még az akkori ellenzékben lévő FIDESZ nem akarta, és így meg is hiúsították a kezdeményezést)."

Ja, egész pontosan úgy "hiúsították meg", hogy már 2009-ben megszavazták a bővítés előkészítését. Hihetetlen, hogy a baloldali impotencia általános magyarázata most már mindig az lesz, hogy "mert a Fidesz ellenzékből megakadályozta", függetlenül a tényektől.

Dexter007 2014.02.22. 16:47:06

@Blogger Géza: add már hozzá, hogy még így se értük el a 2010-es szintet! a szomszédainktól mérföldekre leszakadtunk az idióta fide$$ miatt!
ha egy gödör mélyébe ásod magad 10 méterre, és hirtelen felmászol 2 métert, attól még baszhatod továbbra is a kijutást!

Blogger Géza 2014.02.22. 16:47:19

"Nem értem egyébként, hogy az árfolyamgátat miért nem alkalmazták minden devizahitelesnél egyöntetűen, ha olyan nagyon jó……"

Ezt azoktól kérdezd meg, akik nem léptek bele. Biztos valami hozzád hasonló "szakértő" tanácsára hallgattak. :)

Sírköves Slomó 2014.02.22. 16:48:18

A gazdaság joban teljesít mint az Összefogás alatt. Nem jól.

A tőke meg nem menekül, most írták alá a Tcom szuperpaktumot pl.

Blogger Géza 2014.02.22. 16:48:30

@Dexter007: Frászt nem értük el. Ebben a ciklusban 2-3% körüli az összesített 4 éves növekedés.

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 16:48:48

@Blogger Géza: Nagyon szép amit írsz, csak kettő betű hibázik benne "ha". Tudod miért?
Mert ha a nagymamámnak pöcse lett volna ő lett volna a nagypapán. Na de nem így lett!!!

Dexter007 2014.02.22. 16:50:12

@Blogger Géza: persze ha 0rbán csinálja, akkor nem hazaárulás, igaz? a baloldal csinálhat bármit, az népvesztés, de ha Vikike csinálja, akkor tisztára nyalod a seggét érte, igaz? tipikus 1-bites fide$$ logika...

Dexter007 2014.02.22. 16:51:07

@Blogger Géza: csakugyan? és ez hogy jött ki neked?

aleb19 2014.02.22. 16:55:06

@Kozpontban.hu: 'Mert ha a nagymamámnak pöcse lett volna ő lett volna a nagypapán. Na de nem így lett!!!'
ez egy homofob kiszolas volt es ha homofob vagy akkor rasszista is...egy bunko jobbikos aki csak a feszkot kelti

eßemfaßom meg áll 2014.02.22. 16:55:15

Most komolyan van aki nekiáll érdemben vitatkozni egy bloggal, ami 10 napja létezik, van 27 posztja aminek fele VV másikfele meg orbántakaroggy?

Sir Galahad 2014.02.22. 16:56:46

@Kozpontban.hu: Ha nem tetszik, hogy az olvasók véleményt mondanak arról, amit összehordasz, ne írj blogbejegyzést.

Blogger Géza 2014.02.22. 17:01:28

@Dexter007: Megdöbbentő módszert alkalmaztam: összeadtam a 2010-es, 2011-es, 2012-es , 2013-as és 2014-es növekedési adatokat, a pereméveknél 50%-os súllyal. (Az elméletileg tökéletes módszer persze a szorzás lenen, de ilyen számoknál a eltérés nem mérvadó) Erre soha nem jöttél volna rá, mi? Ha neked más jön ki, irány vissza az általános iskolába.

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 17:01:36

@aleb19: amíg nem tudod ki ül a másik oldalon addig ne rasszistáz és ne jobbikoz.

Publius Decius Mus 2014.02.22. 17:02:04

Mi ez a nyüszítés elvtársak? Nyugi, lesz még máskor is választás attól még mer ez már elúszott a "demokratáknak".

babyku 2014.02.22. 17:02:13

Orbán kitehetné a dobogó szivét akkor sem lenne elég jó a szoclibeknek. A "külföldi befektetők menekülnek"?! Bizonyára a megadóztatott bankok vagy garázda multi menekül akiknek nem tetszik, hogy nem a mi pénzünkön tarthatják el az otthoniakat. Azért mégsem szeretném tovább tűrni, hogy a franciák gázszámlájához az én adómból adjanak kedvezményt, stb. Adják vissza a könnyűiparunkat, járműgyártásunkat, cukorgyárainkat, eltartjuk mi magunkat. Mindjárt megszünne a munkanélküliség. Felvevő piac akkora van, hogy nem győznénk kielégíteni - csak most az ellenérdekelt UNIO-s banda igyekszik meghiúsítani törekvéseinket. Ehhez meg van nekik a belső ellenség és a külső sajtó segítsége is. Mennyi marha van aki a milliárdost élteti aki kifosztotta, kegyelemkenyéren tartja és kiröhögi, manipulálja és kizsebeli. Saját pénzt meg kiviszi mert itthon nincs biztonságban???!

♔batyu♔ 2014.02.22. 17:04:54

Nyilván várnak Gyurcsányékra. Kiváló gazdaságpolitika, egészséges (18%) államháztartási hiányok és államadósság (54%-ről 83%).
(Kedvezzek már egyszer a ballibsiknek is:))

aleb19 2014.02.22. 17:07:31

@Kozpontban.hu: 'amíg nem tudod ki ül a másik oldalon addig ne rasszistáz és ne jobbikoz'
hat pedigelen a szelsosegesen csapkodo,logikatlan gondolatmeneteid erre utalnak

Negyven Rabló 2014.02.22. 17:07:50

@Kozpontban.hu: Az hagyján, hogy a poszt tele van helyesírási hibákkal, ez sajnos mindennapos a blog.hu-n, de az azért ritka, hogy valaki még a blog háromszavas mottóját is elbassza. A forintot pedig kisbetűvel írjuk, ha már gazdasági témában posztolgatsz.

babyku 2014.02.22. 17:09:02

@Blogger Géza: Már a Római jogban sem volt érvényes a csalárd szerződés. Nem értem miért kell annyira törődni és tökölni ezen a témán. Gazemberek voltak a bankok - érvénytelen a szerződés - vissza kell állítani az eredetit és beleírni, hogy nem változtatható egyoldalúan! De lehetőséget adni rossz törvénnyel a büntethetetlenségnek - qrva nagy hiba!

♔batyu♔ 2014.02.22. 17:15:30

@babyku: Pontosan ezzel értek egyet. Orbánék a bankokat akkor is támogatták a csalásban, ha a bankadóval megbüntették őket.

kézműves étcsokimikulás 2014.02.22. 17:26:45

@poszter:zsuzsi,szerintem mindenki jobban jar,ha megmaradsz a valo vilag posztoknal...az a te szinted...

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 17:28:14

@Sir Galahad: A kritikával semmi bajom, hisz abból tanul az ember fia. De azzal hogy belinkeled a te általad írt cikket ide, leszólva az enyémet. csak azért mert ez most kikerült a főoldalra.

2014.02.22. 17:28:38

@Blogger Géza: Gézám, te először tanuld meg az alapokat, utána legyél szakértő:)

Na hogy is van az a forintgyengüléssel, mert a devizaadósság megújításával? Itt már megbeszéltük:

vastagbor.blog.hu/2014/02/07/simon_gabor_vs_offshore_gazbiznisz?fullcommentlist=1#comments

Ugye szerinted csak új devizakötvényeket kell kibocsájtani és minden rendben. Ehhez képest:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_megugrott_az_allamadossag_itt_a_friss_magyar_adat.576921.html

"A devizaadósság az árfolyamváltozás következtében 430,9 milliárd forinttal nőtt.."

Egy másik cikkben pedig (amiből tanulhatnál Gézám):

www.portfolio.hu/premium/mitoszok_es_tenyek_az_allamadossag-finanszirozasban_devizaadossag_kontra_forintadossag.170993.html

"Az államadósság-finanszírozás sebezhetőségére ugyanis a két szegmens együtt hat; a devizafinanszírozás komoly (főként árfolyam és megújítási) kockázatot jelent"

"A devizaadósság arányának csökkentésekor a helyébe lépő forintfinanszírozásnál alapvető feladatnak kell tekinteni a hosszú fix kibocsátás fejlesztését, mivel a kiváltani készülő portfolióelem ilyen lejáratú"

Majd utána adogasd össze a GDP-növekedéseket, miközben a 2011-es plusz is Bajnaiéknak köszönhető, mert ők tárgyalták le a Mercedes-beruházást, alattatok meg termőre fordult.

@Sírköves Slomó: Utóbbi tényt vedd figyelembe te is egész nyugodtan. Plusz azt, hogy most nincs 5-6% körüli visszaesés a fejlett világban, mint a 2009-es válság idején.

2014.02.22. 17:28:55

@Dexter007:

"csakugyan? és ez hogy jött ki neked? "

Megmutatom:

"Frászt nem értük el. Ebben a ciklusban 2-3% körüli az összesített 4 éves növekedés."

Múlt idő, hiszen elértük!!

"Megdöbbentő módszert alkalmaztam: összeadtam a 2010-es, 2011-es, 2012-es , 2013-as és 2014-es növekedési adatokat"

2014 is ott van, tehát múlt és jövő idő!

Magyarul a kérdésedre a válasz az, hogy Géza időt utazott!! :)))))

Serio (törölt) 2014.02.22. 17:30:24

Na most nehogy valaki azt mondja hogy fideszes vagyok, mert nem. Annak örülnék, ha az egész maffiózó banda elmenne a francba a keresztapukájukkal együtt.
Ennek ellenére, a gyengülő forint nem fekete-fehér kérdés. Az országnak sok szempontból jó lehet hosszú távon a devaluáció.
Ráadásul, most majd befosok az örömtől hogy mit csinál ez a diákhitelemmel meg a forint lakáshitelemmel. Még ilyen mélyrepülést százat, ezeret!

Ami azt illeti, Matolcsynál sokkal nagyobb seggfej volt a 2008 előtti garnitúra, akik valamiféle politikai kitüntetést próbáltak faragni az irracionálisan erős forintból.

A forint helye 350-400-nál van, nem 240-nél. Matolcsy egy bohóc, de a forint oda tart ahová való. Reméljük nem akad egy nekromanta sem hogy a választások után visszarángassa valamiféle Frankensteini zombilétbe, 20%-os kamatokkal meg hasonló feketemágiákkal.

2014.02.22. 17:37:14

@Serio:

"A forint helye 350-400-nál van, nem 240-nél. "

Bizonyítsd! De egyértelmű legyen és lehetőleg ne esszé! :))

aleb19 2014.02.22. 17:38:40

tavaly olvastam egy elemzest, hogy a 330eurhuf lenne jo az őtthoni-iparnak
ja es jon a tapir harmadszor is nemsokara, ergo tovabb rangathatjak a forintocskat

2014.02.22. 17:41:35

@MikeBoy: "Ebben a ciklusban 2-3% körüli az összesített 4 éves növekedés."

A Géza gyereknek ez a mondata egyébként mindent elárul és egyben a legnagyobb szégyen. Ilyen kis szar növekedést el kéne dugni a pincébe, nem dicsekedni vele, különösen azután, hogy eltapsoltak háromezer-milliárdot, ami hiányozni fog később. Ekkora nemzeti vagyon elpusztítása nálam minimum büntetőjogi kategória hanyag kezelés címén, de hősködni aztán pláne nem kéne szegénykének:)

röhögő 2014.02.22. 17:44:20

@Blogger Géza: Mennyi volt a 2012-es növekedés?

zöld erdőbe jártam... 2014.02.22. 17:44:52

Nem gond a 330-as ajró, ha az átlagbér 150-ről 300-ra ugrik. Ennyi...

aleb19 2014.02.22. 17:46:42

@storker: 'Ilyen kis szar növekedést el kéne dugni a pincébe, nem dicsekedni vele'
a 2013-as 2.7% gdp novekedes eu-s dobogos eselyes

2014.02.22. 17:48:00

@zöld erdőbe jártam...:

"Nem gond a 330-as ajró, ha az átlagbér 150-ről 300-ra ugrik. Ennyi... "

Tudod mit?
Én inkább elmegyek közmunkásnak 47 rongyért, ha 1 EUR = 1 Ft ;)

martineden 2014.02.22. 17:49:34

@countrystudy: multikhoz dörgölődzés. néhány jutalomfalatkáért....Persze ,egyszerubb eladni az orszagot putynnak .Hazaarulo fidesz csurhe

2014.02.22. 17:51:41

@aleb19:

Most komolyan, szerinted ez a mondat:

"a 2013-as 2.7% gdp novekedes eu-s dobogos eselyes "

ér többet önmagában a mellékes tényezők nélkül, mint egy kampányszöveg?

martineden 2014.02.22. 17:51:47

@Blogger Géza: bizony félévre kb. 1,4%, ami bőven az éves 2% felett van. Szóval ha csak marad ez a lendület, már meg van 2+%.....Hu ez am a csoda,voala es elerjuk a 2010-es szintet.Hazaarulo fidesz csurhe pfujj

aleb19 2014.02.22. 17:52:58

@zöld erdőbe jártam...: 'Nem gond a 330-as ajró, ha az átlagbér 150-ről 300-ra ugrik. Ennyi... '
ez nem kormanyzati,hanem szakszervezeti feladat...lenne

M_R 2014.02.22. 17:54:11

@zöld erdőbe jártam...:
Csak az átlagbér 47.000-re ugrik (amiből mint tudjuk remekül meglehet élni), mert egyre több a közmunkás - ja, hát így könnyű foglalkoztatási csúcsot elérni :)

aleb19 2014.02.22. 17:57:00

@MikeBoy: en ha fideszes kampanybarom lennek hasznalnam ezerrel
a mediagecok ugyismindig a gdp-n ragodnak

2014.02.22. 17:58:45

@aleb19: Te mennyire vagy hülye? Szoktad mérni? :) Bizonyára tudod, hogy a 2012-es év egy baszott nagy recesszió volt, de úgy, hogy más régiós országok növekedni tudtak, tehát ez a süket duma az EU válságáról a ti személyes etetésetekre volt jó, mert igaznak sajnos nem nagyon lehetett hinni. Szépen lezuhant a beruházások szintje, még a pöcsfej politikusaitok is gépsorokat adnak át baszod, gépsorokat:)))))

De semmi baj, én szurkolok nektek, már rég azon a véleményen vagyok, hogy ennek a népnek Orbánba is bele kell buknia, hogy tanuljon valamit, szóval hajrá rezsicsökkentést!! :))))

DarthVader 2014.02.22. 17:58:49

"Az ellenzéki pártvezető szerint a kormány az elmúlt időszakban a forintot mesterségesen erős állapotban tartotta, ha viszont az árfolyam a reális áron 250 és 260 forint között mozgott volna, akkor a jelenlegi 274 forintos euróárfolyam nem keltené az összeomlás érzését, és nem alakult volna ki egy rossz pszichózis."

2008. Orbán: 'reális ár: 250-260'. 274=összeomlás érzése.

Hát, ezek szerint összeomlott :))

halaloszto 2014.02.22. 17:59:03

@countrystudy: ki is kot hetente partnersegi meg strategiai meg mittomenmilyen megallapodasokat?

ha valamitől hányok,az a multikhoz dörgölődzés. néhány jutalomfalatkáért.

Vajk

martineden 2014.02.22. 17:59:20

@Blogger Géza: Ebben a ciklusban 2-3% körüli az összesített 4 éves növekedés...Te mit hazudozol?Vezesd ezt le,ha tudod.Jo ha elerjuk a csodalatos teljesitessel a2010-est.Hazaarulo fidesz banda,eladtatok az orszagot,Pfujj

sírjatok 2014.02.22. 17:59:21

@martineden: ha választhatsz két fogyókúra közül, az egyiktől hízol, a másiktól szinten maradsz, akkor melyik a jobb?

Ja tudom, a harmadik, amelyik nem létezik.

2014.02.22. 17:59:35

@aleb19:

És a kérdésre tudsz válaszolni?
Mert pontosan arra vonatkozott, hogy amit írsz egy kampányszövegnek, de érvnek arra, amire reakcióként írtad már nem.

aleb19 2014.02.22. 18:02:48

@storker: az orvos ad ra majd kenocsot

DarthVader 2014.02.22. 18:02:50

@storker: 2002-2006 között a gézai módszertan szerint 13 % volt az 4 éves összesitett növekedés. Tudod, amikor elkúrták :) Most meg 2. Ja :)

martineden 2014.02.22. 18:03:31

@Publius Decius Mus: Mi ez a nyüszítés elvtársak? Nyugi, lesz még máskor is választás attól még mer ez már elúszott a "demokratáknak"....Bizony es a te viktorod is Teheranba pucol majd.Hazaarulo fideszbanda .Pfujj

aleb19 2014.02.22. 18:05:43

@MikeBoy: 2013-ban not a gdp joval az eu-s atlagot meghaladva ...ez van ez teny erre varrjal gombot

dolgos nepunk gyozni fog

gerandra 2014.02.22. 18:07:17

@Sir Galahad: mármint a cikk szerint még többen várják a forint gyengülését, mint erősödését...

aleb19 2014.02.22. 18:07:43

@DarthVader: a 2005-2009 idoszakban kurtak el

2014.02.22. 18:08:22

@aleb19:

Egy kérdésre tudsz válaszolni ember? :))))
Vagy meg se értetted?

2014.02.22. 18:09:06

@DarthVader: Sőt, 300 fölött meg egyenesen szar a kormány. De arra is emlékszem, hogy mennyire nem akart egykulcsos adót, szó szerint azt mondta, hogy az a kérdés Magyarország számára, hogy miként tudja elkerülni az egykulcsos adót. Mindezt 2005-ben Gyurcsánynak.

Nekem az tetszik a Viktorban a legjobban, ahogy a saját szavazóit veszi hülyére:) Az, hogy engem átver, nem újdonság, de hogy ezek a birkák például az oroszok legnagyobb barátai lettek az utóbb időben, a legnagyobb poén, amit szavazó produkálhat:))

gerandra 2014.02.22. 18:09:24

@Blogger Géza: ó, csak nem elkezdtek számítani a londoni elemzők... és azt tudod, hogy mit jósolnak 2015-re, meg 2016-ra?

2014.02.22. 18:11:51

@aleb19:

"a 2005-2009 idoszakban kurtak el "

:))))
Maradjunk abban, hogy kampányolsz.
Nézd ebben a világban nem lehet elfutni, ha az ember nulla következetességgel bír.
Ha politikus lennél, megtehetnéd, mert nem kérdeznek vissza, ha ügyes vagy.

