2014.02.21.
20:47

Írta: Kozpontban.hu

Besült Orbán csodafegyvere ?

A Forint drámai mértékű és sebességű romlásnak indult pár hete, és ehhez bizony nagyban hozzájárult Orbán csodafegyvere, Matolcsy és sleppje hozzáértő és művészi gazdaság és pénzügypolitikája. Matolcsy persze nem érti, hogy mi az oka annak, hogy nem értik meg az ő dekadens és decens filozófiáját, úgy érezheti magát, mint az a sofőr aki menetiránnyal szemben halad az autópályán és szerinte a sok őrült mind szembe megy vele.

Az a baj e hasonlattal, hogy Matolcsy Úr nem csak saját magát és mondjuk még három négy autóst veszélyeztet a mutatványaival, hanem egy országot, az ország népét, és a nép termelő munkája során előállított értékeket, megtakarítások értékeit.

A Forint romlásának okait a jobboldali szakértők rögtön meg tudták magyarázni.

Szerintük az okok:

- Január tájékán a pénz romlása törvényszerű, nem kell komolyan venni.

- A kínai gazdasági eredmények romlása okozta.

-  Soros féle támadás a Forint ellen spekulatív sorozat.

- Az USA FED  kötvényvásárlásainak visszafogása  miatt.

- Az ukránok miatt

- Az Unió pikkel ránk, és emiatt.

- Gyurcsány-Bajnay- Mesterházy- Bokros miatt

-  Az elmúúútttt nyóóóóc év miatt !!!!

Ezek csak kiragadott példák, és nem hiszem, hogy a jobbos vélemények valóban szakvélemények,  valóban komoly gondolkodásra vallanának, de érdekes módon még egyszer sem  volt hallható az, hogy a Forint romlása miattunk következett be. Mi vagyunk a hibásak, mert a pénzpolitikánk hibás.

Talán be kellene látni a Jegybank nagytiszteletű szakértő elnökének, hogy nem kellene a kamatvágással játszadozni, figyelemmel kellene lenni a nemzetközi pénzpiacok működésére is, és akkor talán nem lesz az euró – forint kurzus az egekben, és nem fenyeget minket a hamarosan beköszöntő tavaszi 320-as árfolyam sem.

Persze ezt a tisztelt Matolcsy Úrnak akkor kell megtennie ( már, hogy javít a pénzpolitikánkon, és netán még emel is a kamatokon), ha neki, és elvtársainak nem jó az, ha az euró forint árfolyama 300 ft alá süllyed.

Mitől ne lenne jó?  Hát attól tisztelt olvasók, hogy ha véletlenül egy egy cégóriás ugye exportból nagyon erős, annak az a jó, ha a devizák a forinthoz képest erősödnek, mert ami devizát, valutát elszámol a bevételeiben, az forintra váltva igen sok forintbevételt eredményez.

Aki meg csak úgy tud termelni, hogy a nyersanyagot importálja, annak egyre jobban ki kell nyitnia a pénztárcáját, mert a valuták egyre drágábbak…….

Tehát lehet, hogy Matolcsy Úr holdudvarában lévőknek most olyan cégeik vannak, akik inkább exportálnak? Ja így már  mindent értek, nem a szakértők a hülyék, hanem megint mi, kisemberek vagyunk oltári nagy hülyéknek nézve.

Mert a kormány mindent megtesz a rezsifronton, harcol vállvetve az Unióval szemben is a népért, bevezeti a gyed extrát, stadionok tucatját építi fel, a levegőt ingyen adja, a bankokat megdádázza, ha rosszalkodni mernek az ügyfelek pénzfelvétele kapcsán és kimutatják, hogy az infláció már 2 % körüli- hallelujah.

Ezzel szemben pedig, mintha egy elmebeteg országban lennénk, nemhogy gyarapodnánk, de már az alapvető megélhetési normák sem teljesülnek sok család esetében és a statisztikákkal ellentétben egyre több a tényleges munkanélküli. A családok, akik nem menekültek bele a devizahitelesek mentőállomásának számító árfolyamgát intézményébe, egyre magasabb hiteltörlesztéssel állnak szemben.

Nem értem egyébként, hogy az árfolyamgátat miért nem alkalmazták minden devizahitelesnél egyöntetűen, ha olyan nagyon jó……

Azt sem értem, hogy ha a gazdaságunk olyan nagyon jól teljesítő, ahogyan Orbán Úr a minap lelkesítette híveit, akkor miért van az, hogy az utóbbi napokban a külföldi befektetők kezdték nagy hirtelen kivonni tőkéjüket hazánkból. Pár nap alatt, a külföldi befektetés állomány állampapírban lévő részéből 8 %-ot menekítettek el.

Pedig az állam mindent megpróbál, még azt is, hogy bár az irányadó kamatot  már 2.85 % -ra vágták vissza ( Varga pénzügyminiszter Úr meggyőződése ellenére ), viszont  az államkötvények garantált hozama 4.05%, 5.09 %, és 6.04 %, a futamidő függvényében a külföldiek számára kínált állampapírok esetében.

Tehát a magyar befektető elégedjen meg azzal, hogy a bankba tett pénzét a bank megőrzi, és örüljön neki, hogy nem kell még őrzési díjat sem fizetnie, hanem jó esetben azt az összeget kaphatja meg, amit évekkel azelőtt betétként elhelyezett, a külföldi meg kapjon jóval magasabb kamatot a befektetéseiért.

Orbán Úr ugye Matolcsyban látta a jövő pénzügyi csodafegyverét, és ezt igazolta az is, hogy amint Matolcsy megtette az első nyilvános beszédét, a forint azonnal gyengülni kezdett, aztán amikor bármiféle csodaváró intézkedést tett, mindig a gyengülés volt a válasz. Mégis azt mondom, Matolcsy ténylegesen a pénzügyi csodafegyver lehet , mert nem kellene semmilyen hadsereget fenntartanunk, azt az államot tehetnénk tönkre, amelyiket úri kedvünk akarná.

Hogyan? Hát úgy, hogy kölcsönadnánk a célországnak Matolcsyékat, hogy majd ők irányítják a pénzügypolitikájukat, és aztán amikor már jól tönkre lennének téve, akkor vonulnánk be mi magyarok a mentő tőkével, amit persze jó magas kamatra adnánk.

Erről eszembe jutott, hogy a Matolcsy nem lehet az oroszok embere? Tán ők küldték el nekünk, mint Trójába a falovat az egykori ostromlóik? Mert ugye most meg mi veszünk fel 10 milliárd eurónyi hitelt a jószívű, és önzetlen orosz testvéreinktől a Paks II megépítésére, bagatell 4-5 % éves csúszó kamatozással. Ebbe ugyan az ország belerokkanhatna, de a titkos záradékban biztosan ott lehet, hogy fizetésképtelenség esetén az orosz fél marad a Paksi atomerőmű tulajdonosa, az ezzel járó összes jogokkal együtt…..