Itt viszont hamar kiderül, ha csak terelni akarsz.... ;)

2014.02.22. 18:12:17

@Blogger Géza: "összeadtam a 2010-es, 2011-es, 2012-es , 2013-as és 2014-es növekedési adatokat, a pereméveknél 50%-os súllyal" - Azt add össze hülye gyerek, hogy ha nincs a két német autógyár, akkor Orbánék alatt VÉGIG recesszióban a gazdaság. Ez a két gyár a bővítésről, illetve egyáltalán az ide településről még a szockók alatt döntött. De ti voltatok azok, akik elvertek háromezer-milliárdot és ezt mindig fel fogom emlegetni ilyen vitákban:)

Magyarul: szocik - óriási adósságnövekedés, téves gazd.pol, DE érdemi növekedés és bérszínvonal-emelkedés

Fidesz - kicsit csökkenő adósság, minimális növekedés, GDP 10%-ának megfelelő nemzeti vagyon 3 év alatt történő elbaszása:))

Ti vagytok a tutik, még több rezsicsökkentést!!!:)

2014.02.22. 18:13:47

@storker:

A legnagyobb poén az lenne, ha egy békemenet menne Putyinért! :))

d2net 2014.02.22. 18:17:46

Kéretik nem b@szogatni a csuti géniuszt!!!!!

aleb19 2014.02.22. 18:18:09

@MikeBoy: en lenni nem ember
amugy a gdp onmagaban nem sokat szamit, de a politikos- es mediabarmok valamiert szeretik,hogy menyire torzkepet kepes mutatni arra legjobb pelda a magyar gdp ami 25 ev alatt kb5x not mikozben a realber lenyegeben stagnalt es lett 120md dollar extra adossag plussssz hatalmas allami vagyonvesztes

vadhagyma 2014.02.22. 18:21:35

@storker: www.mnb.hu/A_jegybank/eu/hitelmegallapodas ügye ennek a törlesztésére gondoltál a haverjaiddal. EZT BIZONY MI FIZETTÜK KI. Nem libából, úttörő táborból, "eladott" gyárakból gazdgodott előző kormányok.

2014.02.22. 18:22:46

@aleb19:

Nemcsak, hogy önmagában nem ér sokat, hanem csak 1 évre nézve meg még annyit sem.
De akkor minek hivatkoztál rá?

Nem a politikus és médiabarmok, hanem te minek hivatkoztál rá?

aleb19 2014.02.22. 18:23:29

@MikeBoy: kampanyol a kisfaszom en mar szavaztam a labammal.... otthon hagytam a tietek ecceru fekete-feher, maszopos vagy viktatoros vilagkepet

nezd meg a terseg gdp alakulasat 2005-2009 kozt a valsag sehol megis a szakerto-szadesz-maszop elkurja

2014.02.22. 18:24:37

@vadhagyma:

"EZT BIZONY MI FIZETTÜK KI"

Sajnos ez nem így van, mert akkor csökkent volna az államadósság, de ez nem történ meg...

2014.02.22. 18:28:55

@aleb19:

Van itt egy kis probléma!
Én nem állítottam soha azt, hogy az MSZP és SZDSZ nem kúrta el.
Azt állítottam, hogy kampányolsz!
Ha nincs igazam elég lesz, ha leírod, hogy a FIDESZ bizony 2010 és 2013 között ugyan úgy elkúrta! ;)

aleb19 2014.02.22. 18:29:43

@MikeBoy: 'Nemcsak, hogy önmagában nem ér sokat, hanem csak 1 évre nézve meg még annyit sem.'
azert hivatkoztam ra mert a 2.7% novekedes teny...megtortent kb csak azt jelzi,hogy kuszaszem es csapata nem kurta el ...eddig

vadhagyma 2014.02.22. 18:32:46

Ezeket a tételeket igen, csak jött hozzá más. De ezek a pénzek elköltését még mai napig nem igazolták. HOVÁ lett? KI LOPTA EL?@MikeBoy:

2014.02.22. 18:35:19

@vadhagyma: Te mekkora barom vagy, jujj:))) Egyszerűen imádom, amikor fogalmatlan hülyék elkezdik ezt a dumát a visszafizetett hitelekről:))) Az ugye megvan, hogy ha egy lejáró hitelt visszafizetünk, akkor helyette másikat veszünk fel? Te debil, te:)

index.hu/chart/2014/02/04/uj_csucson_az_allamadossag/

"Feltűnő, hogy a forintban kifejezett adósság alaposan, több mint négyszáz milliárd forinttal visszaesett az év utolsó hete előtt. Ez bizony klasszikus trükközés volt az ÁKK részéről: hogy az év végi államadósság-ráta látszólag csökkenhessen, miközben közel háromszázmilliárd forintnyi kötvény lejárt, szándékosan visszafogták az adósság kibocsátását. Amit aztán az év elején gyorsan bepótoltak."

És persze továbbra is: elment 3 ezer mrd, ami a szocik alatt még megvolt:)

aleb19 2014.02.22. 18:35:35

@MikeBoy: 'Ha nincs igazam elég lesz, ha leírod, hogy a FIDESZ bizony 2010 és 2013 között ugyan úgy elkúrta! ;) '

igen lopnak-de kevesebbet
igen viktator idiota tszelnokkent kormanyoz
igen trukkoznek a statisztikaval-4millio melos
igen ok az uj foldbirtokosok

elkurta szinte mindenszinten kiveve a legfontosabbat nem kurtak szet a gazdasagot

aleb19 2014.02.22. 18:37:25

@MikeBoy: elkurtak szinte mindenszinten kiveve a legfontosabbat nem kurtak szet a gazdasagot

Sírköves Slomó 2014.02.22. 18:38:18

@storker: MO-n nem 2009ben kezdődött a válság, ezt mind2en jól tudjuk.

egyetmondok 2014.02.22. 18:50:26

A legnagyobb magyarországi exportőröknek a forint árfolyama, nyugodtan lehet mondani,hogy nulla jelentőségű. Minden lélegzetük nem forintban van elszámolva.
Nem hiszem hogy lenne olyan hatalmas exportőr,akiről ne lehetne tudni,mert titkos,vagy mi.
Ettől még egy darab szomorú vicc a fiskális és monetáris magyar politika,úgy,ahogyan van.

2014.02.22. 18:57:32

@aleb19: Pont a gazdaságot kúrták szét te idióta:) A befektetések mértéke zuhant, a lehetőségek közül szinte alig használtak ki valamit. Például jelentősen emelkedett a CDS-felár 2010-hez képest, ha csak a csehekkel hasonlítom össze. Bajnai alatt is magasabb volt, de Orbánék alatt a 400 pontot is meghaladta a különbség (egészen pontosan: Bajnai alatt a kormányváltás idején 160 pont volt a difi).

Innentől levezethető, hogy százmilliárdos károkat okoztak csak az adósságszolgálat kapcsán. Továbbiak: KMP 2012-es alternatív költségvetés. Szívesen.

@Sírköves Slomó: Bizalom volt a gazdaságban, a Forint árfolyama jóval a mostani alatt volt, ahogy a CDS-felár is. A GDP nőtt, a Mercedes akkor döntött a gyárépítésről, ahogy 2006-ban a Hankook. Most egyetlen ilyen beruházás nincs, csak 1-2 új gépsor.

Igaz, a válság szociális népszavazással kezdődött, amihez ezúton is gratulálok!

2014.02.22. 18:58:21

@aleb19: Faszt KMP. Inkább LMP, na.

aleb19 2014.02.22. 19:03:51

@storker: 'jelentősen emelkedett a CDS-felár 2010-hez képest, ha csak a csehekkel hasonlítom'

meselj meg a cds felarrol kicsihuszar

ui.:nem ertem miert nem a jugokhoz hasonlitod...

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2014.02.22. 19:05:29

@aleb19:
"elkurta szinte mindenszinten kiveve a legfontosabbat nem kurtak szet a gazdasagot "

B+.
Úgy kezdte a ciklust ez az eszement banda, hogy kinyírta a belső fogyasztást, azóta imádkozik Varga a hűtőszekrények istenéhez, hogy azokat sújtsa agyon, hogy legalább azt lecseréljék az ember így generálva valami belső fogyasztást.

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:06:49

@storker: A GDP nem nőtt, a kamat a mostani duplája az infláció a triplája volt az múlt évszázad legnagyobb gazdasági konjunktúrájában és az államadósság is nőtt. A hiányt soha nem sikerült tartani, ahogy semmilyen más tervszám sem lett elérve soha.

Ez volt az mszp, amúgy utolsó kormányzása...:((((

aleb19 2014.02.22. 19:07:06

@storker: 'Továbbiak: KMP 2012-es alternatív költségvetés'

-gondolom MKP akartal irni csak ugy megszokasbol ...mint jo oreg agitproppos

2014.02.22. 19:07:44

@aleb19: Jó, akkor most végleg beismerted, hogy fogalmad sincs gazdasági kérdésekről:)

Azért a csehekhez hasonlítjuk, mert a befektetők velük egy régióba sorolnak minket. A világgazdasági hatások "kiszűrésére" használják ezt az összehasonlítást, megnézik a régiós devizák esetében is, mikor gyengültek együtt, azonos mértékben, mikor gyengült csak az egyik. A CDS-felár nagyobb világgazdasági para esetén MINDEN régiós országban növekszik, az egész régió kockázatosabb a befektetők számára. Amikor viszont a mutatók elszakadnak egymástól, akkor látható, hogy mennyire országspecifikus a probléma.

Tehát köszönjük, ma már nem kell többet kommentelned. Kiderült, hogy tök hülye vagy, alapszintű dolgokat nem értesz.

2014.02.22. 19:09:45

@aleb19:

Ebben nincs igazad.
A mostani kormány gazdasági teljesítménye egy cseppet sem jobb, mint elődjéé.

aleb19 2014.02.22. 19:09:56

@kcsortuleninrogyilszja: szerintem csokkentette az szja-t es azembereknel hagyott kb 450mdFt-ot

Blogger Géza 2014.02.22. 19:10:05

@storker: Sőt, ha Németország GDP-jéből levonom a német autógyárakat, még nálunk is nagyobb recesszióban lennének. :)

Amúgy tényszerűen is hülyeségeket beszélsz, az Audi bővítését már az Orbán-kormány alatt döntötték el, miképpen az Opelét is.

GDP-növekedés a előző kormányzati ciklusban: kb. -2,5%. És ez is csak erős eladósodásból...

Überspannung 2014.02.22. 19:10:41

Mik azok a világoskék madarak, ez egy zsidóblog? Egyébként nyilvánvaló, már a szerző provokatív stílusából is látszik.

2014.02.22. 19:13:24

@Sírköves Slomó: Szakadnál meg, Gejza. Mi újság Bájer elvtársnál, nem indultok a békamenetes hazaárulókkal Janukovics elvtárs védelmére? Tudod, ő is Putyin embere, mint a te Viktorod...

Blogger Géza 2014.02.22. 19:13:29

Egyébként roppant vicces, hogy pont 2014-ben írogat valaki olyan hülyeségről, hogy "besült", amikor ebben az évben várhatóan az utóbbi 8 év legnagyobb növekedése lesz. És nem eladósodásból...

aleb19 2014.02.22. 19:13:32

@storker: nincs olyan, hogy cds felar baromka de van pl 1,5 vagy 10 eves cds felar ha peldalozol akkor meg kell mondanod, hogy pl a 2010-s 5eves cds felarrol beszelsz vagy a 2010-s egyevesrol

2014.02.22. 19:14:34

@Sírköves Slomó: Na, a másik idióta. Rólad már a múltkor is kiderült, hogy hasonló a felkészültséged...

"A GDP nem nőtt" - de, a válságig nőtt. A 2009-es az egyetlen év, amikor nem. Akkor viszont elég sok helyen volt recesszió ugyebár..

"a kamat a mostani duplája az infláció a triplája" - na seggfejkém, itt megint hülyére égetted magad. A kamat magassága önmagában nem érdem. A betéteseknek pl kurva szar, hogy semmi kamatot nem kapnak a pénzükre, a Forint árfolyama meg emiatt is van ott, ahol. A devizahitelesnek és az importőrnek ez megint hátrány. Az infláció, amíg kompenzálják, addig megint nem téma, még jót is tesz a gazdaságnak kb 2% körül. Közgáz alapismeretek, 1. fejezet.

Miközben a reálbérek óriásit emelkedtek, tehát az inflációs érv már ezért sem ér semmit. Jelenleg a maginfláció 3,5%, nézz utána a fogalomnak és utána gyere vissza.

"és az államadósság is nőtt. A hiányt soha nem sikerült tartani" - A hiányt elkezdték lefaragni 2006-ban, ami ellen ti persze tiltakoztatok, mert "ne az emberekkel fizettessék meg". Az adósság nőtt, külön öröm, hogy az IMF-lóvé bekerült a bankszektorba, illetve a devizatartalékba. Vagyis nőtt, miközben a tartalékok is, plusz 3 ezer mrd magánpénz is megvolt. Így kéne nézni a tényeket, nem egyoldalúan te ökör.

"ahogy semmilyen más tervszám sem lett elérve soha. " - huhú barom, most figyelj!

"Lesz még Magyarországon 7 százalékos növekedés - jelentette ki Matolcsy György 2009 áprilisában a Fidelitas előtt tartott előadásában. A választások előtti kijelentését a gazdasági miniszterré vált Matolcsy 2010 szeptemberében megerősítette. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy "2013-ra, 2014-re elérhető a 7 százalékos gazdasági növekedés"."

www.origo.hu/gazdasag/20130214-hogyan-lett-a-het-szazalekos-novekedesi-alombol-egyeves-recesszio.html

2014.02.22. 19:14:57

@vadhagyma:

"De ezek a pénzek elköltését még mai napig nem igazolták."

A jelenlegi kormány ugyanúgy költ sajnos, mint elődje....
Az emút8évben voltak ilyenek, mint 13. havi, meg manyup a kiadási oldalon és egy nagyrészt hitelből nyomott GDP növekedés, ami kifulladt a válságkor.
Most ezek már nincsenek meg a kiadási oldalon + volt 3500 milliárd extra forrás és mire mentünk vele?

Stagnáló gazdaság és államadósság. Ez pedig nem eredmény.

aleb19 2014.02.22. 19:16:12

@MikeBoy: 'A mostani kormány gazdasági teljesítménye egy cseppet sem jobb, mint elődjéé'
csokkent az inflaco, az mnb alapkamat az 1,5,10 eves felar
de ami a legfontosabb not a realber

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 19:16:25

@Tisztelt Roll!: te aztán egy igazi oknyomozó vagy. Gratulálok!!!!

2014.02.22. 19:16:32

@Tisztelt Roll!: Mi a problémád, hülye gyerek? A te bandád együttvéve sem ér fel egy zsidóval. Inkább told el a bringát innen valami náci blogra.

2014.02.22. 19:19:02

@Blogger Géza: Tényleg vicces, nem adósságból megy. Mert ti elvertetek 3 ezer milliárdot, amit a szocik nem. Tehát amikor adósságról beszélsz, akkor ezt a tényt miért nem teszed hozzá? És milyen növekedés, ami az előző évi mély recesszióhoz képest növekedés csak? Te úgy hazudsz, hogy csodálom, hogy nem szakad rád az ég.

Valóban, csak a Merci jött ide a szocik alatt. Ti ezzel szemben semmi ilyet nem tudtok felmutatni, még nagyságrendileg sem.

@aleb19: Ne pofázz, olvass!

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/04/cds/

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:20:03

@storker: "A GDP nem nőtt" - de, a válságig nőtt.

2007 +0,1%
2008 +0,9%
2009 válság+maszop -6,8%

az egész ciklus -2,5-3% GDP+22% államadósság

heheheehhe, körülöttünk 3-4%okat nőttek, de mo-n még ezt is csak növekvő államadósságból szarták ki

ma minden környező országban nő az adósság, csak itt nem

2014.02.22. 19:22:07

@Blogger Géza: Egyébként meg tényleg tök jó lenne, ha a Forint árfolyama vs. devizaadósság kapcsolatában rendet tennél a fejedben Géza, mert így sajnos azt kell hinnem rólad, hogy tök hülye és felkészületlen vagy:)

2014.02.22. 19:22:55

@aleb19:

Az indoklásod elégtelen!
A gazdaság állapotát sokkal inkább folyamatában kell vizsgálni és komplexebben, mint kiragadni mutatókat.

Ha a manyupban nem 3000 milliárd van, hanem 30.000 milliárd és te ugyanezt írod:

"csokkent az inflaco, az mnb alapkamat az 1,5,10 eves felar
de ami a legfontosabb not a realber "

akkor annyi a különbség, hogy a 30.000-es verzióban azonnal nevetséges az indoklásod, míg így egyszerűen nem vetted figyelembe, ami hiba, mint sok más tényezőt sem.....

Ha nem értetted meg, akkor mondjuk hasonló érveléssel az MSZP 2002-2006 közti kormányzását sikernek tudod eladni simán.

2014.02.22. 19:23:50

@Blogger Géza: "ebben az évben várhatóan az utóbbi 8 év legnagyobb növekedése lesz"

Megint nyolc évekről beszélsz, te istenbarma...
Minden nap, amikor megnyitok egy blogot, azzal a reménnyel teszem, hogy téged nem foglak ott látni, mert vagy elteltél már a ballibsik farkának a rángatásával, vagy már megdöglöttél. Erre föl, egyik sem... Olyan vagy, mint a pestis, halnál ki a cipődből.
Nos, ha már idevonszoltad a beled, hadd halljuk, miből adódik össze egy államadósság!
De ne hazudj!

2014.02.22. 19:24:55

@Sírköves Slomó: Hülyeségeket beszélsz megint. A válság minden ország gazdaságát hazavágta, a felvett hitelt betettük a trezorba, illetve a bankszektor kapta. Tényleg nem fogod fel, hogy ha a nemzeti vagyon 3 ezer milliárdját (GDP 10%-a) elköltitek, akkor nem érdem, hogy nem nőtt az adósság.

Debil példa neked: ha elveszem a gyerekem megtakarításait és elköltöm, akkor nem érdem, hogy nem vettem föl devizahitelt az autómra. Ugyanott lennék devizahitellel és a gyerek megtakarításának meghagyásával.

Te olyan hülye vagy, hogy ki kéne állítani:)

2014.02.22. 19:26:34

@Sírköves Slomó:

"ma minden környező országban nő az adósság, csak itt nem "

Ugye tudod, hogy csak azért nem nő, mert előtte 22%-kal nőtt!
Ceteris paribus (minden más változatlan), ha az MSZP 2002-ben felszámolja a manyupot, akkor most azt írnád kb.

Előtte nőtt úgy 12%-kal, most nőtt kb 9%-kal!
Ez jól hangzik szerinted?

egyetmondok 2014.02.22. 19:27:10

@Blogger Géza:
A német autógyárak teljesítményét a német gazdaságból hogyan lehetne kivenni...,de egy vicces srác vagy Te Géza.
A német autógyárak teljesítményét a magyar gazdaságból lehet kivenni, nem a németből.

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:27:12

@storker: Mo. gazdaságát 2 évvel a válság előtt hazavágták, nem írom le harmadszor....:))))

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:28:06

@MikeBoy: hogy jön a manyup az államadóssághoz? valahol beleszámolják, mert európában nem.

aleb19 2014.02.22. 19:29:27

@storker: tenyleg egy feluletes noname index.hu barom altal irt cikket tekinted referencianak, ahol a grafikonokon meg datum sincs?

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:32:35

Az hogy a kommunisták a 4 év orbáni ámokfutás alatt egyszer sem érték el a fidesz támogatottsági szintjét /2006tól 2010ig sem/, mutatja azt a gazdasági stabilitást amit ez a kormány vitathatatlanul megteremtett.

aleb19 2014.02.22. 19:33:01

@MikeBoy: feladom ... most a faszom 30000 md manyup,hogy jon ide

ez van ha valaki egy bolcsesz-ruhatarossal probal vitatkozni es nincsenek ervei

2014.02.22. 19:35:43

@Sírköves Slomó: "Mo. gazdaságát 2 évvel a válság előtt hazavágták, nem írom le harmadszor" - amikor 0,1%-ot nőtt.

Akkor mit mondasz a 2012-es 1,7%-os recesszióra? Tényleg ne írd le harmadszor, mert nem vagy hajlandó a manyup-lóvéra válaszolni, így meg mi értelme van verni a billentyűzetet? Ha alap tényeket elhallgatsz, abból egyből tudom, hogy gyakorlatilag hazudsz.

@aleb19: Ott írja felül, hogy 2011 szeptember elsejétől 2012 január negyedikéig.
De az beszédes, hogy ebbe kötsz bele:)
Nyugodtan nézd meg az Államadósság-kezelő honlapját vagy a KSH adatait, hátha azokat el tudod olvasni. Betűk meg számok, vigyázz, nehéz lesz!

2014.02.22. 19:36:13

@aleb19: @Sírköves Slomó: Mindjárt elküldelek anyádhoz a sarokra. Nem tudod miből áll az államadósság? Úgy akarsz vitatkozni, hogy nem tudod mit jelent az, amiről itt nyomod a sódert?
Más: szerinted, az államadósság mértéke indok arra, hogy a Viktorodat válasszuk újra? Há hülye vagy te bameg?

2014.02.22. 19:36:33

@Sírköves Slomó: És lehet valaki még nagyobb hülye!::)))

Figyu, 2006-ban ők győztek. Akkor az a 8 év nem is volt olyan rossz, csak 4?

2014.02.22. 19:37:10

@Sírköves Slomó:

Nincs több kérdésem! :)))

2014.02.22. 19:39:10

@aleb19: @Sírköves Slomó: Elakadtál, Gejza? Nem tudod felszopni magad a feladathoz? Még egyszer: miből adódik össze az államadósság, te szemétláda? Nem érted a kérdést?

aleb19 2014.02.22. 19:40:31

@storker: 'Nyugodtan nézd meg az Államadósság-kezelő honlapját vagy a KSH adatait, hátha azokat el tudod olvasni. Betűk meg számok, vigyázz, nehéz lesz! '

megneztem baromka 2009-tol jelentosen csokkent,es az mnb alapkamat es az inflacio is
lehet, hogy tied maszopos-szadeszos guglid torzit icipicit

2014.02.22. 19:41:09

@Sírköves Slomó: "Az hogy a kommunisták a 4 év orbáni ámokfutás alatt egyszer sem érték el a fidesz támogatottsági szintjét /2006tól 2010ig sem/, mutatja azt a gazdasági stabilitást amit ez a kormány vitathatatlanul megteremtett. "

Egyébként ez a kommented Slomókám azért tetszik nekem nagyon, mert itt válik holtbiztossá, hogy hatalmasat zuhantál a gazdasági felkészültségeddel:)))

2014.02.22. 19:43:58

@aleb19:

Hozzád sincs több kérdésem! :))

Komolyan ti tényleg olyan ostobák vagytok, hogy beszopjátok azt, amikor az előző kormányok a saját államadósság növelésük terhére (igen ez az a huszon sok százalék, amire hivatkozunk) félrerakták a GDP 13%-ának megfelelő manyup vagyont, amit ez a kormány magához vont és alig 4 év alatt elköltött és ezt nem kalkuláljátok bele a különböző teljesítmény számításokba, mikor itt összehasonlítást végeztek?

Ugyan már aleb te tényleg nem látod, ez mekkora butaság???

2014.02.22. 19:44:06

@aleb19: Viszonylag gyorsan sikerült téged lealázni, már össze-vissza gépelsz:)))

Szóval a CDS-felár a kormányváltás után elszállt, 2012 elején még állampapír-aukciókat is vissza kellett vonni:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/04/allampapirhozam/

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:44:45

@storker: Én meg úgy emlékszem hogy 2006ban is a fidesz kapta a legtöbb szavazatot.

De a kommunisták győztek, igen. Persze akor azt amit idén csinál a fidesz azt nem tudom minek nevezzük ha az volt a győzelem. Az emelkedő adósság akkor még nagyon jó 5letnek tünt a kommunistáknál, akárcsak a devizahitel.

Reszelő Aladár 2014.02.22. 19:45:04

Senki sem adott akkora kamatot a 2 hetes jegybanki kötvényre mint az MNB korábban. Simor idejében az ment, hogy majd a kamatfelárunk miatt veszik a papírjainkat. Ment a lécci-lécci drága bankok hitelezzetek.
Milyen növekedés lehet 10-12% hitelkamat mellett.
Van egy lakáshitelem, amikor felvettem 11,32% volt a kamat. Az Eurozónában ez kb 2-3%.
Felveszel 10 milliót 10 évere. Itthon fizettél rá 120 ezret havonta. Ausztriában csak 69ezret.
De persze ha ez szerinted rendben van...

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:45:28

@storker: 1 év? Hát az a gond hogy 4 évre választunk.

aleb19 2014.02.22. 19:46:02

@Viktor Mutyin: az allamadossag dollarban/euroban kifejezett erteke nem nagyon valtozott az elmult evekben kb 100mdeuro ...

Sírköves Slomó 2014.02.22. 19:50:34

A kommunista liberális bajnai elérte az elmúlt 23 év legdurvább gazdasági zuhanását minusz 6,8% GDP csökkenéssel és államadósság emelkedéssel

A pozitív csúcs az1. Orbán kormány alatti államadósság csökkenéssel vegyített 4-5%-os GDP növekedés volt

Azt néz a libás bedagadt fejjel hogyhogy 1%-on áll. Meg nem érti hogy hihetik el az emberek a 2015ös, csökkenő adósságos 4%-os GDP emelkedést

nem fér a fejibe

2014.02.22. 19:50:40

@Sírköves Slomó: "
De a kommunisták győztek, igen."

Milyen kommunistákról beszélsz, te retardált?

2014.02.22. 19:50:50

@Sírköves Slomó: "Hát az a gond hogy 4 évre választunk. " - Akkor illene nem hivatkoznod csak a válság előtti évek egyikére, hanem egyben nézni a szocialisták 8 évét.

Amennyiben viszont ez alapján: "Az hogy a kommunisták a 4 év orbáni ámokfutás alatt egyszer sem érték el a fidesz támogatottsági szintjét"

bármilyen következtetést kell levonni a gazdaságpolitikát illetően, akkor azt kell mondjam, 2006-ig kitűnő volt, mert megszavazták az MSZP-SZDSZ kormányt ismét, akik TÖBB szavazatot kaptak együtt, mint a Fidesz. Csúsztatni próbáltál, pofára estél, sebaj.

aleb19 2014.02.22. 19:51:39

@storker: dugt fel magadnak a nevtelen bolcsesz-ruhatarszakosok altal irt index.hu cikkeket, amiota az ujpeter lelecelt onnan a szinvonal a bekasegget sem eri el

2014.02.22. 19:52:02

@aleb19: Nem ezt kérdeztem, te gyökér. Nem tudsz olvasni?

2014.02.22. 19:52:05

Figyelitek, ahogy a Slomó gyerek szépen feladta a harcot és elkezdett vagdalkozni? :)

A válságot Bajnai időszakából kihagyja, biztos meg se történt, sehol nem volt recesszió:)))

2014.02.22. 19:52:55

@aleb19: Oké, úgy veszem, hogy feladtad, mert teljesen másról beszélsz:)))) Vagy menni fog azért a CDS-felár emelkedése, és hogy miért a csehekével együtt kell nézni? :)))

smartdrive 2014.02.22. 19:55:02

"a magyar befektető elégedjen meg azzal, hogy a bankba tett pénzét a bank megőrzi, a külföldi meg kapjon jóval magasabb kamatot a befektetéseiért"

magyar befektető is vehet állampapírt, hahó. mit vergődsz itt

Sírköves Slomó 2014.02.22. 20:01:40

@storker: 'Akkor illene nem hivatkoznod csak a válság előtti évek egyikére, hanem egyben nézni a szocialisták 8 évét.'

..:) akkor néz a fidesz 8 évét az eredmény ugyanaz. Soha többet mszp-t!

aleb19 2014.02.22. 20:01:49

@Viktor Mutyin: le se szarom mit kerdeztel

azt irtam le amit lenyegesnek tartok kozgazdaszkent az allamadosaggal kapcsolatban

Sírköves Slomó 2014.02.22. 20:03:19

Az megvan hogy Böszme 8 éve keresi az őszödi szivárogtatót (meg x éve a diplomamunkáját), azt most nagy meglepetésre kiderült hogy ő volt a szivárogtató.

Igazságbeszéd!

2014.02.22. 20:05:10

@Sírköves Slomó: Mintha te lettél volna az, aki a Fidesz támogatottságára hivatkozva igazolta a gazdasági eredményeket (miután számok és érvek szintjén csúnyán lebőgtél, pl Matolcsy jóslataival és az elkúr manyup-lóvéval, amiről továbbra is következetesen hallgatsz).

Akkor tehát ismét: jó volt a gazdaságpolitika 2006-ig? Elvégre a koalíció felhatalmazást kapott a folytatásra, nem?

2014.02.22. 20:05:36

@aleb19:

"azt irtam le amit lenyegesnek tartok kozgazdaszkent az allamadosaggal kapcsolatban "

Te közgazdász vagy? :)))
És közgazdászként amikor az adósság változását vizsgálod nem nézel körül a megtakarítások változása környékén is, hátha ott is vannak érdekességek?
Nyugtass meg, hogy legalább valami noname helyen végeztél!? ;)

2014.02.22. 20:07:06

@Sírköves Slomó: Azt kereste, aki felvette és átadta a Fidesznek a felvételt. Ez is szivárogtatás. Azért hozta nyilvánosságra, hogy ne a Fidesz tegye. De ha lehet, ne terelj más témákra, még maradjunk a gazdaságnál, abban olyan jó vagy:)

aleb19 2014.02.22. 20:07:32

@storker: igen feladtam... akinek az 5 eves cds felar kb 7% csokkenese/2009-2014/ az novekedes...az remenytelen

ja es a csehekkel nem vagyunk mar egy ligaban-koszonhetoen a maszop-szadesz elkurasnak-
jelenleg a romanok szintjen boklaszunk

Sírköves Slomó 2014.02.22. 20:08:03

@storker: Tökmind1 most már, nyilván most is igazat mond.

Sírköves Slomó 2014.02.22. 20:10:12

@storker: 'jó volt a gazdaságpolitika 2006-ig?'

mihez képest? a fideszéhez képest nem volt jó hiszen eladósodásra épített. De ez csak most nyilvánvaló, akkor nem törődött vele senki.

Na és? Ettúl senki nem fog azmszp-re szavazni 2018ban. Bár már más nevük lesz.

Fekete Mamba 2014.02.22. 20:11:50

Az a koncepció nélküli vagdalkozás, csetlés-botlás, amit most kénytelenek vagyunk kormányzati gazdaságpolitikának csúfolni, az tényleg ezer sebből vérzik, valószínűleg már középtávon a birkák számára is egyértelmű padlózáshoz fog vezetni.

Viszont a forint gyengülése nem a legsúlyosabb válságtünet, sőt nem kizárt, hogy a forint gyengülése akár hasznos is lehet (a devizakölcsönösök hangosak, de nem ők az ország).

Überspannung 2014.02.22. 20:14:47

@Viktor Mutyin: ne idegeskedj annyit cérnametélt, még a végén agyvérzést kapsz.
Üdv: Herr Schicklgruber

DezInf 2014.02.22. 20:15:19

@aleb19:

Vadász,vadász,te szopni jársz ide :)))))

aleb19 2014.02.22. 20:17:27

@MikeBoy: 'az adósság változását vizsgálod nem nézel körül a megtakarítások változása környékén'
mert az allamadosag mertekenek szempontjabol a megtakaritasok csokkenese...leszarhato
foleg azert mert a polgar kozvetlenul vasarol allamkotvenyt, bankbetete karara

DezInf 2014.02.22. 20:18:49

@Tisztelt Roll!:

Végignéztem a hozzászólásaidat.

A sexoldalak kommentelésénél jobban teljesítesz.
Itt gyenge vagy , mint a hajnali első bélszél:)))

Szóval jobb ha visszamész dolgozni te náci strici :D

2014.02.22. 20:19:22

@Sírköves Slomó:

Akkor higgadjunk le és értékeljünk:
az a baj, hogy a mostani gazdaságunk sem épít még másra, mint az eladósodásra.
Még ha ez furán hangzik is!

Eddig konkrétan a manyup pénzből és a megszorításokból éltünk (mínusz az egykulcsos)és ebből fakadnak a viszonylagos jó mutatóink, de nem a GDP növekedés ugye.

A másik ami segített nekünk nagyon sokat az a FED pénzpumpa volt.

De legyünk optimisták rendben?
Szóval, a manyup elfogyott, a FED le fog állni, megszorítani sem lehet már hova és most jön az igazság pillanata.
És még csak azt sem mondom neked, hogy fájni fog nagyon, csak annyit higgy el, hogy most még nincs minek örülnünk....

2014.02.22. 20:20:26

@aleb19: Miért az 5 évest nézed? Egyébként bármilyen graf megtekinthető, tessék

www.riskandforecast.com/post/hungary/successful-first-quarter-for-hungarian-cds-spreads_677.html

De menjünk tovább, idézek neked az alternatív költségvetésből:

"Míg 2010. április 13-án
(amikor már valóra vált a Fidesz kétharmados álma) a cseh és a magyar CDS
között 105 pont volt a különbség, ez mára 450 fölé emelkedett. Ez időszak alatt
átlagosan 286 pont volt a különbség a két adósságállomány között, amiből így
181 pont, azaz 1,81% pluszkamatkiadás egyértelműen a Fidesznek „köszönhető”.

Ez azt jelenti, hogy a csak állampapírokban megjelenő 15340 milliárd forint
adósságra számításaink szerint 555 milliárd forinttal kellett többet fizetni az előző
két év alatt. Jellemző az erőteljesen romló tendenciára, hogy az elmúlt egy év
alatt a cseh és a magyar CDS közötti olló átlagosan már 376 pontra nyílt; ha
ebből levonjuk a hatalomátvétel időpontjában fennálló 105 pontot, akkor 270 pontot,
azaz 2,7% pluszkamatkiadást kapunk. Ez az elmúlt egy évre 418 milliárd forint
pluszkiadást jelentett a korábban említett 555 milliárdból. Ugyan ez a többletkiadás
nem jelenik meg az időszak előtt kibocsátott kötvényeket érintő kamatkiadásban,
illetve a kötvény visszaváltásában, viszont az időszak alatt kibocsátott kötvényeknek
ugyanilyen hosszú távú hatása van a negatív oldalon."

Gondolom közgazdászként vitába tudsz vele szállni:)))

2014.02.22. 20:21:52

@Sírköves Slomó: "De ez csak most nyilvánvaló, akkor nem törődött vele senki. " - Hát akkor azt az érvedet ezzel ki is lőtted, miszerint:

"Az hogy a kommunisták a 4 év orbáni ámokfutás alatt egyszer sem érték el a fidesz támogatottsági szintjét /2006tól 2010ig sem/, mutatja azt a gazdasági stabilitást amit ez a kormány vitathatatlanul megteremtett. "

A kettő ellentmond, pubi.

2014.02.22. 20:23:45

@aleb19:

"mert az allamadosag mertekenek szempontjabol a megtakaritasok csokkenese...leszarhato"

Nem azok a megtakarítások, hanem a 3000 milliárdos manyup te közgazdász te. :)))
Nehogy már a 3000 milliárdos vagyon "megszűnését" nevezd már leszarhatónak cseszd meg.
Paks II majdnem kijön belőle.

Komolyan most már áruld el nekem melyik suli az! :))

2014.02.22. 20:24:09

@aleb19: "mert az allamadosag mertekenek szempontjabol a megtakaritasok csokkenese...leszarhato
foleg azert mert a polgar kozvetlenul vasarol allamkotvenyt, bankbetete karara"

A nyugdíjbetét meg el lett költve, ami következtében nem kellett felvenni még több hitelt. Vagyis elherdálták azt, ami a jövőben a miénk lett volna nyugdíj formájában.

Annyira szeretem, amikor sületlenségeket beszéltek és 2 perc alatt kiderül, hogy a legalapvetőbb összefüggések is kifognak rajtatok:)

Géza barátod már fel is adta:)

2014.02.22. 20:24:21

@aleb19: "le se szarom mit kerdeztel"

Na meg a kurva anyádat, Gejza.

"azt irtam le amit lenyegesnek tartok kozgazdaszkent az allamadosaggal kapcsolatban"

Nem közgazdász vagy, hanem hazaáruló. Azok szekerét tolod,akik eladták az országot az oroszoknak, Orbán-csicska. Államadósságról pofázol, de azt már nem tudod, hogy az micsoda. Gusztustalan egy szarházi vagy.

vadhagyma 2014.02.22. 20:25:32

@storker: De akkor is 3.700 milliárdot varrtak a nyakunkba és szétszaladtak. Ja és a baloldali haverok önkormányzati adósságait is kezelni kellett. Az pedig nem kis összeg és nem is forintban szedték össze. És ezután visszapofátlankodnak?

2014.02.22. 20:28:27

@vadhagyma: Baloldali haverok önkormányzati adóssága????

A net új hülyéje megjelent emberek!:) Ő is szépen kihagyja a 3 ezer mrd-t, fogalma sincs, hogy a lejáró adósságot újabb hitellel törlesztjük, de legszebb: nem tudja, hogy 2006-ban mindenhol a Fidesz polgármesterei nyertek.