Szóval az orbáni csodafegyver lehet, hogy putyini ? Nekem már az is gyanús volt Matolcsyban, amikor Japánban igyekezett bizonyítani, hogy a magyar nép a japánnal rokon, mert a japán újszülöttek fenekén van egy pici piros folt….

Selmeczi-igazmondó- Gabriella szerint nincs semmi baj a paksi bővítéssel, és semmi baj azzal, hogy az oroszok fogják ezt megtenni, hiszen annak idején a Gyurcsányék is ezt akarták ( Igaz, akkor még az akkori ellenzékben lévő FIDESZ nem akarta, és így meg is hiúsították a kezdeményezést).

 Szóval fújdogál az az érdekes keleti szél, ami akkor bűzös ha Orbán Úr úgy akarja szagolni ( Ruszkik haza ), de akkor virágillatúan üde, ha Orbánék onnan akarnak virágot szakítani….

De legalább az országunk lendületesen fejlődik, és már majdnem 2 % a gazdasági növekedés, ha egy kicsit tovább bűvészkedünk a számokkal ( 1,1 %-ból hogy lett majdnem 2 % ? ).  No ezt sem értem, de már nincs időm kifejteni a miértjét és a hogyanját, mert mennem kell a bankba  ahová a munkabéremet utalják. Felveszem három részletben mert így ingyen van a készpénzfelvétel, aztán befizetem a sárga csekkeket, ami pénzbe kerül, befizetem a közüzemi számláimat, örömtáncot járok a posta előtt, mert a rezsicsökkentés ez évben már majdnem 2 ezer Forintnyi az én esetemben, és e közel kétezer Forintot már be is fektetem egy jó zsíros kis bankbetétbe, ahol, ha minden jól megy egy év múlva talán nem von le a bank 400 forintnál többet…

Alászolgája oszt jó napot.

Mégtöbb hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

350 komment

Címkék: politika árfolyam jobboldal pénzvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr205826143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:06:51

@storker: Hát ja, neked az egész életedet beismeréssel kellene töltened...

2014.02.22. 23:07:38

@MikeBoy: "Most már tényleg csak egy kérdés maradt:
HOL A TÖKÖMBEN KAPTÁL TE DIPLOMÁT?"

Nem tudtad? Az ecseri piacon szokott lenni az osztálytalálkozójuk.

2014.02.22. 23:12:47

@J.László: Geeeejza, te nagyon hülye, mi értelme ilyenkor nick-et váltani? Így is szopsz, meg úgy is... mekkora egy retardált barom vagy, nem látod, hogy ez kurvára átlátszó? Na, hol rejtegetitek Janukovics elvtársat, Orbán-csicska?

Szamiz67 2014.02.22. 23:13:30

@Blogger Géza: Amúgy milyen fenntarthatóság és társadalmi érdek, perspektíva származik abból a modelből, amit a Fidesz (Orbán, Simicska) ilyen nyíltan maximumra járatva üzemeltet, mármint hogy lopjunk mindent az állami újraelosztásból, hogy annak nem kevés részét visszaforgatva uraljuk a médiát, felvásároljunk fél megyéket és a lopott pénzből online agitátorokra is bőven fussa.
Attól tartok, hogy a következő nem fideszes kormányzat és pártjai már mint bevált üzleti modelre fognak tekinteni erre...

aleb19 2014.02.22. 23:13:53

@MikeBoy: ' minek kellett államosítani azt a pénzt?'
megprobaltak nem allamositani es kilincseltek az eu-nal,hogy ne szamitson bele a ktgvetesi hianyba /mint nehany regi eu-snal/ de a fuckoff valaszt kaptak ezert becsatornaztak a kozosbe

2014.02.22. 23:15:29

@Szamiz67:

"Amit nem értek, hogy ha a MOL függetlensége az oroszoktól strat.érdek, akkor hogy fér ebbe bele Paks, meg a hitel. "

A MOL a vétel előtt is független volt az oroszoktól.
Amint írtam, egyszerűen politikai okok miatt fizettünk érte 500 milliárd Ft-ot, semmi másért.

A sztori úgy indult, hogy az ÖMV felvásárolt egy egész komoly csomagot, majd úgy
32.000/részvény fizetett volna azért, hogy teljesen beszálljon a MOL-ba.

Utána jött egy laza MOL saját részvény vásárlás, amiért szerintem be lehetett volna csukni a menedzsmentet, mivel valós érv nélkül 1 hét alatt ezt lenyomta, pedig megtehette volna eltolva fél év alatt is + lex MOL és a MOL a Magyar államé volt, ÖMV kitúrva.

De az ÖMV-nek ott volt a sok részvénye, most mit kezdjenek vele?
Jöttek az oroszok és megvették.
Majd bejelentkeztek, hogy jönnénk a MOL-ba.
Erre mi, hogy inkább ne. Akkor vegyétek vissza a részvényeket.

No és itt lesz az érdekes szitu.
Amíg ugyanis az osztrákoknak az egyébként magában semmire nem használó 20%-os részvénycsomagra azt mondhattuk, hogy kenjétek a hajatokra, addig az oroszoknak fizettünk méghozzá nagyon sokat....

Na többek közt ezért gáz PAKS 2!

2014.02.22. 23:22:23

@aleb19:

A már felhalmozott vagyon nem számít bele a hiányba! Az-az MSZP hiányába számított bele amikor felhalmozódott, de hát erről sok szó esett.
A hiányba egy adott évre (istenem milyen alacsony már a színvonal, legközelebb 2+2=3 lesz) a mindenkori befizetések számítanak bele.
Tehát ahhoz amit írsz, elég volt azt mondani, hogy akkor több pénz a manyupba nem!
Ez meg is történt.

De ehhez a hiány dologhoz a már felhalmozott vagyonra semmi szükség.
Tehát fuss neki még egyszer a válasznak!

2014.02.22. 23:23:55

@Blogger Géza: Gézám, csak nem vagy ideges? :)

@aleb19: "az afa mindenkinek tobblet-terhet okoz aki tobbet zabal vagy fogyaszt az tobbet fizet " - Leszámítva, hogy bizonyos alap fogyasztási cikkeket az embereknek mindenképpen meg kell venniük, különben nem lesz otthon wc-papír, meg esélyes, hogy éhen is halnak. Emiatt a növelt áfa a szegényebbeket sokkal jobban érinti. Te nem is buta vagy, hanem ostoba, emellett pedig gerinctelen is.

Szamiz67 2014.02.22. 23:25:56

@MikeBoy: Nekem úgy rémlik, hogy az OMV eleve az oroszok strómanja volt, ki tudja milyen háttér (INA, gáz, olaj lelőhelyek) érdekek mentén. Putyin kijátszotta egymás ellen a MOL-t és az OMV-t (megj. nagyon méltatlan volt az OMV részvétele, annak módja) , de végül csak részsikert értek el amit a Szurgutnyeftegaz 'realizált'.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:25:59

@Szamiz67: Te, ha látsz valami konkrét lopást, szaladj, és tegyél feljelentést. Én csak azt látom, hogy több lehetőséghez jutnak a hazai vállalkozások, és ez hosszú távon mindannyiunknak jó.

Kozpontban.hu · http://kozpontban.hu 2014.02.22. 23:26:54

@J.László: Gratulálok neked, te amolyan tizenkettő egy tucat típus vagy. Ne csak olvass és kritizálj, hanem értsd is mi van oda írva. Aztán ha megértetted akkor írd le a véleményed, amiből tanulhatunk.

Blogger Géza 2014.02.22. 23:26:57

@storker: Az kiárt, én istenien szórakozom rajtad. :)

vénsanyi 2014.02.22. 23:28:20

Nem értem miért vergődtök a sok hülye fidess trollal?! Meggyőzni úgysem fogjátok őket, mert az igazságra és az észérvekre immunisak. Viszont leereszkedtek a szintjükre és azt hiszik, hogy legyőztek benneteket a rutinjukkal. Mondjuk az van nekik. A csúsztatásokban, elhallgatásokban, ferdítésekben, cinikus hazudozásokban...

Sírköves Slomó 2014.02.22. 23:31:59

Na de mit is várunk az ellenzéktől, aki nyalta már Bokros, Horngyula, Demszky, Kuncze, Megyó, Böszme és Bajnai ánuszát is.

Ma hol vannak ezek a férfiak? Hol vannak? Hova tüntek?

Ki élte túl őket a szakmában?

Szamiz67 2014.02.22. 23:33:42

@Blogger Géza: Ennyire telt?
Attól, hogy a szemünk előtt (szó szerint, lásd online bér agitátorok....) zajlik, működik, állami szerződések keretei között, attól még ez egy kilátástalan, az országot negatív spirálban tartó, erősítő model.

Sírköves Slomó 2014.02.22. 23:36:00

@Szamiz67: 'Attól, hogy a szemünk előtt (szó szerint, lásd online bér agitátorok....) zajlik, működik, állami szerződések keretei között, attól még ez egy kilátástalan, az országot negatív spirálban tartó, erősítő model.'

Nyilván jó sokan elhiszik ezt az öszödi majomnak.

aleb19 2014.02.22. 23:36:44

@storker: az a 2% afa emeles tonkre tette a szegeny segelyesek eletet...ez borzalmas

2014.02.22. 23:38:27

@Blogger Géza: Klasszik fideszes fórumos módszer, hogy egyszerűen hagyjátok elsikkadni a témát. Feltettem neked még egy másik fórumon egy kérdést, itt is azzal indítottam, háromszor kérdeztem rá. Fontos lenne, mert igen gyakran megszólalsz közgazdasági kérdésekben, úgy teszel, mintha értenél hozzá, de nekem az a gyanúm, hogy néhány témában igen hiányos a tudásod. Megtennéd - akkor tehát utoljára -, hogy végre válaszolsz? A Forint árfolyamának ilyen gyengesége ugyan miért nem okoz többlet költséget az államnak, amikor deviza-adóssága is van? Ott vannak a szakvélemények, most te jössz!

2014.02.22. 23:40:22

@aleb19: Te állítottad, hogy az áfa emelése csak annak rossz, aki többet fogyaszt. Elég nevetséges, hogy rögtön a cáfolat után elkezdesz másról beszélni, egyben rettentő gyerekes is. Ugye 16 éves vagy?:)

aleb19 2014.02.22. 23:41:06

@MikeBoy: 'A hiányba egy adott évre (istenem milyen alacsony már a színvonal, legközelebb 2+2=3 lesz) a mindenkori befizetések számítanak bele.'
igen ez igy van ennek ellenkezojet senki nem mondta
'Tehát ahhoz amit írsz, elég volt azt mondani, hogy akkor több pénz a manyupba nem!'
eves kozben megjott az etvagy

keserusegedbol az derul ki,hogy te is voltal akkora barom es lemondtal a manyupodrol

2014.02.22. 23:41:59

@Szamiz67:

"Nekem úgy rémlik, hogy az OMV eleve az oroszok strómanja volt"

Ha tudsz valamit, oszd meg velem! :))
Szerintem ez inkább max indoklás volt a részünkről, hogy ettől félünk.

Csak akkor mi volt az a Nabucco?

Egyébként, ha jól látom, most ott tartunk, hogy van egy orosz irányú gázforrásunk és hosszútávú megállapodásunk.
És van egy kicsi nyugati vezetékünk, ahonnan úgy az orosz ár 60-70%-a körül tudunk gázt venni (jó mi :)), aztán még ezt az olcsó gázt is ki-offshore-ozzuk (lásd legutóbbi balhé, mert nem is vagyunk már korruptak) és ez így jó nagyon.

Igen! Az oroszokkal, amikor a hosszútávú megállapodást kötöttük, az olajhoz igazítottuk a gáz árát (valamihez tényleg kellett) és most, hogy a két szénhidrogén elválik egymástól rettenetesen szívunk, mert nincs vezetékünk nyugatra és elkötelezettek vagyunk keltre.
Ez van!
De ez annyira nem szakterületem, lehetnek az elemzésemben anomáliák! :)

2014.02.22. 23:43:38

@aleb19:

Elég volt a terelésedből, végeztem veled!

aleb19 2014.02.22. 23:44:09

@storker: 'az áfa emelése csak annak rossz, aki többet fogyaszt'
az afa linearisado tehat:mindenkinek rossz aki fogyaszt,aki tobbet fogyaszt annak rosszabb aki pedig legtobbet fogyaszt annak a legrosszabb

aleb19 2014.02.22. 23:47:12

@MikeBoy: valahogy csak tulelem ezt a megrazkodtatast
ui.en nyilatkoztam es megtartottam a manyupomat es a mai napig rohogok a loser barmokon akik odaadtak kuszaszemnek

2014.02.22. 23:48:09

@aleb19: De akinek kisebb a jövedelme, annak arányaiban nagyobb teher, pontosan erről van szó. A minimális szükségleteit elégíti ki, ezeket akkor is ki kell, ha nő, akkor is, ha csökken az áfa. De így többet kell költenie ugyanannyi jövedelemből, ez pedig megterhelőbb neki, mint a magasabb jövedelműeknek. Teljesen nyilvánvaló, hogy beszari alak vagy, aki nem hajlandó a lényegről beszélni és addig terel, amíg módja van rá. Akkor a CDS-témát 2011-et illetően gondolom vállaltan bukod.

vénsanyi 2014.02.22. 23:54:30

@aleb19: A kedves jó nénikédet kisdrágám. Nem fogyasztok többet, mégis többet fizetek mindenért. Ráadásul a remek egykulcsos adótoknak köszönhetően kevesebb fizetésből élek, mint négy éve. Mert a csodás gazdaságpolitikátoknak hála, a fizetésemet nem igazán emelgette a munkáltatóm... Remélem legalább benneteket, fidesztrollokat megfizetnek azért, hogy megcsonkíttattátok a gerinceteket és a szürkeállományotokat!

aleb19 2014.02.22. 23:59:45

@storker: 'De akinek kisebb a jövedelme...'akinek meg kisebb a pocse annak meg kozelebb kell allni mert nem lehet a wc-bol balatont csinalni