Ekkora élmény még sosem volt a fórumozás:)))))

aleb19 2014.02.22. 20:32:32

@storker: 'Miért az 5 évest nézed? Egyébként bármilyen graf megtekinthető, tessék

http://www.riskandforecast.com/post/hungary/successful-first-quarter-for-hungarian-cds-spreads_677.html'

biztos elkerulte becses figyelmedet az az aprosag,hogy most 2014 van nem 2011

2014.02.22. 20:35:34

@storker: @vadhagyma:

Nyilván nem mindenhol a Fidesz nyert, de 2006-ban már a Fidesz tarolt az önkorm választásokon.
A 2010-esről meg ne is beszéljünk.

aleb19 2014.02.22. 20:36:06

@Viktor Mutyin:
Nem közgazdász vagy, hanem hazaáruló. Azok szekerét tolod,akik eladták az országot az oroszoknak, Orbán-csicska.
erre mar valaszoltam kispocs
'Ha nincs igazam elég lesz, ha leírod, hogy a FIDESZ bizony 2010 és 2013 között ugyan úgy elkúrta! ;) '

igen lopnak-de kevesebbet
igen viktator idiota tszelnokkent kormanyoz
igen trukkoznek a statisztikaval-4millio melos
igen ok az uj foldbirtokosok

elkurta szinte mindenszinten kiveve a legfontosabbat nem kurtak szet a gazdasagot

aleb19 2014.02.22. 20:38:45

@MikeBoy: @storker: igan az elvett manyup leszarhato

2014.02.22. 20:41:54

@aleb19: Nem meglepő, hogy kihagyod azt a részt, amikor a Fidesz miatt emelkedett a CDS-felár, és az eközben felvett hitelek hozama nőtt is szépen. Nézd csak meg, 2010 után hogyan nőtt a magyar CDS, amit egyelőre nem vagy hajlandó elismerni, miközben az unortodox lépések pontosan ekkor történtek. A FED-nyomda már enyhített a hozamokon is, de az nem a kormány eredménye, lévén több országban csökkentek a régióban. Egyelőre arra reagálj, hogy mibe került ez a 2011-2012-es balfaszkodás, hiszen te közgazdász vagy:)

2014.02.22. 20:43:23

@aleb19: Te vagy leszarható:)

2014.02.22. 20:47:02

@aleb19:

"igan az elvett manyup leszarhato"

Közgazdászom ugye hogy kampányolsz!? :)
Most már legalább kiderült.

A GDP 10+%-ról beszélsz éppen, ami elment 3 év alatt és az leszarható.
A pofádról nem sül le a bőr, hogy ezt képes voltál leírni! Nyilván nem lehetsz ekkora ostoba, hanem tényleg nem tudod elismerni ez mekkora gáz.

Tudod mit? Kapsz egy utolsó kérdést.
A 3000 milliárd tehát leszarható.
Írd ide nekem azt az összeget, ami már szerinted sem leszarható.
Valamekkora nyugdíjvagyon már a te tűrőképességedet és megütné biztosan.
A GDP több, mint 10%-a látjuk, hogy nem.
De mekkora igen?

aleb19 2014.02.22. 20:48:13

@storker: minden fele-fajta cds felar csokkent mostanra baromarc
az hogy 2011-ben megtamadtak a forintot/cds felment/ azon en genyesre kerestem magam, mert tudtam,hogy csak ideiglenes arcoskodas

aleb19 2014.02.22. 20:54:03

@MikeBoy: joval kevesebb mint 1 eves gdp 10% /jelentos resze meg is maradt pl. mol reszveny/es ez 3-4 evre elosztva ...leszarhato, ennel a maszop-szadesz tobbet koltot fedezetlenul a nyuggerekre,segelyekre sok even keresztul

Überspannung 2014.02.22. 21:00:07

@DezInf: Ha szépen kérsz, megengedem, hogy válassz, hogy a következő életedben mi szeretnél lenni: szappan vagy lámpaernyő?

2014.02.22. 21:02:29

@aleb19: A MOL-részvényt IMF-hitelből vettük. Nem vagy tájékozott, nem vagy közgazdász. A vagdalkozásod és terelésed miatt én egyre inkább úgy érzem, hogy te egy fiatal Fidesz-fan vagy, akinek még nagyon sokat kell tanulnia. Sajnos 2011-ben nem a Forint megtámadása volt a gond, azt támadták a szocik alatt is eleget, hanem az, hogy az unortodoxia egy előre látható recesszióba lökte az országot, drágította a finanszírozást és sokat vesztett rajta a magyar állam. Már csak meg kéne cáfolnod, hogy ez sokba került az állampapírok eladásakor és el is engednélek. De sajnos nem tudod megcáfolni:)

2014.02.22. 21:05:43

@aleb19:

Kezdünk belezavarodni ugye? ;)

"joval kevesebb mint 1 eves gdp 10% "
NEM IGAZ!

www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Wirtschaftsinfos/HU/Statistik/Konjunkturdaten_hu.pdf

Még 2013-ra is több! De te mint közgazdász, ugye tudod, hogy azt az évet kell nézni, amikor az állam megkapta azt a vagyont, na akkor meg jóval több.

"pl. mol reszveny"
NEM IGAZ!

A MOL részvényeket (ha egyáltalán erre célzol (ha nem akkor meg nem tudom, minek hoztad fel) IMF hitelből vettük, tudod abból,
amit vissza kellett fizetni és ami miatt 81% lett az államadósság.
Bizony bizony, a MOL-t Bajnai féle forrásból vette a fidesz, már akkor ott figyelt az MNB számláján, amikor a kormányváltás volt.

"leszarhato, ennel a maszop-szadesz tobbet koltot fedezetlenul a nyuggerekre,segelyekre sok even keresztul"

NEM ERRŐL VAN SZÓ!
Olyan cuki, ahogy kampányolsz már megint és már nem is próbálod tagadni. :)

Van még szétszedhető érved közgazdászom, mert akkor ide vele.
Melyik suli, mondd már! ;))

aleb19 2014.02.22. 21:07:31

@storker: 'Sajnos 2011-ben nem a Forint megtámadása volt a gond, azt támadták a szocik alatt is eleget'
meselj egy forint megtamadasrol a szocik alatt

2014.02.22. 21:13:44

@aleb19:

fn.hir24.hu/itthon/2003/12/02/tovabb_gyengult_forint_hiaba/?action=PrintPage

www.magyarszemle.hu/cikk/20081029_kik_azok_a_spekulansok_es_mit_akarnak

Én meséljek neked? Most megint nyissunk új témát, mikor még az előzőt sem zártuk le? Terelgetünk, terelgetünk? :) Esetleg az általam leírtakra ha válaszolnál te kis féreg:)

2014.02.22. 21:14:45

@MikeBoy: "Melyik suli, mondd már" - Wekerle, csak annyi különbséggel, hogy már a felvételin elhasalt, azóta a Matolcsy-nyilatkozatokból tanul:DDDD

vadhagyma 2014.02.22. 21:16:05

@storker: Ugye tudod hogy nem mindenhol: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_telep%C3%BCl%C3%A9si_%C3%B6nkorm%C3%A1nyzatai A következőt is nézd meg: www.napigazdasag.hu/onkormanyzati-toplista-ime-a-legnagyobb-adosok/ Ebből egy fideszes talán. A függetlenek közül pedig sokan mszp-sek voltak előtte. És az kapott aki nyalt. Storker te tényleg hülye vagy.

aleb19 2014.02.22. 21:18:17

@storker: ezek nagyon komoly forint tamadasok voltak... csak ugy rengett az orszag
guglizzz tovabb

2014.02.22. 21:22:43

@vadhagyma: "Már 2008-ban mindenki tudta, hogy az önkormányzatok adósságát konszolidálni fogják – erről beszélt egy májusi testületi ülésen Esztergom korábbi polgármestere, Meggyes Tamás, akinek vezetésével a város 26 milliárdos adósságot halmozott fel. Az általunk megkérdezett önkormányzati vezetők 2008-ban nem tudtak ilyen közelgő fordulatról, de Meggyes szavai – és az azóta történtek – igazolhatják, hogy Orbán Viktor a 2006-os választások után eladósodásra biztatta a fideszes településvezetőket."

"Egy másik kormánypárti polgármester, a Fidesz önkormányzati tagozatának tagja ugyanakkor azt mondta a hvg.hu-nak: „Bár hivatalosan senki nem mondta ki, de ez így ’benne volt a levegőben’ nagyon erősen. Emlékszem, hogy többször szóba került, és akkor mindenki erre hivatkozott, hogy van egy ilyen ’engedély’ a pártvezetés részéről az eladósodással kapcsolatban”."

"A Fidesz fő politikai üzenete ugyanakkor már 2008-ra az lett, hogy a pangó országgal, a megszorító Gyurcsány-kormánnyal szemben a narancsmezes önkormányzatok saját erőből beindított fejlesztésekkel hidalják át a válságot, így a fideszes polgármesterek sorra jelentették be, hogy akár kötvénykibocsátás (vagyis eladósodás) árán is helyi „növekedési programokat” indítanak be. Mint megírtuk, ez volt az úgynevezett „kaposvári minta”, Szita Károly városában a válság ellenére is a beruházások gyorsítását, a nagyvárások számára fő saját bevételi forrást jelentő iparűzési adó csökkentését jelentette be. A beruházások azonban sok helyen látványos, de tényleges gazdasági hasznot nem hozó presztízs-fejlesztéseket jelentettek, mint a belvárosok felújítása, szökőkutak átadása.

A romló finanszírozási helyzet ellenére ráadásul sok önkormányzat helyi szociális programokat indított, így a már említett Esztergom is bejelentette a maga babakötvényét, Kaposváron a szemétszállítás díját csökkentették, és ingyenessé tették a kismamák számára a tömegközlekedést. Hogy ezek forrása – szabálytalanul – részben akár uniós forrás is lehetett, arra Kósa Lajos Magyar Narancsnak adott interjújából lehet következtetni, ahol a debreceni polgármester kikotyogta, hogy a települések trükköznek az uniós fejlesztési pénzekkel, és működésre is költenek a lehívott támogatásokból. Debrecen egyébként szintén élen járt a látványberuházások finanszírozásában, ami miatt mára az egyik legeladósodottabb település, csakúgy, mint Hódmezővásárhely, amely szintén sajátos módon használta fel a kötvénykibocsátásból befolyt bevételeket: a pénzből devizaspekulációba kezdtek."

hvg.hu/itthon/20130530_Meggyes_Esztergom_adossag_Fidesz

2014.02.22. 21:24:27

@vadhagyma:

Listák vannak bőven.
Egy érdekesebb, de valahogy más:

hetivalasz.hu/uzlet/top-100-40498/

2014.02.22. 21:24:37

@aleb19: Nagyon nincs mit guglizni, az állítás igazolódott, a spekulánsok nem törődnek a kormány színével. Most esetleg neked kéne az én felvetéseimre választ adnod, vagy vegyem úgy, hogy direkt terelsz továbbra is, mert hülyére égettünk a felkészületlenségeddel? :) Elég régen fórumozok, átjön azért, amikor valaki erősen próbálkozik nem válaszolni:)

aleb19 2014.02.22. 21:30:08

@MikeBoy: 'A MOL részvényeket (ha egyáltalán erre célzol (ha nem akkor meg nem tudom, minek hoztad fel) IMF hitelből vettük, tudod abból,'
emlekeim szerint a manyup tette lehetove, de igazabol mindegy mert azt az imf hitelt visszafizettek
a magyar kirovo-eloszto nyugdij rendszer egy pilotajatek a manyup 6% nelkul vagy azzal egyutt is a maszop-szadesz idejen evi 2md dollarba kerult a tb-nyugdijkassza hianyanak finanszirozasa

2014.02.22. 21:32:13

@aleb19:

www.origo.hu/gazdasag/hirek/20110524-imf-hitel-lesz-a-fedezete-a-szurgut-reszvenyek-felvasarlasanak.html

Rosszak az emlékeid hülyegyerek:)))
De MikeBoy nem a rendszerről, hanem a 3 ezer mrd elköltéséről beszél, te meg terelsz és hazudsz, pedig nagyon türelmesek vagyunk veled:))

2014.02.22. 21:34:38

@Blogger Géza: Jaj bocs Géza, lehet nem válaszoltam. Na igen, az Audi már Orbánék alatt bővített, de sajnos ha nincs Merci-megállapodás, ma nincs itt sem a GDP, hanem recesszió van. Tehát ez a kis plusz nem a kormány érdeme, sajnos nem tudjuk a pontot megadni kedves versenyző:(

Továbbra is az a kérdés, hogy a deviza-adósság kérdésében képes vagy-e a korábbi hülyeségeid beismerni, miszerint semmi jelentősége a forint árfolyamának. Vagy fogod magad és mint egy igazi kis pondró, lelécelsz az első adandó alkalommal, ahogy a viták többségében teszed:) Igazi kis hernyó vagy te is Géza:)

2014.02.22. 21:35:09

@vadhagyma:

Azért hagy idézzek a te forrásodból, hogy lásd, hol cseszted el:

"Megyei jogú városok állnak annak a listának az élén, amelyek az önkormányzati adósságkonszolidáció után is több tízmilliárdos adóssággal rendelkeznek – tudta meg a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumtól (NGM)"

Kiemelem a lényeget:
!!!adósságkonszolidáció után!!!

aleb19 2014.02.22. 21:36:00

@storker: 'a spekulánsok nem törődnek a kormány színével'
nem a szin erdekli oket, hanem az hogy ki okoz nekik erdekserelmet ezert tamadtak be a forintot valos gazdasagi okok nelkul is 2011-ben es most is
most a valasztasok miatt probalkoznak illetve iden kb 18md kell refinanszirozni es nekik nagyon nem mindegy milyen kamat melett

Blogger Géza 2014.02.22. 21:39:42

@storker: Igazából senkit nem érdekel, te kinek milyen pontot adsz, a világon senki nem azt nézi, hogy a százezernyi magyar cég közül melyik mikor jött létre. De ha már ez a mániád, tedd mellé, az maastrichti kritérium feletti eladósodás mikor jött létre...

Már megint hazudsz, én soha nem mondtam, hogy a devizaárfolyamnak semmi jelentősége, először meg kéne próbálnod megérted, mit írok, de szemmel láthatóan ez túl nagy kihívás számodra...

aleb19 2014.02.22. 21:42:47

@storker: @MikeBoy: a manyup el lett koltve es az imf 20mdeuro hitele vissza lett fizetve az inflacio, alapkamat, cds es a ktghiany alacsony a kulker merleg plusszos ergo a 3000 leszarhato ez van get used to it

vadhagyma 2014.02.22. 21:43:25

@MikeBoy: A lényeg, hogy előtte kik szedték össze.

Dexter007 2014.02.22. 21:46:08

@Blogger Géza: hazudsz össze-vissza, most meg mosakodsz. ejj, rogyadozik a fide$$ csicskák önbizalma...

Blogger Géza 2014.02.22. 21:47:13

@storker: Az jó, ki hogy kiragadsz egy tényezőt, a manyupokat, csak éppen az a manyup-vagyon úgy jött létre, hogy közben nem történt meg a visszapótlása, 2002 közepe és 2010 közepe között 52%-ról 85%-ra nőtt az eladósodás, tehát jóval nagyobb mértékben az adósság, mint a manyup-vagyon. Tehát ennek az állami járulékból szárazó összegnek a visszacsatornázása sem állította vissza sajnos az eredeti állapotot. Vagyis elköltés valójában 2002 és 2010 között követekezett be.

És mindeközben persze forgalomképes, hasznot termelő vagyon (MOL) is ki lett árusítva. Ha a manyup vagyont nézed, azt is nézned kell.

Dexter007 2014.02.22. 21:47:15

@aleb19: igen, a macska meg fel van mászva a fára, igaz?

2014.02.22. 21:48:11

@aleb19:

Ez egyre rosszabb és nagyon kezdelek unni!

"emlekeim szerint a manyup tette lehetővé

1. Ne emlékezz, hanem keresd meg a neten, ha nem hiszed el nekem, semmi köze a manyuphoz a MOL-nak. Érdekes sztori, hidd el!

", de igazabol mindegy mert azt az imf hitelt visszafizettek""

Na ez már viszont a bullshit kategória.
Tényleg mindegy, de nem azért, mert "visszafizették", hanem mert fölöslegen keverted ide!

"a magyar kirovo-eloszto nyugdij rendszer egy pilotajatek a manyup 6% nelkul vagy azzal egyutt is a maszop-szadesz idejen evi 2md dollarba kerult a tb-nyugdijkassza hianyanak finanszírozása "

Nem ez a téma! Hanem az, hogy szerinted ennek vagyonnak az elverése 3-4 év alatt lószar!
De az, hogy ennek a vagyonnak a felhalmozása 8 év alatt mibe került, na az meg nem lószar, ha jól látom.

Nagyjából a terelésed miatt erre mentünk el egy egyszerű szakmai vitában:

valami egyszerre több mint a GDP 10%-a meg nem is, lószar is meg nem, a MOL-hoz van is köze meg nincs is de legalább 3000 mrd Ft körül van, remélem ebben egyetértünk?

2014.02.22. 21:50:04

@Blogger Géza: "Már megint hazudsz, én soha nem mondtam, hogy a devizaárfolyamnak semmi jelentősége" - Akkor nézzük egyesével:

vastagbor.blog.hu/2014/02/07/simon_gabor_vs_offshore_gazbiznisz?fullcommentlist=1#c21636754

storker:
"Esetleg egy kis bizonytalanság valahol, és a forint megint elszáll 320 környékére. Öröm lesz nézni, amikor Varga bejelenti, hogy egy kicsit csak tényleg most az egyszer meg kell szorítani itt-ott. Azt lesz az igazi buli! "

Géza:
" A FED már most is folyamatoson állítja le a pénzjegynyomdát. Eláruljam, mi fog történni, ha eléri a 320-at a Ft/EUR: semmi."

storker:
" Akkor a forint gyengülése nem drágítja az adósság visszafizetését Géza? Vagyis az államnak nincs szüksége plusz forrásokra? Hm? "

Géza:
"Nem igazán, ugyanis a devizás államadósság visszafizetése jellemzően devizás refinanszírozásból történik. (Újabb devizás kötvények kibocsátása, illetve az állam bevételeinek egy része is devizában keletkezik - pl EU-támogatások) "

Az itteni fórumon (meg az ottanin is persze) láthatod ennek a butaságnak a tételes cáfolatát Gézám. Vagyis a gyengébb Forint miatt többe kerül a deviza-adósság finanszírozása. De ismét, csak neked:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_megugrott_az_allamadossag_itt_a_friss_magyar_adat.576921.html

"A devizaadósság az árfolyamváltozás következtében 430,9 milliárd forinttal nőtt.."