2014.02.23. 00:01:38

@aleb19: Oké, húsz perc alatt derül ki, hogy semmit nem tudsz, nekem tetszik, ahogy terelsz és másról beszélsz, köszönjük a mai szereplésedet:)

aleb19 2014.02.23. 00:03:45

@vénsanyi: 'fizetésemet nem igazán emelgette a munkáltatóm... '
ja az en fizetesemet sem emelgette a munkaltatom...ezert valtottam masikra

aleb19 2014.02.23. 00:06:18

@storker: 'a lényegről beszélni és addig terel, amíg módja van rá. Akkor a CDS-témát 2011-et illetően '
meg mindig arra varok, hogy kiguglizd a 2010-2014 cds adatokat, de csak bena index.hu-s cikkecskeket vagy kepes felmutatni

2014.02.23. 00:08:07

@aleb19:

Biztosan túléled, de azt, hogy arra a kérdésre,hogy miért kellett államosítani a vagyont az jön tőled,
hogy "eves kozben megjott az etvagy" azért engem még a sírba nevettethet.

Annyiban azért biztosan különbözünk, hogy a manyupom ugyan nekem is megvan, de e mellett nem nyalom ki itt a forumon feltűnően többek közt a Matolcsynak (mint ennek a gazdaságpolitika egyik oszlopos tagjának) seggét ellentétben veled.

És most mindegy, hogy simán tök ostoba vagy vagy Blogger Géza szintű politizáló seggdugasz!?

Hát jó éjt! ;)))

2014.02.23. 00:11:51

@aleb19: Visszaolvastam a cds-es kommenteket, de én sehol nem írtam a mostani árfolyamról. Segítek, hogy ne kelljen visszakeresned, ezt írtam elsőnek a témában:

"A befektetések mértéke zuhant, a lehetőségek közül szinte alig használtak ki valamit. Például jelentősen emelkedett a CDS-felár 2010-hez képest, ha csak a csehekkel hasonlítom össze. Bajnai alatt is magasabb volt, de Orbánék alatt a 400 pontot is meghaladta a különbség (egészen pontosan: Bajnai alatt a kormányváltás idején 160 pont volt a difi).

Innentől levezethető, hogy százmilliárdos károkat okoztak csak az adósságszolgálat kapcsán. Továbbiak: KMP 2012-es alternatív költségvetés. Szívesen."

Továbbra is ez az állítás. Vagyis százmilliárdos károk, amiért az unortodoxia kockázatosabbá tette az országot 2011-ben és 2012-ben recessziót okozott. Ezeket a károkat el tudják fedni, mert régen voltak, láthatóan te sem foglalkozol velük, a többlet költség végülis annyit jelent, hogy nem jut pénz sok más dologra, mert drágítja az állampapírt, de a magas kamatát annyira az átlag polgár nem érzékeli.

Azt állítottad, hogy a gazdaságot nem kúrták szét. Én leírtam, hogy de, óriási erőforrásokat éltek fel, valamint drágították a finanszírozást a hülyeségükkel.

Beszélj 2011-ről, ott van minden szám, adat, számítás, érvek. Eddig te annyit produkáltál a témában, hogy kamu mellédumával egyszerűen nem válaszoltál. Megtennéd esetleg most?

aleb19 2014.02.23. 00:16:35

@MikeBoy:' miért kellett államosítani a vagyont az jön tőled,
hogy "eves kozben megjott az etvagy" azért engem még a sírba nevettethe'
pedig az orbani adhoc donteshozatal sokszor igy mukszik,de vegul is jo huzas volt igy utolag a tanulatlan gyava barmok buktak a manyupukat-az okos es bator kisebbseg meg hozott egy brilians dontest es rohogott egy jot

2014.02.23. 00:16:42

@storker:

Mivel közgazdász a szentem megérti (vagy nem ;)):

Az áfa ami növekszik, minden termék árát növeli!

Az ú.n. inferior (alárendeltet termékek) azok, amik ez estben giffen termékként viselkednek áremelkedésre NÖVEKVŐ (abszurdnak tűnhet) kereslettel reagálnak.
A luxus termékek meg mindig csökkenővel.

Mondjuk ez ortodox közgazdaságtan, tehát ki tudja....

aleb19 2014.02.23. 00:18:26

@storker: mar megint MKP-zol baromka

aleb19 2014.02.23. 00:20:26

@MikeBoy: menj mar tentizni kicsifiu rockizik a pizsamad

2014.02.23. 00:21:14

@aleb19: Az a korábbi komment kimásolása volt, azért maradt benne. Nos, akkor van végre válaszod, vagy sokadszor is marad ez a szánalmasan pökhendi stílus? Tényleg úgy viselkedsz, mint egy kamasz hülye gyerek, pedig neked már közgáz diplomád van! :)

aleb19 2014.02.23. 00:23:24

@storker: 'Visszaolvastam a cds-es kommenteket, de én sehol nem írtam a mostani árfolyamról'
ez igaz de nekem a most a jelen szamit mert ez van legkozelebb a jovohoz- a mult mar csak tortenelem es te tereled a 2014-s cds felearakrol a szot

2014.02.23. 00:27:22

@aleb19: Az állítás továbbra is az, hogy károkat okoztak vele a gazdaságnak, mert iszonyatosan megdrágította a finanszírozást, vitte felfele a kamatokat. Ez pénzbe kerül, sokba, konkrétan százmilliárdokba.

aleb19 2014.02.23. 00:28:25

@storker: 'Nos, akkor van végre válaszod' a valaszom tovabbra is 2010-2014 cds adatokban rejlenek guglizd ki es rajosz a frankora

a lenyeg a 100md eur mostani cds felera kb 7%-al alacsonyabb mint simorbarom idejeben

2014.02.23. 00:35:05

@aleb19: Semmi baj, téged nem érdekel, hogy százmilliárdokat bukott az állam, vagyis mi adófizetők, ahogy látom az sem, hogy a cds-csökkenés a fed-nyomda miatt történt meg, vagyis nem a kormány érdeme. Te csak így beszélsz össze-vissza és semminek a háttere nem érdekel (oké, nem eufemizálok: nem is érted, nem is látsz mögé). Egy wannabe közgazdász vagy, egyben egy elég sunyi emberi jellem, szerintem az életben hatalmas lúzer, klasszik troll-vonásokkal működtél végig a fórumon. Jól szórakoztunk rajtad, gyere még sokszor! :)

aleb19 2014.02.23. 00:39:14

@storker: 'Az állítás továbbra is az, hogy károkat okoztak vele a gazdaságnak, mert iszonyatosan megdrágította a finanszírozást, vitte felfele a kamatokat. Ez pénzbe kerül, sokba, konkrétan százmilliárdokba. '

ez egy igaz allitas simorbaromnak kotelessege es lehetosege lett volna rakoppintani es nehany milliardos veszteseget okozni a spekulans faszkalapoknak-ezt elmulasztotta valszeg mert nem volt fuggetlen

aleb19 2014.02.23. 00:42:37

@storker: 'a cds-csökkenés a fed-nyomda miatt történt meg'
simor idejen indult be a fed nyomda a barom megis 7% alapkamathoz ragaszkodot es mikor csokkentettek sirt a szaja kulfoldon

2014.02.23. 00:48:03

@aleb19: Megint hazudsz, a magyar cds már a választások után, az első unortodox lépések idején elindult felfelé, vele az állampapír-hozamok is. Ez nem Simor hibája, a gazdaságpolitikát senki nem értette, ahogy most se nagyon.

"simor idejen indult be a fed nyomda" - De itt pont a megelőző időszakról van szó, tehát most már a terelésed sem sikeres.

aleb19 2014.02.23. 00:50:04

@storker: neha irhatnal evszamokat is

aleb19 2014.02.23. 00:53:05

@storker: ahogy emlekszek 2008-2010 kozt az 1 eves cds 12% is volt neha

aleb19 2014.02.23. 00:56:42

@storker: 2011-2012 korul is magas volt, aztan a nyuggerek vonulgattak pesten es a spekulans barmoknak rajottek hogy viktatort sokan tamogatjak es kulonben is tulsokba kerult volna nekik a tovabbi tamadas ezert feladtak

2014.02.23. 00:56:59

@aleb19: Kb 8x írtam le, hogy melyik évekről van szó.

"ahogy emlekszek 2008-2010 kozt az 1 eves cds 12% is volt neha "

És? Védi itt bárki azt a gazdaságpolitikát? A Fidesz által elkúrt vagyonról, kamatokról, haszonról van szó. A szerencselovagok megúszták a nagy gebaszt, őket kimentette a FED, Gyurcsányékat nem. A jövőben a FED nem lesz, az mnyp nem lesz, várhatóan újabb megszorítások lesznek (merthogy azokról eddig valahogy nem beszéltünk annyit).

Lejött, totálisan alkalmatlan és komolyan vehetetlen figura vagy, hidd el, velem nem basztál ki, magaddal inkább, hülyére égetted magad. Ennek megfelelően kezelünk a jövőben, bárhol tűnsz fel. Viszhall.

aleb19 2014.02.23. 01:00:32

@storker: aztan tavaly evelejen simor 200mdforint tervezett veszteseggel atadta az mnb-t
kuszaszem tovabbra is csokkengette az alapkamatot es evvegere kihozta nullara, tehat csak az mnb 2013 eveben hozott 200md forintot simorhoz kepest

aleb19 2014.02.23. 01:05:35

@storker: es meg nem beszeltunk arrol, hogy a 100mdeuro allamadossag eves finanszirozasan hany millird eurot sporol az orszag avval, hogy a simori baromkodashoz kepest tobb szazalekot csokkent a cds felear

aleb19 2014.02.23. 01:07:14

@aleb19: menj mar tentizni te is kicsifiu rockizik a pizsamad es anyukad merges lesz es nem kapsz reggelire kakaot

aleb19 2014.02.23. 01:11:38

@storker: erdekes volt ez a sok barom ezen a bloggon akik azert szurkolnak,hogy evente 4-5 milliard euroval tobbet koltson az orszag az mnb-re ill. hitelfinanszirozasra

nem ertem miert szarik bele valaki a sajat feszkebe

2014.02.23. 07:32:06

@aleb19:

Mekkora egy szánalomtömeg vagy te!??
Legközelebb ne hazudj be tudást meg szakmai hozzáállást és megspórolható veled a fölösleges időtöltés.

aleb19 2014.02.23. 10:47:15

@MikeBoy: milyen szakmai hozzaallas te korlatolt libaralfasiszta
a kozgazdasagtan az tudomany aki ezt nrm tudja az muveletlen gyoker

2014.02.23. 10:56:08

@aleb19:

A műveletlen gyökér itt éppen te vagy ha nem vetted volna észre. Habár a közgázhoz a műveltség nem elég,ezt KÖZGAZDÁSZKÉNT mondom neked kicsi huszár! ;) Nem be blöffölöm, mint te magad, ugye?
De még amihez a "műveltség" sem kell az sincs meg benned,hisz te próbáltad megmagyarázni többek közt, hogy a 3000 mrd Ft jóval kevesebb, mint a GDP-nk 10%-a, pedig a GDP-nk még egyetlen évben sem érte el a 30.000 mrd Ft-ot mai értéken számolva.

Ilyenkor három eset van gyökerem!

1. Hülyeséget blöffölsz
2. Nem tudod mennyi a GDP egy makrogazdasági vitában, ó te kis műveletlen
3. Nem tudod kiszámolni valaminek a 10%-t.
Segítek el kell osztani 10-zel!

És TE???? még ilyeneket írsz, hogy ülj le 1-es!
MUHAHAHAHAHA! :))))

2014.02.23. 10:59:55

@aleb19:

"menj mar tentizni kicsifiu rockizik a pizsamad "

No meg ez is, figyelj ide!
Általános iskola környékén kellene az ilyen szövegekből kinőni.

DocBulywood 2014.02.23. 11:00:22

@aleb19: "szja-t csokkentettek es igen bevezettek nehany biz-baz fogyasztasi jellegu adot,hogy a sumak szamlazos gecok is kenytelenek legyenek adozni
ezt hivjak kozteherviselesnek"

Nettó rossz. Először a Horváth András által belibbentett Áfacsalókat kéne megfogni.

A csökkentett SZJA-val sem mindenki járt olyan jó. Pl annó volt adójóváírás, kvázi a nagyon alacsony keresetűek nem fizettek adót.

aleb19 2014.02.23. 11:40:05

@MikeBoy: 'megmagyarázni többek közt, hogy a 3000 mrd Ft jóval kevesebb, mint a GDP-nk 10%-a, pedig a GDP-nk még egyetlen évben sem érte el a 30.000 mrd Ft-ot mai értéken számolva'
de elerte 2011-ben volt 316eurhuf, 2012:226 eurhuf es most is 315eurhuf

ez 2012-ben 31.600mdft ami nalam nagyobb mint 30000md
a szamok nem hazudnak, korlatolt baromka de tovabbra sem ertem miert rugozol a benyelt manyupon mikor tisztan latszik, hogy az elmult 4 eves ciklusban ez nem volt nagy durranas
de feladom az ilyen reszeket kiragado matekbol felmentett iskolazatlan bolcsesz barmokat ugyse lehet meggyozni ilyenekbol lesznek a motyogo zakkant magukba beszelo anorakok

aleb19 2014.02.23. 11:49:04

@DocBulywood: 'Először a Horváth András által belibbentett Áfacsalókat kéne megfogni.'

igen es igazabol a blognak is errol kellene szolni, dolgoztam az apehnal es tudom, hogy az exbelugyes nyuggerek ratelepedtek a kiemeltadozok igazgatosagara es kicsinaltak mindenkit aki nem ugy ugralt ahogy futyultek

viktator ezt kurta el -osszeallt a csanyi-pinter parossal

aleb19 2014.02.23. 11:51:35

@DocBulywood: 'A csökkentett SZJA-val sem mindenki járt olyan jó. Pl annó volt adójóváírás, kvázi a nagyon alacsony keresetűek nem fizettek adót. '

ez szimplan nem igaz -a penzugyszemle bloggon volt errol egy jo elemzes mostansag