Egy másik cikkben pedig (amiből tanulhatnál Gézám):

www.portfolio.hu/premium/mitoszok_es_tenyek_az_allamadossag-finanszirozasban_devizaadossag_kontra_forintadossag.170993.html

"Az államadósság-finanszírozás sebezhetőségére ugyanis a két szegmens együtt hat; a devizafinanszírozás komoly (főként árfolyam és megújítási) kockázatot jelent"

"A devizaadósság arányának csökkentésekor a helyébe lépő forintfinanszírozásnál alapvető feladatnak kell tekinteni a hosszú fix kibocsátás fejlesztését, mivel a kiváltani készülő portfolióelem ilyen lejáratú"

Dexter007 2014.02.22. 21:51:29

all inclusive, fide$$ agymosott debileknek: elloptátok az ország összes növekedési tartalékát az elmúlt 4 év alatt, minden GDP növekedés olyan okok miatt van amihez baszottul semmit nem raktatok hozzá. költitek az EU pénzét simicska hájának növelésére, felélitek a jövőt. erre kurva büszkének is kell lenni persze, ehhez van az elbaszott magyarkodót nacionalizmus, ami persze nem más mint óriás kamatok fizetése a nyugati kapitalistáknak...

2014.02.22. 21:53:39

@Blogger Géza: "Az jó, ki hogy kiragadsz egy tényezőt" - aha, mert te nem írtad már be 26 fórumra, hogy Bajnai alatt 2009-ben mennyit csökkent a GDP, ugye?:)))

Egyébként szó sincs egy tényező kiragadásáról Gézám: a Fidesz és ti is azt állítjátok, hogy bezzeg most csökkent az adósság. Akkor nézzük meg, hogy miből! Ja igen, a megtakarított (tehát el NEM költött) manyup-pénzből is, mivel azt a szocik ott hagyták érintetlenül. Igen, nőtt az adósság, de ez nem is titok. Ti csináltok úgy, mintha nem vertetek volna el 3 ezer milliárdot és hősködtök azzal, hogy nem nagyobb az adósság. De nagyobb, ugyanis ez a pénz a jövőben hiányozni fog, amikor az állam nyugdíjakat fizet.

Elköltitek a pénzt és leírod, hogy valójában a szocialisták költötték el:DDDDDDD
Nagy formában vagy Géza:DDDDDD

2014.02.22. 21:55:52

@Blogger Géza: Egyébként ki a faszom védi itt megyó és fletó kormányzását? Senki. Akkor miért jössz nekem a szocikkal? Ki nem szarja le őket, ti számoljatok el a 4 évetekkel bazmeg:)

2014.02.22. 21:57:11

@aleb19:

" es az imf 20mdeuro hitele vissza lett fizetve az inflacio"

NEM IGAZ!
Az adósság átütemezve lett.
Mint közgazdász tudnod kell, ha egy adósságot visszafizetsz, akkor az adósságod (NETTÓ) biztosan csökken.
De nem, itt nálunk folyamatosan nő (a NETTÓ adósság) úgy, hogy a 3000 milliárd elúszott és ez a baj.

Erről beszélünk itt már órák óta.

"cds es a ktghiany alacsony a kulker merleg plusszos ergo a 3000 leszarhato ez van get used to it "

NEM SZARHATÓ LE, mert elfogyott te észlény!
Ez évente 750 milliárd Ft plusz volt, ami eddig volt, de már nincs és nem is lesz.
Ez a mindenkori költségvetés kb. 5%-a éves szinten!

vadhagyma 2014.02.22. 21:57:14

Idézve innen:kgk.sze.hu/images/dokumentumok/kautzkiadvany2010/kovacs_gabor.pdf A hitelfinanszírozás kapcsán keletkezett többletbetétek nagysága 2009 elején
mintegy 200 milliárd forintra volt tehető (Vigvári 2009). Az önkormányzati vagyonmérleg
pénzeszközök mérlegsorának alakulását vizsgálva megállapítható, hogy 2006-ról 2007-re a
pénzeszközök növekedésének dinamikája elsősorban a hosszú lejáratú kötelezettség állomány
növekedéséből eredt. A felvett hitelek jelentős része valamilyen pénzügyi instrumentumba
(zömmel betétként vagy állampapírban) lekötésre került. A felvett hosszú lejáratú hitelekből a
rövid lejáratú hitelek egy részének kiváltása is finanszírozódott. (Gál 2009).
1.2.2.
Vagyis az államnál landolt nagyrészt.
Ezekkközül csak öt fideszes @MikeBoy:

aleb19 2014.02.22. 21:58:09

@MikeBoy: nem igazan ertunk egyet mert korlatolt vagy neked cimkek kellenek ragaszkodsz a 3000 manyuphoz pedig az csak egy tetel ami belement a kozosbe es kifingott enyi vege van
a rendszer egesze jol mukszik a fobb szamok nagyon rendben vannak es a nap holnap is fel fog kelni

Dexter007 2014.02.22. 21:59:01

ja még annyit a fityma-harcos 0rbán "nagy nulla" piktor seggnyalóknak: sok eu országban magasabb volt az államadósság, mint hazámban, emellett nőtt az életszínvonal is, hatalmas beruházások, infrastruktúrális fejlesztések voltak. most alattatok a kibaszott nagy nihil van, nulla fejlődés, minden állami pénzt elloptatok, hazaáruló módon nyerészkedtek bennfentes infókkal (árfolyam-romlás) és még van pofátok hazudni éjjel-nappal! az ország fele éhen döglik, de ti bazmeg stadionokat építetek, ami csak viszi a pénzt majd, semmit nem hoz, ott fognak elrohadni ahol dojcs geci tomi beléptető kapui. ennyit tudtok, patkányok. egy dolog vigasztal, h áprilisban lámpavason fogtok mind lógni, bazmeg.

2014.02.22. 22:00:52

@vadhagyma:

"A lényeg, hogy előtte kik szedték össze. "

Szerinted?
Én mindenkire szavazok, színre oldalra függetlenül.
De ha azt próbálod most feszegetni, hogy inkább MSZP-s, hát akkor Muhahaha! :))

DocBulywood 2014.02.22. 22:01:23

@aleb19: "szerintem csokkentette az szja-t es azembereknel hagyott kb 450mdFt-ot "

Vagyis éves szinten cca 10.000Ft-ot, ugye? A 450mrd/10milla/4év ~ 10eFt/év.

Nézzük, mit hagyott a zsebemben éves szinten:

1. Banki számlavezetési díjam 0Ft/hó-ról 798Ft-ra változott a rezsicsökkentésnek köszönhetően - x12 = 9576 Ft/év

2. Az eddigi 0Ft-os átutalásom 39Ft - havi szinten 9 átutalásom van 9x39x12 = 4212Ft / év, tehát csökkent a rezsim, ugyebár.

3. A kártyás fizetéseim ingyenesek voltak, amíg a rezsicsökkentésnek köszönhetően 10Ft/db-ra nem csökkent az ingyenes fizetés. Havi szinten 20-25 kártyás fizetésem van, tehát 22-vel számolva: 22x10x12 = 2640Ft-tal csökkent a 0Ft-os rezsim.

4. Kp-t nem veszek fel, nem állok sorba a hónaljszagtól bűzlő postán.

Szóval összeadva, éves szinten 16.428Ft/év lett a rezsicsökkentésnek hála a bankköltségem az eddigi 0Ft-ról.

Ha külföldre utaztam, €-t váltottam, az 250-275Ft között mozgott, most 310+.

Tehát hol csökkent a rezsim?

Az ÁFÁ-t 25%-ról 27%-ra csökentették.
Bevezették a telekom adót - kapcsolási díj, 2Ft/db, ugyan ez az sms-ekre. Havi szinten kb 50-80Ft, ami eddig ugye ingyenes volt.

Akarsz még vitatkozni?

Dexter007 2014.02.22. 22:03:43

@aleb19: mit jössz itt a főszámokkal, egyik sincs rendben! azért mert valamit meghamisítasz, még nem lesz igaz! azt áruld el miből fog az állam nyugdíjat fizetni? újabb hitelekből, igaz?

aleb19 2014.02.22. 22:04:52

@MikeBoy: az allamadosag kb 100md euro evek ota es ezt kell neha refinanszirozni /iden 18md/
ez van az elmult 20 evet elkurtak a mostani fideszbarmok a megallitottak a remenytelen eladosodast nem nagy dolog, de a maszop-szadesz erre sem volt kepes

2014.02.22. 22:06:45

@aleb19: Az csak egy tétel, igen:) Te aztán remekül érvelsz:)) Csak tudod még mindig az van, hogy a legfőbb érvetek az adósság csökkentése, ami konkrétan egy hazugság, mert nem teszitek hozzá, hogy a másik oldalon egy, a szocialisták alatt MEGLÉVŐ összeg egyszerűen eltűnt. Ezt meg így nem nagy ügy megcsinálni, főleg úgy, hogy ez a pénz később kellene a nyugdíjaknál. Te hasznos hülye vagy, írj még sokat:)

vadhagyma 2014.02.22. 22:08:21

@MikeBoy: Összeadtad? Ha ráérsz.
Egyébbként közös volt a játék az állammal azt én is elfogadom. Gyarló az ember színre tekintetnélkül.

Dexter007 2014.02.22. 22:08:36

@DocBulywood: kiválóan leírtad, de hiába magyarázod ezeknek, nem látnak ki az egybites agyukkal kúrbán seggéből... egy martens bakanccsal kéne a patkány képükbe lépni, abból értenek csak...

2014.02.22. 22:10:27

@aleb19:

"ragaszkodsz a 3000 manyuphoz pedig az csak egy tetel ami belement a kozosbe es kifingott enyi vege van"
?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

"a rendszer egesze jol mukszik a fobb szamok nagyon rendben vannak es a nap holnap is fel fog kelni "

Hagy idézzek erre rettentre egy klasszikust a saját szavaimmal, aztán végeztem veled:

"Jelenleg a világ egyharmadán van kommunizmus, de lesz olyan, hogy az egynegyedén, egyötödén, egyhatodán....." ;)

aleb19 2014.02.22. 22:10:57

@Dexter007: 'mit jössz itt a főszámokkal, egyik sincs rendben!'

az inflacio, alapkamat, cds es a ktghiany alacsony a kulker merleg plusszos
ezek a fontos fobb szamok es ezek rendben vannak

aleb19 2014.02.22. 22:12:28

@MikeBoy: ulj le hujjjje gyerek eggggyes

2014.02.22. 22:16:22

@vadhagyma:

Eddig két forrást linkeltél.
Az egyiket nem is kellett volna az elsőt, amint utaltam rá.
A másikból meg nem derül ki számomra még, hogy milyen felosztást lehet belőle kihozni.

De figyel ide! 2006-tól a fidesz vezette az önkorik jelentős részét és nem hinném, hogy ennek ellenére a szocik adósították el jobban őket....

Blogger Géza 2014.02.22. 22:18:20

@storker: Mert értelmes ember tudja, hogy vagy a Fidesz, vagy az MSZP képes irányítani ezt az országot. A többiek bohócpártok.

aleb19 2014.02.22. 22:19:28

@storker: 'Csak tudod még mindig az van, hogy a legfőbb érvetek az adósság csökkentése, ami konkrétan egy hazugság'

akkor most leirom 3x is az allamadosag kb 100md euro evek ota es nem csokken nem no csak steady aki azt mondja csokken az hazudik,
aki kb 25-30%-s valos munkanelkulisegnel 4millio melosrol beszel az is hazudik
aki vedi az exbelugyes afacsalokat az is hazudik

Szamiz67 2014.02.22. 22:19:45

@aleb19:
Most így Paks II. 100% orosz részvétele után nem világos annyira, hogy az orosz tulajdonba került MOL részvények visszavásárlása miért is volt szinte bármi áron olyan fontos.
Továbbá azt sem látom, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága mennyit javult azzal, hogy az Mnyp vagyonnak annyi...
Ha 10 év múlva elkezdjük fizetni az alaphangon éves 300 milliárd (reálisan 500 milliárd) hiteltörlesztést, az melyik társadalmi alrendszer terhére fog menni, amikor pl. a gyógyszerkassza 250 milliárd évente.

2014.02.22. 22:23:45

@aleb19:

Lassan mondom!

TE LESZAROD A 3000 milliárdot, ami a
GDP-nek több mint 10%-a, miközben te azt állítottad, hogy nem is annyi!
Aminek nincs köze a MOL-hoz, de te azt állítottad, hogy van!

TE, mint közgazdász leszarod a GDP 10%-át kitevő egyszeri forrás elköltését egyetlen kormányciklus alatt, de közben POFÁZOL ÉS AZ ÉSZT PRÓBÁLOD OSZTANI!

Mindezt azért teszed, hogy ne derüljön ki, ami már kiderült, hogy kampányolsz a fidesz mellett.

Megteheted, de utána ne hazudj nekem, hogy szakmailag állsz a kérdéshez.

VÁLASZOLJ:
A 3000 milliárd Ft-ot leszarod.
Mekkora az az összeg, amit nem szarnál le?

Írd már le ide nekem! Ez egy szám, semmi több. Egy közgazdász egy darab számot csak ki tud facsarni magából, tedd hát meg!
Hagyjuk már a maszlagot, csak írd le, mekkora az-az összeg, amit nem szarnál le ebben a helyzetben?

2014.02.22. 22:25:41

@Szamiz67:

Na most azt a hibát ne kövesd el, hogy 10 éves távlatban kérdezel.
Erről ugyanis a jelenlegi gazdpol nem szól sajnos.
Hozzáteszem, hogy soha nem is szólt....

Szamiz67 2014.02.22. 22:27:17

@aleb19:
Most így Paks II. 100% orosz részvétele után nem világos annyira, hogy az orosz tulajdonba került MOL részvények visszavásárlása miért is volt szinte bármi áron olyan fontos.
Továbbá azt sem látom, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága mennyit javult azzal, hogy az Mnyp vagyonnak annyi...
Ha 10 év múlva elkezdjük fizetni az alaphangon éves 300 milliárd (reálisan 500 milliárd) hiteltörlesztést, az melyik társadalmi alrendszer terhére fog menni, amikor pl. a gyógyszerkassza 250 milliárd évente.

Blogger Géza 2014.02.22. 22:27:29

@storker: Kösz, hogy alátámasztasz: sehol nem mondtam, hogy a devizaárfolyamnak semmi jelentősége nincs. Csak ismételni tudom magam: ez inkább technikai jellegű változás, hiszen devizás adósságot az elmúlt években is jellemzően újabb devizakötvényekből refinanszíroztuk. Sokkal fontosabb az, hogy mekkora kamatot kell fizetnünk az államadósság után egy évben, és a kamatszint csökkentése bizony ebben sokat segít.

Már emlékszem, te voltál az a marha, aki tizenvalahány éves cikkel égette magát, amikor a mostani folyamatokat akarta megérteni. :) És aztán a másik cikkel saját magát cáfolta meg. :) Kösz, hogy ismét mosolyoghatok ezen. :)

Szamiz67 2014.02.22. 22:28:18

@aleb19:
Most így Paks II. 100% orosz részvétele után nem világos annyira, hogy az orosz tulajdonba került MOL részvények visszavásárlása miért is volt szinte bármi áron olyan fontos.
Továbbá azt sem látom, hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága mennyit javult azzal, hogy az Mnyp vagyonnak annyi...
Ha 10 év múlva elkezdjük fizetni az alaphangon éves 300 milliárd (reálisan 500 milliárd) hiteltörlesztést, az melyik társadalmi alrendszer terhére fog menni, amikor pl. a gyógyszerkassza 250 milliárd évente.

2014.02.22. 22:30:23

@Blogger Géza: És a deviza-adóssággal mi van?:) A pártokra vonatkozó megállapításod is hülyeség, mert pont ez a gondolkodás vezet oda, hogy csak kettejükből lehet választani, de ezt most hagyjuk. A devizás kérdésre válaszolj, mi az a plusz költség a költségvetésben akkor a deviza-adósság miatt? Halljuk!

Szamiz67 2014.02.22. 22:30:36

sorry, mobil, betárcsázós net

2014.02.22. 22:31:37

@storker:

Téged meg lelőlek, ha még egyszer feléleszted ezt a Gézát!

2014.02.22. 22:33:30

@aleb19:
"igen lopnak-de kevesebbet
igen viktator idiota tszelnokkent kormanyoz
igen trukkoznek a statisztikaval-4millio melos
igen ok az uj foldbirtokosok

elkurta szinte mindenszinten kiveve a legfontosabbat nem kurtak szet a gazdasagot"

Himbálna téged a tavaszi szellő, Gejza...
Mindig is tudtam, hogy ezek vagytok ti, és most kapsz egy pontot, mert elismerted (lehet, hogy Árpi főnököd picsán fog rúgni téged ezért, ha elolvassa). Tehát az a lényeg, hogy ti lehessetek az új földbirtokosok, nem az ország és az emberek sorsa érdekes. Hogy ez miért emlékeztet engem Janukovics elvtársra?...

aleb19 2014.02.22. 22:34:34

@MikeBoy:az inflacio, alapkamat, cds es a ktghiany alacsony a kulker merleg plusszos
/ezek a fontos fobb szamok /es ezek rendben vannak es az allamadosag nem no akkor barmekkora manyup kifingatasa elfogadhato

lenyegeben ha valaki megfeleloen mukudtet egy rendszert a reszletek leszarhatoak

Blogger Géza 2014.02.22. 22:36:13

@Szamiz67: Paks és MOL is magyar tulajdonban van. Nyilván nagy jelentősége annak, hogy a legnagyobb árbevételű magyarországi cég kié.

Dexter007 2014.02.22. 22:37:14

a nyugdíjakról inkább kérdezzük meg Bányarém gabikát, hiszen ő védte meg. csak azt szeretném tudni, a sok védekezés mellett mikor lesz itt némi konstruktív ország-építés végre??

DocBulywood 2014.02.22. 22:38:27

@aleb19: "az inflacio, alapkamat, cds es a ktghiany alacsony a kulker merleg plusszos
ezek a fontos fobb szamok es ezek rendben vannak "

Nem értek hozzá annyira, de ha ezek rendben vannak, akkor ezeken kívül miért 310+Ft az €?

Ja, hogy a közfoglalkoztatásnak nevezett könyvelési trükköt nem eszi meg pl a S&P / Morgan Stanley, ill. a külföldi befektetők sem?

Hogy képtelenek bízni/hinni Kim Dzsong Viktorban? Hogy erőszakosan államosít? A MANYUP-ra nem tudsz mit felelni, lássunk pár könnyedebb kérdést:

- 40.000 trafikot bezárattak, ~6000 trafikot engedélyeztek, 90%+-ban a haveroknak. ~34.000 ember megélhetésével mi van? Csak úgy mellécashen.

- a sikeresen működő nagy gazdaságokat felosztották a haverok között. Nem egy esetben úgy történt a földosztás, h azon a napon jegyezték be a nyertes céget, amikor osztották a földet olyanoknak, akik akkor léptek lósz.rba, amikor a nagyanyjukat látogatták meg.

TSK-t idézve: tovább is van, mondjam még?

2014.02.22. 22:40:58

@aleb19:

Válaszolj már arra a kérdésre!
Egyetlen szám csak.

Szamiz67 2014.02.22. 22:41:07

Blogger Géza, Szerényen én is bejelentkeznék az Adófizető vs. aktuális Kormányzat viszonyulás, értékelés prioritásához, én mint adófizető miért is induljak minuszból, védekező helyzetből a korábbi szoci kormányok bénázása miatt?

2014.02.22. 22:43:26

@Blogger Géza: "Paks és MOL is magyar tulajdonban van."

Ne mondd... és mennyivel lett olcsóbb a benzin, amióta a lopott manyup pénzből visszavásárolták a ruszkiktól?

DocBulywood 2014.02.22. 22:44:35

@Dexter007:

Úgy látom Caleb19-nek szelektív tudata van, de hát ezt megszokhattuk.

Ja, kifelejtettem, h bevezették a bankbetétekre a 6%-os EHO-t, ugye... meg mintha a 6000Ft-os tranzakciós átutalási költségmaximum is mintha rémlene...

2014.02.22. 22:45:19

@Blogger Géza: Beszélsz baromságokat te idióta. A MOL-pakett 20% körüli, nincs érdemi beleszólásunk a társaság ügyeibe a közgyűlésen. A hitel, amit felvettek rá, évi 20 mrd törlesztést kíván (4%-os kamat), miközben az osztalék 10 mrd. Most, hogy a ruszkik kapják a paksi bővítést, az egésznek semmi értelme nem volt, elment 500 mrd, ami most ér talán 300-at.

T@MikeBoy: Élvezem, ahogy ég:) De ok, többet soha, nem, nem soha!

2014.02.22. 22:45:27

@Blogger Géza: Elfelejtettem hozzátenni, hogy "te ostoba fasz"...

DocBulywood 2014.02.22. 22:46:04

@Viktor Mutyin:
"Ne mondd... és mennyivel lett olcsóbb a benzin, amióta a lopott manyup pénzből visszavásárolták a ruszkiktól? "

Nem lett olcsóbb... de nem fogod már fel, h a nemzeti üzemanyag szaga és az, h piros-fehér-zölden folyik a tankban, más érzéssel tölti el a nemzeti tudatot?

aleb19 2014.02.22. 22:47:45

@MikeBoy: 'Válaszolj már arra a kérdésre!
Egyetlen szám csak.'

mar valaszoltam:barmekkora/ha a rendszer egesze ok/

de mivel te korlatolt barom vagy adok egy szamot is 3000000000000000000000000000000001

Blogger Géza 2014.02.22. 22:48:42

@Viktor Mutyin: Igen, fontos, hogy aláírd az üzeneteidet, legközelebb figyelj a közmunkás- kiképzésen! Az "ostoba fasz" elég találó aláírás részedről. :)

2014.02.22. 22:49:24

@storker:

"A MOL-pakett 20% körüli, nincs érdemi beleszólásunk a társaság ügyeibe a közgyűlésen."

Ez mondjuk fordítva van.
Már a 20% nélkül sem volt beleszólása senkinek a MOL-ba rajtunk kívül.
Gyakorlatilag a MOL vétel mutatja, mennyire kockázatos az orosz függés.
Fizettünk nekik, mint a katonatiszt, de nem azért, mert volt bármi gazdasági racionalitása, hanem mert politikailag nem mondhattunk nemet.
Paks után ez a függés sajnos még erősebb lesz :(((((

aleb19 2014.02.22. 22:52:13

@DocBulywood: szja-t csokkentettek es igen bevezettek nehany biz-baz fogyasztasi jellegu adot,hogy a sumak szamlazos gecok is kenytelenek legyenek adozni
ezt hivjak kozteherviselesnek

Blogger Géza 2014.02.22. 22:52:18

@Szamiz67: Ilyen egy állam: együtt sírunk, együtt nevetünk.

Szamiz67 2014.02.22. 22:53:15

@Blogger Géza: Nekem nincs gondom a Szurgutnyeftegaz-os t.rész visszavásárlásával -az ár egy másik kérdés- , mocskos, sunyi húzásnak tartottam, hogy Putyin az OMV-val összejátszva, bennünket pedig kijátszva akarta a kezét a MOL-ra tenni. Amit nem értek, hogy ha a MOL függetlensége az oroszoktól strat.érdek, akkor hogy fér ebbe bele Paks, meg a hitel. Lehet egyáltalán még független magyar kormányzatról beszélni, amikor a kormánypárt fő támogató cége min. 500 milliárd forint profitra számíthat a beruházásból?

Blogger Géza 2014.02.22. 22:53:27

@storker: :D :D :D Istenem, és tudod fokozni a baromságot, ez nagyon jóóó!

P.Freddy 2014.02.22. 22:53:39

@DocBulywood:

"tovább is van, mondjam még?"

:))

Például azt tudja valaki, mi a különbség Orbán Viktor és Simon Gábor között?

Mert csak azt tudom, mi a közös bennük: mindkettőnek van tisztázatlan eredetű többszázmillió forintja.

2014.02.22. 22:55:44

@DocBulywood: " a nemzeti üzemanyag szaga és az, h piros-fehér-zölden folyik a tankban, más érzéssel tölti el a nemzeti tudatot? "

Hogyne, megértem. Olyan ez, mint amikor a békamenet piros-fehér-zöld színűt szeretne gittelni, de végül az erőlködésben összefossa magát... Csak felháborít, hogy kimaradt a rezsicsökkentésből a mol. Pedig azt hazudták, amikor 300 Ft lett a benzin, hogy a kormány megszabhatja az árakat, ha csökkenti az üzemanyag áfáját és a jövedéki adóját.

P.Freddy 2014.02.22. 22:57:46

@storker:

" az egésznek semmi értelme nem volt, elment 500 mrd, ami most ér talán 300-at."

Sőt, 2010-ben még Bajnainak odaadták volna 420milliárdért. De ahhoz kellett volna Orbán beleegyezése, mivel az új parlamentre átnyúló üzletről volt szó.

És Orbán azt mondta, neki fontosabb hogy Ő vehesse meg, mint az, hogy Magyarországnak 80 milliárd forinttal olcsóbb legyen az üzlet.

Ez ám a hazafiság ugye, kedves, idióta Fidesz szavazók?

2014.02.22. 22:58:11

@MikeBoy: Ok, ezt visszavonom, marad Gézának a többi téma megmagyarázása.

Dexter007 2014.02.22. 23:00:32

@aleb19: "biz-baz" 27%-os világrekord áfa, valóban elhagyagolható tétel, ami kb.csak a lakosság 90%-ának okozott többlet-terhet, akárcsak az, hogy a jól keresők még jobban keressenek és még kevesebb rezsit fizessenek. a csókos cégek nem adóznak, különadók a gazdaság vérkeringését biztosító bankoknak - szóval ez az igazságos közteherviselés fideszéknél...

2014.02.22. 23:01:12

@Blogger Géza: Nem Géza, én be tudom ismerni a tévedéseimet, meg is tettem. Neked kéne néhány kínos hülyeséged helyre tenni, de tudod mit,inkább mégse, mert a betelefonálók azt kérték, hogy ne aktiváljalak újra:)

Szamiz67 2014.02.22. 23:02:44

@Blogger Géza: Felelősség meg a fasorba, csak pia legyen elég a közös sírós, nevetős bulin.. Köszi NEM, amíg itthon élek, addig többet várnék el, mint a ragacsos nihil...

Dexter007 2014.02.22. 23:03:12

@P.Freddy: én tudom a különbséget: az egyiket akkor sem fogja a főügyész vád alá helyezni, ha nyilvánosan megöl egy hajléktalant, a másikat meg vezetőszáron fogják hurcolni a szavazás előtti héten - hmm, vajon melyik melyik?

2014.02.22. 23:03:13

@Blogger Géza: "Ilyen egy állam: együtt sírunk, együtt nevetünk."

Anyád. Az a ti államotok, amelyikben ti nevettek és a dolgozók sírnak. Na mi újság Janukovics elvtársatokkal, nem itt bujkál véletlenül a Viktor haverjánál? Nem tudsz semmit Gejza? Megoszthatnád velünk, te mindig vállig benne vagy a Viktor seggében...

2014.02.22. 23:03:37

@aleb19:

"mar valaszoltam:barmekkora/ha a rendszer egesze ok/"

És még az is lehet, hogy komolyan gondolod.
Te tényleg olyan hülye lennél ember?
Gondold már végig, hogy éppen arról beszélünk, hogy ez a rendszer csak azért működhetett eddig mert a manyup pénz megtámasztotta, de most már nem fogja mert már nincs!
Ugyanúgy biztosan nem mehet tovább, mint eddig. ÉRTSD: NINCS MÉG OLYAN MŰKÖDŐ RENDSZERÜNK, AMIRŐL TE ITT BESZÉLSZ!

Gondold már végig, ha ez az egész a manyup vagyontól függetlenül is működhetett volna ugyan ilyen eredménnyel, akkor ugyan minek kellett államosítani azt a pénzt? És az ne gazdasági érv legyen öregem, mert szerinted nincs és nem is volt rá szükség ennek az egésznek a működtetéséhez.

Ez azért döbbenet. Eddig azt hittem hülyülsz, de te komolyan gondolod.

Most már tényleg csak egy kérdés maradt:
HOL A TÖKÖMBEN KAPTÁL TE DIPLOMÁT?

aleb19 2014.02.22. 23:06:23

@Dexter007: az afa mindenkinek tobblet-terhet okoz aki tobbet zabal vagy fogyaszt az tobbet fizet

J.László 2014.02.22. 23:06:43

"Legyél mindíg Központban!"
Csórikám. A "mindig"-et rövid i-vel írják.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:06:51

@storker: Hát ja, neked az egész életedet beismeréssel kellene töltened...

2014.02.22. 23:07:38

@MikeBoy: "Most már tényleg csak egy kérdés maradt:
HOL A TÖKÖMBEN KAPTÁL TE DIPLOMÁT?"

Nem tudtad? Az ecseri piacon szokott lenni az osztálytalálkozójuk.

2014.02.22. 23:12:47

@J.László: Geeeejza, te nagyon hülye, mi értelme ilyenkor nick-et váltani? Így is szopsz, meg úgy is... mekkora egy retardált barom vagy, nem látod, hogy ez kurvára átlátszó? Na, hol rejtegetitek Janukovics elvtársat, Orbán-csicska?

Szamiz67 2014.02.22. 23:13:30

@Blogger Géza: Amúgy milyen fenntarthatóság és társadalmi érdek, perspektíva származik abból a modelből, amit a Fidesz (Orbán, Simicska) ilyen nyíltan maximumra járatva üzemeltet, mármint hogy lopjunk mindent az állami újraelosztásból, hogy annak nem kevés részét visszaforgatva uraljuk a médiát, felvásároljunk fél megyéket és a lopott pénzből online agitátorokra is bőven fussa.
Attól tartok, hogy a következő nem fideszes kormányzat és pártjai már mint bevált üzleti modelre fognak tekinteni erre...

aleb19 2014.02.22. 23:13:53

@MikeBoy: ' minek kellett államosítani azt a pénzt?'
megprobaltak nem allamositani es kilincseltek az eu-nal,hogy ne szamitson bele a ktgvetesi hianyba /mint nehany regi eu-snal/ de a fuckoff valaszt kaptak ezert becsatornaztak a kozosbe

2014.02.22. 23:15:29

@Szamiz67:

"Amit nem értek, hogy ha a MOL függetlensége az oroszoktól strat.érdek, akkor hogy fér ebbe bele Paks, meg a hitel. "

A MOL a vétel előtt is független volt az oroszoktól.
Amint írtam, egyszerűen politikai okok miatt fizettünk érte 500 milliárd Ft-ot, semmi másért.

A sztori úgy indult, hogy az ÖMV felvásárolt egy egész komoly csomagot, majd úgy
32.000/részvény fizetett volna azért, hogy teljesen beszálljon a MOL-ba.

Utána jött egy laza MOL saját részvény vásárlás, amiért szerintem be lehetett volna csukni a menedzsmentet, mivel valós érv nélkül 1 hét alatt ezt lenyomta, pedig megtehette volna eltolva fél év alatt is + lex MOL és a MOL a Magyar államé volt, ÖMV kitúrva.

De az ÖMV-nek ott volt a sok részvénye, most mit kezdjenek vele?
Jöttek az oroszok és megvették.
Majd bejelentkeztek, hogy jönnénk a MOL-ba.
Erre mi, hogy inkább ne. Akkor vegyétek vissza a részvényeket.

No és itt lesz az érdekes szitu.
Amíg ugyanis az osztrákoknak az egyébként magában semmire nem használó 20%-os részvénycsomagra azt mondhattuk, hogy kenjétek a hajatokra, addig az oroszoknak fizettünk méghozzá nagyon sokat....

Na többek közt ezért gáz PAKS 2!

2014.02.22. 23:22:23

@aleb19:

A már felhalmozott vagyon nem számít bele a hiányba! Az-az MSZP hiányába számított bele amikor felhalmozódott, de hát erről sok szó esett.
A hiányba egy adott évre (istenem milyen alacsony már a színvonal, legközelebb 2+2=3 lesz) a mindenkori befizetések számítanak bele.
Tehát ahhoz amit írsz, elég volt azt mondani, hogy akkor több pénz a manyupba nem!
Ez meg is történt.

De ehhez a hiány dologhoz a már felhalmozott vagyonra semmi szükség.
Tehát fuss neki még egyszer a válasznak!

2014.02.22. 23:23:55

@Blogger Géza: Gézám, csak nem vagy ideges? :)

@aleb19: "az afa mindenkinek tobblet-terhet okoz aki tobbet zabal vagy fogyaszt az tobbet fizet " - Leszámítva, hogy bizonyos alap fogyasztási cikkeket az embereknek mindenképpen meg kell venniük, különben nem lesz otthon wc-papír, meg esélyes, hogy éhen is halnak. Emiatt a növelt áfa a szegényebbeket sokkal jobban érinti. Te nem is buta vagy, hanem ostoba, emellett pedig gerinctelen is.

Szamiz67 2014.02.22. 23:25:56

@MikeBoy: Nekem úgy rémlik, hogy az OMV eleve az oroszok strómanja volt, ki tudja milyen háttér (INA, gáz, olaj lelőhelyek) érdekek mentén. Putyin kijátszotta egymás ellen a MOL-t és az OMV-t (megj. nagyon méltatlan volt az OMV részvétele, annak módja) , de végül csak részsikert értek el amit a Szurgutnyeftegaz 'realizált'.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:25:59

@Szamiz67: Te, ha látsz valami konkrét lopást, szaladj, és tegyél feljelentést. Én csak azt látom, hogy több lehetőséghez jutnak a hazai vállalkozások, és ez hosszú távon mindannyiunknak jó.

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 23:26:54

@J.László: Gratulálok neked, te amolyan tizenkettő egy tucat típus vagy. Ne csak olvass és kritizálj, hanem értsd is mi van oda írva. Aztán ha megértetted akkor írd le a véleményed, amiből tanulhatunk.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:26:57

@storker: Az kiárt, én istenien szórakozom rajtad. :)

vénsanyi 2014.02.22. 23:28:20

Nem értem miért vergődtök a sok hülye fidess trollal?! Meggyőzni úgysem fogjátok őket, mert az igazságra és az észérvekre immunisak. Viszont leereszkedtek a szintjükre és azt hiszik, hogy legyőztek benneteket a rutinjukkal. Mondjuk az van nekik. A csúsztatásokban, elhallgatásokban, ferdítésekben, cinikus hazudozásokban...

Sírköves Slomó 2014.02.22. 23:31:59

Na de mit is várunk az ellenzéktől, aki nyalta már Bokros, Horngyula, Demszky, Kuncze, Megyó, Böszme és Bajnai ánuszát is.

Ma hol vannak ezek a férfiak? Hol vannak? Hova tüntek?

Ki élte túl őket a szakmában?

Szamiz67 2014.02.22. 23:33:42

@Blogger Géza: Ennyire telt?
Attól, hogy a szemünk előtt (szó szerint, lásd online bér agitátorok....) zajlik, működik, állami szerződések keretei között, attól még ez egy kilátástalan, az országot negatív spirálban tartó, erősítő model.

Sírköves Slomó 2014.02.22. 23:36:00

@Szamiz67: 'Attól, hogy a szemünk előtt (szó szerint, lásd online bér agitátorok....) zajlik, működik, állami szerződések keretei között, attól még ez egy kilátástalan, az országot negatív spirálban tartó, erősítő model.'

Nyilván jó sokan elhiszik ezt az öszödi majomnak.

aleb19 2014.02.22. 23:36:44

@storker: az a 2% afa emeles tonkre tette a szegeny segelyesek eletet...ez borzalmas

2014.02.22. 23:38:27

@Blogger Géza: Klasszik fideszes fórumos módszer, hogy egyszerűen hagyjátok elsikkadni a témát. Feltettem neked még egy másik fórumon egy kérdést, itt is azzal indítottam, háromszor kérdeztem rá. Fontos lenne, mert igen gyakran megszólalsz közgazdasági kérdésekben, úgy teszel, mintha értenél hozzá, de nekem az a gyanúm, hogy néhány témában igen hiányos a tudásod. Megtennéd - akkor tehát utoljára -, hogy végre válaszolsz? A Forint árfolyamának ilyen gyengesége ugyan miért nem okoz többlet költséget az államnak, amikor deviza-adóssága is van? Ott vannak a szakvélemények, most te jössz!

2014.02.22. 23:40:22

@aleb19: Te állítottad, hogy az áfa emelése csak annak rossz, aki többet fogyaszt. Elég nevetséges, hogy rögtön a cáfolat után elkezdesz másról beszélni, egyben rettentő gyerekes is. Ugye 16 éves vagy?:)

aleb19 2014.02.22. 23:41:06

@MikeBoy: 'A hiányba egy adott évre (istenem milyen alacsony már a színvonal, legközelebb 2+2=3 lesz) a mindenkori befizetések számítanak bele.'
igen ez igy van ennek ellenkezojet senki nem mondta
'Tehát ahhoz amit írsz, elég volt azt mondani, hogy akkor több pénz a manyupba nem!'
eves kozben megjott az etvagy

keserusegedbol az derul ki,hogy te is voltal akkora barom es lemondtal a manyupodrol

2014.02.22. 23:41:59

@Szamiz67:

"Nekem úgy rémlik, hogy az OMV eleve az oroszok strómanja volt"

Ha tudsz valamit, oszd meg velem! :))
Szerintem ez inkább max indoklás volt a részünkről, hogy ettől félünk.