2014.02.23. 12:50:32

@aleb19: " tehat csak az mnb 2013 eveben hozott 200md forintot simorhoz kepest " - Az államadósság finanszírozásának a drágulásán pedig ennél többet vesztett a magyar állam, erről konkrét jelentéseket is idéztem feljebb. Ha közgazdász vagy is, minden bizonnyal a gyengébb képességű fajtából. A stílusod és beszólásaid alapján pedig egészen gyermeki lélek. Az külön tetszik, ahogy pár kommenttel feljebb véletlenül saját magadnak válaszoltál - és szóltál be:)

aleb19 2014.02.23. 13:28:30

@storker: 'Az államadósság finanszírozásának a drágulásán pedig ennél többet vesztett a magyar állam'
waze ...mar megint evszam nelkul dobsz be egy allitast, amugy a magyarallam evrol-evre szopoagon van es egyre tobbet veszit es a hozzad hasonlo megmondo embereknek ez tetszik

kuszaszem erdeme, hogy ebbol a novekvo spiralbol kezdi kihozni az allamadossag finanszirozast 2014 evre
ez van tudom,hogy nehez elfogadni nektek,hogy bebizinyototta az elozo mnb elnokok vagy benak voltak vagy megvettek oket kilora

'erről konkrét jelentéseket is idéztem feljebb'
en csak egy nevet sem vallalo index.hu-s baromka feluletes 2db ciki agymenesere emlekszek egy rovid valahonnan kiguglizott 6 havi idoszakrol adabigyesztett grafikonnal spekelve

2014.02.23. 14:15:31

@aleb19: Én arról nem tehetek, hogy te nem tudsz olvasni. A fórumon ezt idéztem:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/durvan_megugrott_az_allamadossag_itt_a_friss_magyar_adat.576921.html

"A devizaadósság az árfolyamváltozás következtében 430,9 milliárd forinttal nőtt.."

Meg kell nyitni a cikket és el kell olvasni. Illetve dehogy kell, hiszen te közgazdász vagy (:DDDD), bizonyára magadtól is ismered ezeket a számokat és évszámokat.

aleb19 2014.02.23. 14:50:14

@storker: az is baj ha logikatlan hulyeket olvasni tanitakat,de az egyenesen tragedia mikor nehany hulye meg szorgalmas is lesz es elmegy bolcsesznek/jogasznak...mint te

eddig az altalad kiragadott rovid idoszak 6havi/2011-ben/cds felaron rugoztal most meg az 1havi arfolyamemelkedes hatasaval jossz
az hogy januarban /31nap alatt/ mitortent leszarhato mert az szamit, hogy evek alatt mitortenik ez tipikusan a fogalmatlanok gondolkodasa-kb mint a bolcsesz ujsagirobarom aki nem latja a fatol az erdot es szenzacios cimet ad a cikkenek/durvan is es meg ugrott is/

2014.02.23. 15:05:34

@aleb19: Tehát továbbra is az érvek nélküli vagdalkozást választod:) Először is, ha már az éveket kell nézni, szerinted Matolcsy átmenetileg gyengíti a Forintot? A válasz természetesen az, hogy nem, neki ez a célja, a gyenge Forint. Vagyis tartósan drágítani fogja a deviza-adósságot, ebből a szempontból az érved használhatatlan eleve. De hogy a manus mennyire egy elszabadult hajóágyú, azt az is mutatja, hogy már Varga és a Fidesz is felszólalt a gyenge Forint ellen. Itt az történik éppen, hogy Orbán és Matolcsy kihagyja a kormányt és a pártot is a saját terveiből:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megszolalt_a_forintgyengules_miatt_selmeczi_gabriella.576785.html

www.origo.hu/gazdasag/20140218-varga-megmondta-matolcsynak-hogy-nem-tetszik-a-forintgyengules.html

"Varga Mihály nem örül a gyenge forintnak, és bízik az erősödésében, ugyanis a költségvetést 300 forintnál olcsóbb euróval tervezték meg"

Sajnos minden hozzászólásoddal bebizonyítod, hogy a felkészültséged a minimális szintet sem éri el. Amikor már nem tudsz mivel visszavágni, tényleg úgy beszélsz, mint egy sértődött kisgyerek. Ez egyfelől vicces, de egy idő után kezd unalmas lenni, így lassan én is búcsút mondok neked, te közgazdászok szeme fénye:)

2014.02.23. 15:15:18

@aleb19:

www.ahkungarn.hu/fileadmin/ahk_ungarn/Dokumente/Wirtschaftsinfos/HU/Statistik/Konjunkturdaten_hu.pdf

Itt láthatod, hogy 2012-ben 28.276 Ft volt a GDP.
Hogyan varázsoltál belőle

"ez 2012-ben 31.600mdft ami nalam nagyobb mint 30000md"

31.600 mrd Ft-ot?

aleb19 2014.02.23. 15:22:50

@storker: 'De hogy a manus mennyire egy elszabadult hajóágyú, azt az is mutatja, hogy már Varga és a Fidesz is felszólalt a gyenge Forint ellen. Itt az történik éppen, hogy Orbán és Matolcsy kihagyja a kormányt és a pártot is a saját terveiből:'

ezt csak azt jelenti, hogy otthon vegre van fuggetlen mnb elnok aki leszarja a politikusbarmok rovidtavu erdekeit

valszeg pitianer kezdo es gazdasagi kerdesekben jaratlan mediageco lehetsz aki kiragad rovid reszleteket egy folyamatbol

2014.02.23. 15:26:55

@aleb19: Tudod mit jelent az, hogy egy költségvetést egy adott eur/huf árfolyamon terveznek? Tisztában vagy azzal, hogy kettő perccel ezelőtt te magad érveltél azzal, hogy a hosszú távú folyamatokat kell nézni és nem egy-két havit? Akkor tekinthető úgy, hogy mégis hosszú távon lesz gyenge a Forint, vagyis jelent több százmilliárdos plusz kiadást a deviza-adósság finanszírozása nekünk? Minimális konzekvenciát képes vagy az érvelésedbe vinni?

aleb19 2014.02.23. 15:40:31

@MikeBoy: a 2012-es 96.913mdeuro eves gdp-t felszoroztam a 2012 januari 326 eurhuf arfolyammal es megkaptam 31600md forintot

ezt meg tehetem mert a szamviteli tv szerint is a deviza ertekeles rugalmas es eldonthetem milyen arfolyamon szamolom

ez van kistaska es ezert csak amator barmok hivatkoznak forintra gdp adatok eseten mert mindenki olyan arfolyamon szamolja el ahogy akarja /csak ezt nem valtogathatja/

aleb19 2014.02.23. 15:43:40

@storker: 'Tisztában vagy azzal, hogy kettő perccel ezelőtt te magad érveltél azzal, hogy a hosszú távú folyamatokat kell nézni és nem egy-két havit?'
a ktgvetes 1 azaz 1 evre szol es az nem hosszutav kozgazdasagtani szempontbol hanem rovid