Csak akkor mi volt az a Nabucco?

Egyébként, ha jól látom, most ott tartunk, hogy van egy orosz irányú gázforrásunk és hosszútávú megállapodásunk.
És van egy kicsi nyugati vezetékünk, ahonnan úgy az orosz ár 60-70%-a körül tudunk gázt venni (jó mi :)), aztán még ezt az olcsó gázt is ki-offshore-ozzuk (lásd legutóbbi balhé, mert nem is vagyunk már korruptak) és ez így jó nagyon.

Igen! Az oroszokkal, amikor a hosszútávú megállapodást kötöttük, az olajhoz igazítottuk a gáz árát (valamihez tényleg kellett) és most, hogy a két szénhidrogén elválik egymástól rettenetesen szívunk, mert nincs vezetékünk nyugatra és elkötelezettek vagyunk keltre.
Ez van!
De ez annyira nem szakterületem, lehetnek az elemzésemben anomáliák! :)

2014.02.22. 23:43:38

@aleb19:

Elég volt a terelésedből, végeztem veled!

aleb19 2014.02.22. 23:44:09

@storker: 'az áfa emelése csak annak rossz, aki többet fogyaszt'
az afa linearisado tehat:mindenkinek rossz aki fogyaszt,aki tobbet fogyaszt annak rosszabb aki pedig legtobbet fogyaszt annak a legrosszabb

aleb19 2014.02.22. 23:47:12

@MikeBoy: valahogy csak tulelem ezt a megrazkodtatast
ui.en nyilatkoztam es megtartottam a manyupomat es a mai napig rohogok a loser barmokon akik odaadtak kuszaszemnek

2014.02.22. 23:48:09

@aleb19: De akinek kisebb a jövedelme, annak arányaiban nagyobb teher, pontosan erről van szó. A minimális szükségleteit elégíti ki, ezeket akkor is ki kell, ha nő, akkor is, ha csökken az áfa. De így többet kell költenie ugyanannyi jövedelemből, ez pedig megterhelőbb neki, mint a magasabb jövedelműeknek. Teljesen nyilvánvaló, hogy beszari alak vagy, aki nem hajlandó a lényegről beszélni és addig terel, amíg módja van rá. Akkor a CDS-témát 2011-et illetően gondolom vállaltan bukod.

vénsanyi 2014.02.22. 23:54:30

@aleb19: A kedves jó nénikédet kisdrágám. Nem fogyasztok többet, mégis többet fizetek mindenért. Ráadásul a remek egykulcsos adótoknak köszönhetően kevesebb fizetésből élek, mint négy éve. Mert a csodás gazdaságpolitikátoknak hála, a fizetésemet nem igazán emelgette a munkáltatóm... Remélem legalább benneteket, fidesztrollokat megfizetnek azért, hogy megcsonkíttattátok a gerinceteket és a szürkeállományotokat!

aleb19 2014.02.22. 23:59:45

@storker: 'De akinek kisebb a jövedelme...'akinek meg kisebb a pocse annak meg kozelebb kell allni mert nem lehet a wc-bol balatont csinalni

2014.02.23. 00:01:38

@aleb19: Oké, húsz perc alatt derül ki, hogy semmit nem tudsz, nekem tetszik, ahogy terelsz és másról beszélsz, köszönjük a mai szereplésedet:)

aleb19 2014.02.23. 00:03:45

@vénsanyi: 'fizetésemet nem igazán emelgette a munkáltatóm... '
ja az en fizetesemet sem emelgette a munkaltatom...ezert valtottam masikra

aleb19 2014.02.23. 00:06:18

@storker: 'a lényegről beszélni és addig terel, amíg módja van rá. Akkor a CDS-témát 2011-et illetően '
meg mindig arra varok, hogy kiguglizd a 2010-2014 cds adatokat, de csak bena index.hu-s cikkecskeket vagy kepes felmutatni

2014.02.23. 00:08:07

@aleb19:

Biztosan túléled, de azt, hogy arra a kérdésre,hogy miért kellett államosítani a vagyont az jön tőled,
hogy "eves kozben megjott az etvagy" azért engem még a sírba nevettethet.

Annyiban azért biztosan különbözünk, hogy a manyupom ugyan nekem is megvan, de e mellett nem nyalom ki itt a forumon feltűnően többek közt a Matolcsynak (mint ennek a gazdaságpolitika egyik oszlopos tagjának) seggét ellentétben veled.

És most mindegy, hogy simán tök ostoba vagy vagy Blogger Géza szintű politizáló seggdugasz!?

Hát jó éjt! ;)))

2014.02.23. 00:11:51

@aleb19: Visszaolvastam a cds-es kommenteket, de én sehol nem írtam a mostani árfolyamról. Segítek, hogy ne kelljen visszakeresned, ezt írtam elsőnek a témában:

"A befektetések mértéke zuhant, a lehetőségek közül szinte alig használtak ki valamit. Például jelentősen emelkedett a CDS-felár 2010-hez képest, ha csak a csehekkel hasonlítom össze. Bajnai alatt is magasabb volt, de Orbánék alatt a 400 pontot is meghaladta a különbség (egészen pontosan: Bajnai alatt a kormányváltás idején 160 pont volt a difi).

Innentől levezethető, hogy százmilliárdos károkat okoztak csak az adósságszolgálat kapcsán. Továbbiak: KMP 2012-es alternatív költségvetés. Szívesen."

Továbbra is ez az állítás. Vagyis százmilliárdos károk, amiért az unortodoxia kockázatosabbá tette az országot 2011-ben és 2012-ben recessziót okozott. Ezeket a károkat el tudják fedni, mert régen voltak, láthatóan te sem foglalkozol velük, a többlet költség végülis annyit jelent, hogy nem jut pénz sok más dologra, mert drágítja az állampapírt, de a magas kamatát annyira az átlag polgár nem érzékeli.

Azt állítottad, hogy a gazdaságot nem kúrták szét. Én leírtam, hogy de, óriási erőforrásokat éltek fel, valamint drágították a finanszírozást a hülyeségükkel.

Beszélj 2011-ről, ott van minden szám, adat, számítás, érvek. Eddig te annyit produkáltál a témában, hogy kamu mellédumával egyszerűen nem válaszoltál. Megtennéd esetleg most?

aleb19 2014.02.23. 00:16:35

@MikeBoy:' miért kellett államosítani a vagyont az jön tőled,
hogy "eves kozben megjott az etvagy" azért engem még a sírba nevettethe'
pedig az orbani adhoc donteshozatal sokszor igy mukszik,de vegul is jo huzas volt igy utolag a tanulatlan gyava barmok buktak a manyupukat-az okos es bator kisebbseg meg hozott egy brilians dontest es rohogott egy jot

2014.02.23. 00:16:42

@storker:

Mivel közgazdász a szentem megérti (vagy nem ;)):

Az áfa ami növekszik, minden termék árát növeli!

Az ú.n. inferior (alárendeltet termékek) azok, amik ez estben giffen termékként viselkednek áremelkedésre NÖVEKVŐ (abszurdnak tűnhet) kereslettel reagálnak.
A luxus termékek meg mindig csökkenővel.

Mondjuk ez ortodox közgazdaságtan, tehát ki tudja....

aleb19 2014.02.23. 00:18:26

@storker: mar megint MKP-zol baromka

aleb19 2014.02.23. 00:20:26

@MikeBoy: menj mar tentizni kicsifiu rockizik a pizsamad

2014.02.23. 00:21:14

@aleb19: Az a korábbi komment kimásolása volt, azért maradt benne. Nos, akkor van végre válaszod, vagy sokadszor is marad ez a szánalmasan pökhendi stílus? Tényleg úgy viselkedsz, mint egy kamasz hülye gyerek, pedig neked már közgáz diplomád van! :)

aleb19 2014.02.23. 00:23:24

@storker: 'Visszaolvastam a cds-es kommenteket, de én sehol nem írtam a mostani árfolyamról'
ez igaz de nekem a most a jelen szamit mert ez van legkozelebb a jovohoz- a mult mar csak tortenelem es te tereled a 2014-s cds felearakrol a szot

2014.02.23. 00:27:22

@aleb19: Az állítás továbbra is az, hogy károkat okoztak vele a gazdaságnak, mert iszonyatosan megdrágította a finanszírozást, vitte felfele a kamatokat. Ez pénzbe kerül, sokba, konkrétan százmilliárdokba.

aleb19 2014.02.23. 00:28:25

@storker: 'Nos, akkor van végre válaszod' a valaszom tovabbra is 2010-2014 cds adatokban rejlenek guglizd ki es rajosz a frankora

a lenyeg a 100md eur mostani cds felera kb 7%-al alacsonyabb mint simorbarom idejeben

2014.02.23. 00:35:05

@aleb19: Semmi baj, téged nem érdekel, hogy százmilliárdokat bukott az állam, vagyis mi adófizetők, ahogy látom az sem, hogy a cds-csökkenés a fed-nyomda miatt történt meg, vagyis nem a kormány érdeme. Te csak így beszélsz össze-vissza és semminek a háttere nem érdekel (oké, nem eufemizálok: nem is érted, nem is látsz mögé). Egy wannabe közgazdász vagy, egyben egy elég sunyi emberi jellem, szerintem az életben hatalmas lúzer, klasszik troll-vonásokkal működtél végig a fórumon. Jól szórakoztunk rajtad, gyere még sokszor! :)

aleb19 2014.02.23. 00:39:14

@storker: 'Az állítás továbbra is az, hogy károkat okoztak vele a gazdaságnak, mert iszonyatosan megdrágította a finanszírozást, vitte felfele a kamatokat. Ez pénzbe kerül, sokba, konkrétan százmilliárdokba. '

ez egy igaz allitas simorbaromnak kotelessege es lehetosege lett volna rakoppintani es nehany milliardos veszteseget okozni a spekulans faszkalapoknak-ezt elmulasztotta valszeg mert nem volt fuggetlen

aleb19 2014.02.23. 00:42:37

@storker: 'a cds-csökkenés a fed-nyomda miatt történt meg'
simor idejen indult be a fed nyomda a barom megis 7% alapkamathoz ragaszkodot es mikor csokkentettek sirt a szaja kulfoldon

2014.02.23. 00:48:03

@aleb19: Megint hazudsz, a magyar cds már a választások után, az első unortodox lépések idején elindult felfelé, vele az állampapír-hozamok is. Ez nem Simor hibája, a gazdaságpolitikát senki nem értette, ahogy most se nagyon.

"simor idejen indult be a fed nyomda" - De itt pont a megelőző időszakról van szó, tehát most már a terelésed sem sikeres.

aleb19 2014.02.23. 00:50:04

@storker: neha irhatnal evszamokat is

aleb19 2014.02.23. 00:53:05

@storker: ahogy emlekszek 2008-2010 kozt az 1 eves cds 12% is volt neha

aleb19 2014.02.23. 00:56:42

@storker: 2011-2012 korul is magas volt, aztan a nyuggerek vonulgattak pesten es a spekulans barmoknak rajottek hogy viktatort sokan tamogatjak es kulonben is tulsokba kerult volna nekik a tovabbi tamadas ezert feladtak

2014.02.23. 00:56:59

@aleb19: Kb 8x írtam le, hogy melyik évekről van szó.

"ahogy emlekszek 2008-2010 kozt az 1 eves cds 12% is volt neha "

És? Védi itt bárki azt a gazdaságpolitikát? A Fidesz által elkúrt vagyonról, kamatokról, haszonról van szó. A szerencselovagok megúszták a nagy gebaszt, őket kimentette a FED, Gyurcsányékat nem. A jövőben a FED nem lesz, az mnyp nem lesz, várhatóan újabb megszorítások lesznek (merthogy azokról eddig valahogy nem beszéltünk annyit).

Lejött, totálisan alkalmatlan és komolyan vehetetlen figura vagy, hidd el, velem nem basztál ki, magaddal inkább, hülyére égetted magad. Ennek megfelelően kezelünk a jövőben, bárhol tűnsz fel. Viszhall.

aleb19 2014.02.23. 01:00:32

@storker: aztan tavaly evelejen simor 200mdforint tervezett veszteseggel atadta az mnb-t
kuszaszem tovabbra is csokkengette az alapkamatot es evvegere kihozta nullara, tehat csak az mnb 2013 eveben hozott 200md forintot simorhoz kepest

aleb19 2014.02.23. 01:05:35

@storker: es meg nem beszeltunk arrol, hogy a 100mdeuro allamadossag eves finanszirozasan hany millird eurot sporol az orszag avval, hogy a simori baromkodashoz kepest tobb szazalekot csokkent a cds felear

aleb19 2014.02.23. 01:07:14

@aleb19: menj mar tentizni te is kicsifiu rockizik a pizsamad es anyukad merges lesz es nem kapsz reggelire kakaot

aleb19 2014.02.23. 01:11:38

@storker: erdekes volt ez a sok barom ezen a bloggon akik azert szurkolnak,hogy evente 4-5 milliard euroval tobbet koltson az orszag az mnb-re ill. hitelfinanszirozasra

nem ertem miert szarik bele valaki a sajat feszkebe

2014.02.23. 07:32:06

@aleb19:

Mekkora egy szánalomtömeg vagy te!??
Legközelebb ne hazudj be tudást meg szakmai hozzáállást és megspórolható veled a fölösleges időtöltés.

aleb19 2014.02.23. 10:47:15

@MikeBoy: milyen szakmai hozzaallas te korlatolt libaralfasiszta
a kozgazdasagtan az tudomany aki ezt nrm tudja az muveletlen gyoker

2014.02.23. 10:56:08

@aleb19:

A műveletlen gyökér itt éppen te vagy ha nem vetted volna észre. Habár a közgázhoz a műveltség nem elég,ezt KÖZGAZDÁSZKÉNT mondom neked kicsi huszár! ;) Nem be blöffölöm, mint te magad, ugye?
De még amihez a "műveltség" sem kell az sincs meg benned,hisz te próbáltad megmagyarázni többek közt, hogy a 3000 mrd Ft jóval kevesebb, mint a GDP-nk 10%-a, pedig a GDP-nk még egyetlen évben sem érte el a 30.000 mrd Ft-ot mai értéken számolva.

Ilyenkor három eset van gyökerem!

1. Hülyeséget blöffölsz
2. Nem tudod mennyi a GDP egy makrogazdasági vitában, ó te kis műveletlen
3. Nem tudod kiszámolni valaminek a 10%-t.
Segítek el kell osztani 10-zel!

És TE???? még ilyeneket írsz, hogy ülj le 1-es!
MUHAHAHAHAHA! :))))

2014.02.23. 10:59:55

@aleb19:

"menj mar tentizni kicsifiu rockizik a pizsamad "

No meg ez is, figyelj ide!
Általános iskola környékén kellene az ilyen szövegekből kinőni.

DocBulywood 2014.02.23. 11:00:22

@aleb19: "szja-t csokkentettek es igen bevezettek nehany biz-baz fogyasztasi jellegu adot,hogy a sumak szamlazos gecok is kenytelenek legyenek adozni
ezt hivjak kozteherviselesnek"

Nettó rossz. Először a Horváth András által belibbentett Áfacsalókat kéne megfogni.

A csökkentett SZJA-val sem mindenki járt olyan jó. Pl annó volt adójóváírás, kvázi a nagyon alacsony keresetűek nem fizettek adót.

aleb19 2014.02.23. 11:40:05

@MikeBoy: 'megmagyarázni többek közt, hogy a 3000 mrd Ft jóval kevesebb, mint a GDP-nk 10%-a, pedig a GDP-nk még egyetlen évben sem érte el a 30.000 mrd Ft-ot mai értéken számolva'
de elerte 2011-ben volt 316eurhuf, 2012:226 eurhuf es most is 315eurhuf

ez 2012-ben 31.600mdft ami nalam nagyobb mint 30000md
a szamok nem hazudnak, korlatolt baromka de tovabbra sem ertem miert rugozol a benyelt manyupon mikor tisztan latszik, hogy az elmult 4 eves ciklusban ez nem volt nagy durranas
de feladom az ilyen reszeket kiragado matekbol felmentett iskolazatlan bolcsesz barmokat ugyse lehet meggyozni ilyenekbol lesznek a motyogo zakkant magukba beszelo anorakok

aleb19 2014.02.23. 11:49:04

@DocBulywood: 'Először a Horváth András által belibbentett Áfacsalókat kéne megfogni.'

igen es igazabol a blognak is errol kellene szolni, dolgoztam az apehnal es tudom, hogy az exbelugyes nyuggerek ratelepedtek a kiemeltadozok igazgatosagara es kicsinaltak mindenkit aki nem ugy ugralt ahogy futyultek

viktator ezt kurta el -osszeallt a csanyi-pinter parossal

aleb19 2014.02.23. 11:51:35

@DocBulywood: 'A csökkentett SZJA-val sem mindenki járt olyan jó. Pl annó volt adójóváírás, kvázi a nagyon alacsony keresetűek nem fizettek adót. '

ez szimplan nem igaz -a penzugyszemle bloggon volt errol egy jo elemzes mostansag

2014.02.23. 12:50:32

@aleb19: " tehat csak az mnb 2013 eveben hozott 200md forintot simorhoz kepest " - Az államadósság finanszírozásának a drágulásán pedig ennél többet vesztett a magyar állam, erről konkrét jelentéseket is idéztem feljebb. Ha közgazdász vagy is, minden bizonnyal a gyengébb képességű fajtából. A stílusod és beszólásaid alapján pedig egészen gyermeki lélek. Az külön tetszik, ahogy pár kommenttel feljebb véletlenül saját magadnak válaszoltál - és szóltál be:)

aleb19 2014.02.23. 13:28:30

@storker: 'Az államadósság finanszírozásának a drágulásán pedig ennél többet vesztett a magyar állam'
waze ...mar megint evszam nelkul dobsz be egy allitast, amugy a magyarallam evrol-evre szopoagon van es egyre tobbet veszit es a hozzad hasonlo megmondo embereknek ez tetszik

kuszaszem erdeme, hogy ebbol a novekvo spiralbol kezdi kihozni az allamadossag finanszirozast 2014 evre
ez van tudom,hogy nehez elfogadni nektek,hogy bebizinyototta az elozo mnb elnokok vagy benak voltak vagy megvettek oket kilora

'erről konkrét jelentéseket is idéztem feljebb'
en csak egy nevet sem vallalo index.hu-s baromka feluletes 2db ciki agymenesere emlekszek egy rovid valahonnan kiguglizott 6 havi idoszakrol adabigyesztett grafikonnal spekelve

2014.02.23. 14:15:31

@aleb19: Én arról nem tehetek, hogy te nem tudsz olvasni. A fórumon ezt idéztem:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_megugrott_az_allamadossag_itt_a_friss_magyar_adat.576921.html

"A devizaadósság az árfolyamváltozás következtében 430,9 milliárd forinttal nőtt.."

Meg kell nyitni a cikket és el kell olvasni. Illetve dehogy kell, hiszen te közgazdász vagy (:DDDD), bizonyára magadtól is ismered ezeket a számokat és évszámokat.

aleb19 2014.02.23. 14:50:14

@storker: az is baj ha logikatlan hulyeket olvasni tanitakat,de az egyenesen tragedia mikor nehany hulye meg szorgalmas is lesz es elmegy bolcsesznek/jogasznak...mint te

eddig az altalad kiragadott rovid idoszak 6havi/2011-ben/cds felaron rugoztal most meg az 1havi arfolyamemelkedes hatasaval jossz
az hogy januarban /31nap alatt/ mitortent leszarhato mert az szamit, hogy evek alatt mitortenik ez tipikusan a fogalmatlanok gondolkodasa-kb mint a bolcsesz ujsagirobarom aki nem latja a fatol az erdot es szenzacios cimet ad a cikkenek/durvan is es meg ugrott is/

2014.02.23. 15:05:34

@aleb19: Tehát továbbra is az érvek nélküli vagdalkozást választod:) Először is, ha már az éveket kell nézni, szerinted Matolcsy átmenetileg gyengíti a Forintot? A válasz természetesen az, hogy nem, neki ez a célja, a gyenge Forint. Vagyis tartósan drágítani fogja a deviza-adósságot, ebből a szempontból az érved használhatatlan eleve. De hogy a manus mennyire egy elszabadult hajóágyú, azt az is mutatja, hogy már Varga és a Fidesz is felszólalt a gyenge Forint ellen. Itt az történik éppen, hogy Orbán és Matolcsy kihagyja a kormányt és a pártot is a saját terveiből:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszolalt_a_forintgyengules_miatt_selmeczi_gabriella.576785.html

www.origo.hu/gazdasag/20140218-varga-megmondta-matolcsynak-hogy-nem-tetszik-a-forintgyengules.html

"Varga Mihály nem örül a gyenge forintnak, és bízik az erősödésében, ugyanis a költségvetést 300 forintnál olcsóbb euróval tervezték meg"

Sajnos minden hozzászólásoddal bebizonyítod, hogy a felkészültséged a minimális szintet sem éri el. Amikor már nem tudsz mivel visszavágni, tényleg úgy beszélsz, mint egy sértődött kisgyerek. Ez egyfelől vicces, de egy idő után kezd unalmas lenni, így lassan én is búcsút mondok neked, te közgazdászok szeme fénye:)

2014.02.23. 15:15:18

@aleb19:

www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Wirtschaftsinfos/HU/Statistik/Konjunkturdaten_hu.pdf

Itt láthatod, hogy 2012-ben 28.276 Ft volt a GDP.
Hogyan varázsoltál belőle

"ez 2012-ben 31.600mdft ami nalam nagyobb mint 30000md"

31.600 mrd Ft-ot?

aleb19 2014.02.23. 15:22:50

@storker: 'De hogy a manus mennyire egy elszabadult hajóágyú, azt az is mutatja, hogy már Varga és a Fidesz is felszólalt a gyenge Forint ellen. Itt az történik éppen, hogy Orbán és Matolcsy kihagyja a kormányt és a pártot is a saját terveiből:'

ezt csak azt jelenti, hogy otthon vegre van fuggetlen mnb elnok aki leszarja a politikusbarmok rovidtavu erdekeit

valszeg pitianer kezdo es gazdasagi kerdesekben jaratlan mediageco lehetsz aki kiragad rovid reszleteket egy folyamatbol

2014.02.23. 15:26:55

@aleb19: Tudod mit jelent az, hogy egy költségvetést egy adott eur/huf árfolyamon terveznek? Tisztában vagy azzal, hogy kettő perccel ezelőtt te magad érveltél azzal, hogy a hosszú távú folyamatokat kell nézni és nem egy-két havit? Akkor tekinthető úgy, hogy mégis hosszú távon lesz gyenge a Forint, vagyis jelent több százmilliárdos plusz kiadást a deviza-adósság finanszírozása nekünk? Minimális konzekvenciát képes vagy az érvelésedbe vinni?

aleb19 2014.02.23. 15:40:31

@MikeBoy: a 2012-es 96.913mdeuro eves gdp-t felszoroztam a 2012 januari 326 eurhuf arfolyammal es megkaptam 31600md forintot

ezt meg tehetem mert a szamviteli tv szerint is a deviza ertekeles rugalmas es eldonthetem milyen arfolyamon szamolom

ez van kistaska es ezert csak amator barmok hivatkoznak forintra gdp adatok eseten mert mindenki olyan arfolyamon szamolja el ahogy akarja /csak ezt nem valtogathatja/

aleb19 2014.02.23. 15:43:40

@storker: 'Tisztában vagy azzal, hogy kettő perccel ezelőtt te magad érveltél azzal, hogy a hosszú távú folyamatokat kell nézni és nem egy-két havit?'
a ktgvetes 1 azaz 1 evre szol es az nem hosszutav kozgazdasagtani szempontbol hanem rovid

2014.02.23. 15:47:12

@aleb19: De vannak benne lejáró adósságok, többek között devizában is. Ezért nem mindegy, hogy hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség. Egyébként hosszú távon Matolcsy már 3 éve gazdasági miniszter volt a kinevezése előtt és érdekes módon végig gyengébb volt a forint, mint amikor átvették a kormányzást. Erre mi a válaszod zsenikém?

aleb19 2014.02.23. 15:47:46

@storker: 'vagyis jelent több százmilliárdos plusz kiadást a deviza-adósság finanszírozása nekünk'
legalabb arra venned a faradtsagot ,hogy azt a cikket olvasd vegig baromka amit belinkeltel ...ne csak a cimet es a nagybetuket, de az egesz cikket

aleb19 2014.02.23. 15:49:07

@storker: 'Ezért nem mindegy, hogy hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség. Egyébként hosszú távon Matolcsy már 3 éve gazdasági miniszter volt a kinevezése előtt és érdekes módon végig gyengébb volt a forint, mint amikor átvették a kormányzást. Erre mi a válaszod zsenikém?'

legalabb arra venned a faradtsagot ,hogy azt a cikket olvasd vegig baromka amit belinkeltel ...ne csak a cimet es a nagybetuket, de az egesz cikket

2014.02.23. 15:53:36

@aleb19:

"ezt meg tehetem mert a szamviteli tv szerint is a deviza ertekeles rugalmas es eldonthetem milyen arfolyamon szamolom"

MEGTEHETED!??? :)))
Mekkora egy hülye fasz vagy te öregem!
Elkezdesz összevissza árfolyamokat beszorozni, hogy hátha kijön belőle valami?
Aztán összehasonlítod az almát a körtével?

Mi az, hogy számviteli törvény szerint te közgazdász?

Jelenérték számítást kértem tőled te észlény.
Tudod mi az?
A 2012-es Ft-ban mért GDP-nek mekkora a jelenértéke.
Akkora faszságot vezettél le itt az előbb, hogy biztosan semmi közöd a közgazdaságtanhoz cseszd meg.

IDIÓTA BAROM! :)))))

2014.02.23. 15:59:35

@aleb19:

A másik te észlény, hogy a táblázatban szereplő 97 mrd EUR GDP-t valaki kiszámolta, de nem 326 Ft-os árfolyamon.
A kettő csak egy árfolyamon váltható át és nem vezethetsz be önkényesen egy harmadikat vagy negyediket te istenveret kretén te!

HOGYAN ALÁZHATOD MAGAD ELŐTTÜNK ENNYIRE MEG A HÜLYESÉGEIDDEL?

Itt nincs hova futni, ha fasz vagy az kiderül és kész!

aleb19 2014.02.23. 16:03:01

@MikeBoy: kibujt a szog a zsakbol udvozoljuk koreinkben a liberalfasiszta elvtars igazi enjet,ha nem ert valamit ordibal es szitkozodik

2014.02.23. 16:03:14

@aleb19:

SOHA VISZLÁT FASZFEJ!
Feliratkoztál Blogger Géza mellé.
Vele sem állok szóba, mert nagyjából a te színvonaladon politizál, de hogy ekkora egy hülye van még itt a net világában, mint ő, azt azért nem gondoltam volna.
Na ne is válaszolj többet te KÖZGAZDÁSZ! ;))

aleb19 2014.02.23. 16:14:05

@MikeBoy: 'SOHA VISZLÁT...Vele sem állok szóba,'
szerintem mivel gyenge hangember vagy ugyis bele fogsz meg pofazni

2014.02.23. 16:23:51

@aleb19:

De tudod mit?
Csak kedvedért, hogy még ezt az eszement baromságodat is el lehet kapni simán!

Táblázat:
GDP: 28276 Ft
97,7 EUR ehhez az árfolyam 289.

GDP szerinted 97,7*326 = 31.850
mert megteheted és még több is mint amit írtál.

Kérdés a 3000 van a GDP 10%-a?
Valami közös nevező kellene ugyan úgy, ahogy te számoltad remélem ez tiszta!

Először számoljuk ki EUR-ban mennyi a 3000?
3000/289 = 10,36
És most 10,36*326 = 3380
mert én is megtehetem a te számviteli törvényed miatt MUHAHA! ;)

És mit ad isten láss csodát aleb a 3380 megint több lett, mint 10%-a a 31.850-nek!
Jéééé!!???

2014.02.23. 16:26:18

@aleb19:

Szerintem meg ne gondolkozz arról, ki vagyok én.
Elkezdtél már itt liberálisozni is, amivel már csak azért nem foglalkozok, mert totál nevetséges.

2014.02.23. 16:30:41

@aleb19: Mindegyik cikket elolvastam, de az elemzők véleménye is az, hogy Matolcsy szándékosan viszi le az alapkamatot, ami már meghaladja azt a szintet, ami jó a gazdaságnak és a forintnak. Egyébként:

"Varga hozzáfűzte azt is, hogy a forint gyengülése az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed "pénzpumpájának" leállása mellett annak is a következménye, hogy a jegybanki alapkamat kevésbé vonzó azoknak, akik magyar állampapírt vásárolnának"

Nem nagyon van ahhoz hozzáfűznivaló, hogy semmilyen érvet nem vagy képes felhozni, de a szóhasználatod (baromka) még a trollok között is a tipikus lúzereké. Gondolom hájas vagy és csajod sincsen:)

Mentem, nincs már kedvem válaszolgatni, örülök hogy leégethettelek:)
üdv,storker

aleb19 2014.02.23. 16:32:04

@MikeBoy: a hangember csak nem tud bekussolni

DocBulywood 2014.02.23. 16:42:33

@P.Freddy: "Mert csak azt tudom, mi a közös bennük: mindkettőnek van tisztázatlan eredetű többszázmillió forintja. "

Tegye fel a kezét az, aki elhiszi, van a Parlamentben olyan politikus, aki SEMMILYEN illegális jövedelemre nem tett szert - nem súgtak, mit vegyen meg, nem súgtak, hogyan adja be a sógor/nej/rokon "pályázatát" a trafikra/földre.

Orbán is elszámolhatna, meg a felcsúti polgármester, aki 3 év alatt 6 mrd Ft-os vagyonra tett szert. Ugyan, hogya

aleb19 2014.02.23. 16:42:48

@storker: 'Mindegyik cikket elolvastam'

nem eleg olvasni meg is kell tudni erteni, neked ez nem sikerult kulonben nem irnal le ekkora hulyeseget:
'hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség'
ugyanis az allamadssag finanszirozasanak -megfelelo deviza/forint sulyozasa eseten-mindegy az arfolyamemelkedes, leegyszerusitve a gyengebbek kedveert amit veszit a devizaalapu kotvenyeknel azt visszanyeri a forintalapunal

DocBulywood 2014.02.23. 16:51:43

@aleb19:

Kérem szépen a linket, el szeretném olvasni.

Mellesleg megint - megint, szokáshoz híven - igazat szólt Kim Dzsong Viktor szája, miszerint nőttek a reálbérek, mindenki jobban él.

Na, nézzük, ekkorát sem röhögtem még:
- a kedvenc jonagold almámat 300Ft helyett most 500Ft/kg-ért árulják
- a kedvenc műzlim 399Ft-ról 518Ft-ra emelkedett
- a másik kedvenc műzlim - Cocoa Filled Pilows - 500Ft-ról 761-re csökkent

Demagóg vagyok, mert ezeket napi szinten ettem.

De megyek tovább:
- a fél literes OKÉ kakaóm ugyan 169Ft, de nem 0.5L, hanem 0.45L, szóval itt is át vagyok verve,
- ...

Áh, felesleges, mert kibannolnának innen flood-olásért.

Ja, még valami, ha már az $$-re szavazol: ugye járatom a szám a tranzakciós illeték miatt. Képzeld el, rendelsz egy egész pizzát, de kivágnak belőle úgy 10%-nyi körcikket, mondván, tranzakciós illeték.

Vajon mit szólsz hozzá? Hiszen a NETTÓ béredből MÉG ELVESZ Kim Dzsong Viktor, mert MEGMENT téged, a magyarokat - a borotválatlan pajeszosokat nem -, mindenkit, meg a nyugdíjad.

Szóval ellop a pizzádból egy darabot, tehát mit szólsz hozzá?

DocBulywood 2014.02.23. 16:57:40

@MikeBoy:

Azért ne ilyen stílusban válaszolj a Fide$$ hívőnek, meg senkinek, kérlek... legalább legyél olyan "finom", mint a H. a Pályán-ban, hogy eddig a WC-n az írásaidat magam előtt tartottam, de rövidesen magam mögött lesznek.

2014.02.23. 17:15:47

@DocBulywood:

Rendben! Tudod én így "tombolok", ez nem árt senkinek, de igazad van.
Viszont nyugtass meg, hogy nem dobod ki miattam az okos telefont vagy a tabletet a klotyóba! ;)

aleb19 2014.02.23. 18:30:16

@DocBulywood: 'Mellesleg megint - megint, szokáshoz híven - igazat szólt Kim Dzsong Viktor szája, miszerint nőttek a reálbérek, mindenki jobban él.'

az ilyen nyafiknak bokroslali valo /osszefosas2014/ aki regnalasa alatt 15-20% realber csokkenest okozott 25-30%-os inflacioval tamogatva

ti ilyen 'szakemberek' erdemeltek sikerult az akkori 20md dollaros allamadossagot is 5x novelni

DocBulywood 2014.02.24. 22:31:31

@MikeBoy:

A klotyós hasonlatot nem neked szántam, hanem Caleb-nek!

@aleb19:

Ez csak féligazság, te is tudod. Gondolom a csúszóleértékelést is ide értetted.

Egyébként meg megint nincs igazad, amikor azt mondtad, h Kim Dzsong Vitya azért jó, mert bár van tranzakciós illeték, mindenki egyformán fizeti.

Ez is átverés: ugyanis 150eFt-ig most már - vagyis megint - ingyenesen vehetsz fel kp-t. Tegyük rögtön hozzá, Kim Dzsong Viktor vezettette be ezt a szemétséget és most úgy adja elő, h megvédi az embereket a bankoktól.

Nos, 150eFt-ig ingyen vehetsz fel kp-t. Vagyis támogassuk a feketegazdaságot!
Ugye az utalás pénzbe kerül, a kp felvét ingyenes.

Vagy még mindig nem érted? Kérdezz bátran!

Überspannung 2014.02.25. 00:29:44

@DezInf: te már írásban is pösze vagy? Eddig azt hittem, csak beszédben raccsolnak ("vaccsolnak") a zsidók valamilyen öröklődő genetikai defektus miatt, mint a farházy tivadar.

DezInf 2014.02.25. 07:43:38

@Tisztelt Roll!:

Láthatóan nem zavar téged a náci jelző.
Miért is zavarna egy ilyen mocok nácikot?

Nyomass még egy kis náci dumát, hátha nem mindenki ismer téged még eléggé :)))

DezInf 2014.02.25. 07:47:27

@DocBulywood:

Azért azt se felejtsük el, hogy az ingyenes készpénzfelvét után járó tranzakciós illetéket a banknak kell megfizetni a zállamnak.

A zállam az ingyenes készpénzfelvét tranzakciós díjára azért igényt tart.

Überspannung 2014.02.25. 17:36:25

@DezInf: valóban miért zavarna, ez megtiszteltetés. remélem van rajtad pelus, mert becsinálsz ha elárulom, hogy én akkora náci vagyok, hogy 20 kilós kézisúlyzóval szoktam karlendíteni.

DezInf 2014.02.25. 17:38:45

@Tisztelt Roll!:

Most megrémültem:))))

Elég pontosan célzok és messzire is tudok köpni.
Jobb ha vigyázol :)))))

Überspannung 2014.02.25. 22:15:16

@DezInf: ne erőlködj annyit. egyszerűbb lenne, ha csak függőlegesen felfele köpnél egyet :)

DezInf 2014.02.27. 09:38:40

Ám legyen!
Majd téged használnak esernyőnek:)))

Xarházi lesz a márkád:))

DocBulywood 2014.02.27. 21:31:44

@DezInf:
"
Azért azt se felejtsük el, hogy az ingyenes készpénzfelvét után járó tranzakciós illetéket a banknak kell megfizetni a zállamnak.

A zállam az ingyenes készpénzfelvét tranzakciós díjára azért igényt tart. "

Pontosan. És ezt ki(k) fizeti(k) meg?

A CIB-nél most az a játék, h ha Online számlád van, jön legalább havi 50eFt a számládra ÉS Díjnet-en keresztül fizetsz, akkor 798Ft/hó-ról 398Ft/hó-ra mérséklik a számlavezetési díjad.

Ez úgy történik, h beterhelik a 798Ft-ot, majd jóváírnak 400-at.

Nosza, felvettem kp-t, bár ne tettem volna. 2 alkalommal vettem fel, összesen kevesebb, mint 150eFt-ot.
Meglepve tapasztaltam, abban a hónapban búcsút inthettem a 400Ft-os jóváírásnak.

Elmegy a q. anyjába a Fide$$.

DezInf 2014.02.28. 08:36:55

@DocBulywood:

A fideSS egy háborús bűnös szervezett rablóbanda.
Háborút visel a saját népe és a józan ész ellen.
Ugyanolyan nemzetellenes árulók, mint az NSDAP.

Ez napról-napra egyre tisztábban látható.
süti beállítások módosítása