2014.02.23. 15:47:12

@aleb19: De vannak benne lejáró adósságok, többek között devizában is. Ezért nem mindegy, hogy hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség. Egyébként hosszú távon Matolcsy már 3 éve gazdasági miniszter volt a kinevezése előtt és érdekes módon végig gyengébb volt a forint, mint amikor átvették a kormányzást. Erre mi a válaszod zsenikém?

aleb19 2014.02.23. 15:47:46

@storker: 'vagyis jelent több százmilliárdos plusz kiadást a deviza-adósság finanszírozása nekünk'
legalabb arra venned a faradtsagot ,hogy azt a cikket olvasd vegig baromka amit belinkeltel ...ne csak a cimet es a nagybetuket, de az egesz cikket

aleb19 2014.02.23. 15:49:07

@storker: 'Ezért nem mindegy, hogy hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség. Egyébként hosszú távon Matolcsy már 3 éve gazdasági miniszter volt a kinevezése előtt és érdekes módon végig gyengébb volt a forint, mint amikor átvették a kormányzást. Erre mi a válaszod zsenikém?'

legalabb arra venned a faradtsagot ,hogy azt a cikket olvasd vegig baromka amit belinkeltel ...ne csak a cimet es a nagybetuket, de az egesz cikket

2014.02.23. 15:53:36

@aleb19:

"ezt meg tehetem mert a szamviteli tv szerint is a deviza ertekeles rugalmas es eldonthetem milyen arfolyamon szamolom"

MEGTEHETED!??? :)))
Mekkora egy hülye fasz vagy te öregem!
Elkezdesz összevissza árfolyamokat beszorozni, hogy hátha kijön belőle valami?
Aztán összehasonlítod az almát a körtével?

Mi az, hogy számviteli törvény szerint te közgazdász?

Jelenérték számítást kértem tőled te észlény.
Tudod mi az?
A 2012-es Ft-ban mért GDP-nek mekkora a jelenértéke.
Akkora faszságot vezettél le itt az előbb, hogy biztosan semmi közöd a közgazdaságtanhoz cseszd meg.

IDIÓTA BAROM! :)))))

2014.02.23. 15:59:35

@aleb19:

A másik te észlény, hogy a táblázatban szereplő 97 mrd EUR GDP-t valaki kiszámolta, de nem 326 Ft-os árfolyamon.
A kettő csak egy árfolyamon váltható át és nem vezethetsz be önkényesen egy harmadikat vagy negyediket te istenveret kretén te!

HOGYAN ALÁZHATOD MAGAD ELŐTTÜNK ENNYIRE MEG A HÜLYESÉGEIDDEL?

Itt nincs hova futni, ha fasz vagy az kiderül és kész!

aleb19 2014.02.23. 16:03:01

@MikeBoy: kibujt a szog a zsakbol udvozoljuk koreinkben a liberalfasiszta elvtars igazi enjet,ha nem ert valamit ordibal es szitkozodik

2014.02.23. 16:03:14

@aleb19:

SOHA VISZLÁT FASZFEJ!
Feliratkoztál Blogger Géza mellé.
Vele sem állok szóba, mert nagyjából a te színvonaladon politizál, de hogy ekkora egy hülye van még itt a net világában, mint ő, azt azért nem gondoltam volna.
Na ne is válaszolj többet te KÖZGAZDÁSZ! ;))

aleb19 2014.02.23. 16:14:05

@MikeBoy: 'SOHA VISZLÁT...Vele sem állok szóba,'
szerintem mivel gyenge hangember vagy ugyis bele fogsz meg pofazni

2014.02.23. 16:23:51

@aleb19:

De tudod mit?
Csak kedvedért, hogy még ezt az eszement baromságodat is el lehet kapni simán!

Táblázat:
GDP: 28276 Ft
97,7 EUR ehhez az árfolyam 289.

GDP szerinted 97,7*326 = 31.850
mert megteheted és még több is mint amit írtál.

Kérdés a 3000 van a GDP 10%-a?
Valami közös nevező kellene ugyan úgy, ahogy te számoltad remélem ez tiszta!

Először számoljuk ki EUR-ban mennyi a 3000?
3000/289 = 10,36
És most 10,36*326 = 3380
mert én is megtehetem a te számviteli törvényed miatt MUHAHA! ;)

És mit ad isten láss csodát aleb a 3380 megint több lett, mint 10%-a a 31.850-nek!
Jéééé!!???

2014.02.23. 16:26:18

@aleb19:

Szerintem meg ne gondolkozz arról, ki vagyok én.
Elkezdtél már itt liberálisozni is, amivel már csak azért nem foglalkozok, mert totál nevetséges.

2014.02.23. 16:30:41

@aleb19: Mindegyik cikket elolvastam, de az elemzők véleménye is az, hogy Matolcsy szándékosan viszi le az alapkamatot, ami már meghaladja azt a szintet, ami jó a gazdaságnak és a forintnak. Egyébként:

"Varga hozzáfűzte azt is, hogy a forint gyengülése az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed "pénzpumpájának" leállása mellett annak is a következménye, hogy a jegybanki alapkamat kevésbé vonzó azoknak, akik magyar állampapírt vásárolnának"

Nem nagyon van ahhoz hozzáfűznivaló, hogy semmilyen érvet nem vagy képes felhozni, de a szóhasználatod (baromka) még a trollok között is a tipikus lúzereké. Gondolom hájas vagy és csajod sincsen:)

Mentem, nincs már kedvem válaszolgatni, örülök hogy leégethettelek:)
üdv,storker

aleb19 2014.02.23. 16:32:04

@MikeBoy: a hangember csak nem tud bekussolni

DocBulywood 2014.02.23. 16:42:33

@P.Freddy: "Mert csak azt tudom, mi a közös bennük: mindkettőnek van tisztázatlan eredetű többszázmillió forintja. "

Tegye fel a kezét az, aki elhiszi, van a Parlamentben olyan politikus, aki SEMMILYEN illegális jövedelemre nem tett szert - nem súgtak, mit vegyen meg, nem súgtak, hogyan adja be a sógor/nej/rokon "pályázatát" a trafikra/földre.

Orbán is elszámolhatna, meg a felcsúti polgármester, aki 3 év alatt 6 mrd Ft-os vagyonra tett szert. Ugyan, hogya

aleb19 2014.02.23. 16:42:48

@storker: 'Mindegyik cikket elolvastam'

nem eleg olvasni meg is kell tudni erteni, neked ez nem sikerult kulonben nem irnal le ekkora hulyeseget:
'hosszú távon akarja-e a jegybank gyengíteni a forintot. Most jól látszik, hogy igen, de a költségvetésnek ez plusz kiadás, vagyis nekünk többletköltség'
ugyanis az allamadssag finanszirozasanak -megfelelo deviza/forint sulyozasa eseten-mindegy az arfolyamemelkedes, leegyszerusitve a gyengebbek kedveert amit veszit a devizaalapu kotvenyeknel azt visszanyeri a forintalapunal

DocBulywood 2014.02.23. 16:51:43

@aleb19:

Kérem szépen a linket, el szeretném olvasni.

Mellesleg megint - megint, szokáshoz híven - igazat szólt Kim Dzsong Viktor szája, miszerint nőttek a reálbérek, mindenki jobban él.

Na, nézzük, ekkorát sem röhögtem még:
- a kedvenc jonagold almámat 300Ft helyett most 500Ft/kg-ért árulják
- a kedvenc műzlim 399Ft-ról 518Ft-ra emelkedett
- a másik kedvenc műzlim - Cocoa Filled Pilows - 500Ft-ról 761-re csökkent

Demagóg vagyok, mert ezeket napi szinten ettem.

De megyek tovább:
- a fél literes OKÉ kakaóm ugyan 169Ft, de nem 0.5L, hanem 0.45L, szóval itt is át vagyok verve,
- ...

Áh, felesleges, mert kibannolnának innen flood-olásért.

Ja, még valami, ha már az $$-re szavazol: ugye járatom a szám a tranzakciós illeték miatt. Képzeld el, rendelsz egy egész pizzát, de kivágnak belőle úgy 10%-nyi körcikket, mondván, tranzakciós illeték.

Vajon mit szólsz hozzá? Hiszen a NETTÓ béredből MÉG ELVESZ Kim Dzsong Viktor, mert MEGMENT téged, a magyarokat - a borotválatlan pajeszosokat nem -, mindenkit, meg a nyugdíjad.

Szóval ellop a pizzádból egy darabot, tehát mit szólsz hozzá?

DocBulywood 2014.02.23. 16:57:40

@MikeBoy:

Azért ne ilyen stílusban válaszolj a Fide$$ hívőnek, meg senkinek, kérlek... legalább legyél olyan "finom", mint a H. a Pályán-ban, hogy eddig a WC-n az írásaidat magam előtt tartottam, de rövidesen magam mögött lesznek.

2014.02.23. 17:15:47

@DocBulywood:

Rendben! Tudod én így "tombolok", ez nem árt senkinek, de igazad van.
Viszont nyugtass meg, hogy nem dobod ki miattam az okos telefont vagy a tabletet a klotyóba! ;)

aleb19 2014.02.23. 18:30:16

@DocBulywood: 'Mellesleg megint - megint, szokáshoz híven - igazat szólt Kim Dzsong Viktor szája, miszerint nőttek a reálbérek, mindenki jobban él.'

az ilyen nyafiknak bokroslali valo /osszefosas2014/ aki regnalasa alatt 15-20% realber csokkenest okozott 25-30%-os inflacioval tamogatva

ti ilyen 'szakemberek' erdemeltek sikerult az akkori 20md dollaros allamadossagot is 5x novelni

DocBulywood 2014.02.24. 22:31:31

@MikeBoy:

A klotyós hasonlatot nem neked szántam, hanem Caleb-nek!

@aleb19:

Ez csak féligazság, te is tudod. Gondolom a csúszóleértékelést is ide értetted.

Egyébként meg megint nincs igazad, amikor azt mondtad, h Kim Dzsong Vitya azért jó, mert bár van tranzakciós illeték, mindenki egyformán fizeti.

Ez is átverés: ugyanis 150eFt-ig most már - vagyis megint - ingyenesen vehetsz fel kp-t. Tegyük rögtön hozzá, Kim Dzsong Viktor vezettette be ezt a szemétséget és most úgy adja elő, h megvédi az embereket a bankoktól.

Nos, 150eFt-ig ingyen vehetsz fel kp-t. Vagyis támogassuk a feketegazdaságot!
Ugye az utalás pénzbe kerül, a kp felvét ingyenes.

Vagy még mindig nem érted? Kérdezz bátran!

Überspannung 2014.02.25. 00:29:44

@DezInf: te már írásban is pösze vagy? Eddig azt hittem, csak beszédben raccsolnak ("vaccsolnak") a zsidók valamilyen öröklődő genetikai defektus miatt, mint a farházy tivadar.

DezInf 2014.02.25. 07:43:38

@Tisztelt Roll!:

Láthatóan nem zavar téged a náci jelző.
Miért is zavarna egy ilyen mocok nácikot?

Nyomass még egy kis náci dumát, hátha nem mindenki ismer téged még eléggé :)))

DezInf 2014.02.25. 07:47:27

@DocBulywood:

Azért azt se felejtsük el, hogy az ingyenes készpénzfelvét után járó tranzakciós illetéket a banknak kell megfizetni a zállamnak.

A zállam az ingyenes készpénzfelvét tranzakciós díjára azért igényt tart.

Überspannung 2014.02.25. 17:36:25

@DezInf: valóban miért zavarna, ez megtiszteltetés. remélem van rajtad pelus, mert becsinálsz ha elárulom, hogy én akkora náci vagyok, hogy 20 kilós kézisúlyzóval szoktam karlendíteni.

DezInf 2014.02.25. 17:38:45

@Tisztelt Roll!:

Most megrémültem:))))

Elég pontosan célzok és messzire is tudok köpni.
Jobb ha vigyázol :)))))

Überspannung 2014.02.25. 22:15:16

@DezInf: ne erőlködj annyit. egyszerűbb lenne, ha csak függőlegesen felfele köpnél egyet :)

DezInf 2014.02.27. 09:38:40

Ám legyen!
Majd téged használnak esernyőnek:)))

Xarházi lesz a márkád:))

DocBulywood 2014.02.27. 21:31:44

@DezInf:
"
Azért azt se felejtsük el, hogy az ingyenes készpénzfelvét után járó tranzakciós illetéket a banknak kell megfizetni a zállamnak.

A zállam az ingyenes készpénzfelvét tranzakciós díjára azért igényt tart. "

Pontosan. És ezt ki(k) fizeti(k) meg?

A CIB-nél most az a játék, h ha Online számlád van, jön legalább havi 50eFt a számládra ÉS Díjnet-en keresztül fizetsz, akkor 798Ft/hó-ról 398Ft/hó-ra mérséklik a számlavezetési díjad.

Ez úgy történik, h beterhelik a 798Ft-ot, majd jóváírnak 400-at.

Nosza, felvettem kp-t, bár ne tettem volna. 2 alkalommal vettem fel, összesen kevesebb, mint 150eFt-ot.
Meglepve tapasztaltam, abban a hónapban búcsút inthettem a 400Ft-os jóváírásnak.

Elmegy a q. anyjába a Fide$$.

DezInf 2014.02.28. 08:36:55

@DocBulywood:

A fideSS egy háborús bűnös szervezett rablóbanda.
Háborút visel a saját népe és a józan ész ellen.
Ugyanolyan nemzetellenes árulók, mint az NSDAP.

Ez napról-napra egyre tisztábban látható.
süti beállítások módosítása