2014.02.12.
00:25

Írta: Kozpontban.hu

Nemzeti jelkép megsértése vagy meggyalázása ?


Néztem a híradást arról a “szégyenteljes ” esetről, hogy aktivisták felmásztak a Köztársasági Elnöki Palota erkélyére, szónokoltak kicsit, majd kiültek az erkély párkányára az erkélyre kitűzött magyar és eu zászlót lobogtatták, majd zálogba vették, míg a Köztársasági Elnök Úr Paks ügyében nem ír ki népszavazást.

Eddig a hírecske, de mi is történt? Hát csak annyi, kedves hölgyeim és uraim, kedves barátaim, hogy pár biztonságtechnikában feltehetően képzetlen, de igen ügyes ifjú aktivista fényes nappal, fondorlatos módon kijátszva a kormányőrök magas fokú éberségét, nem átallott felmászni a Közt.Elnök rezidenciájának erkélyére, majd ott szónokolt-szirénázott  és nem átallotta zálogul venni az ott kitűzött zászlókat, mert gondolom, szerintük(is) méltatlan az elnöki rezidenciának tündökölni e zászlók alatt, ha némán tűri a bennlakó, hogy elv-és párttársa az országunkat el pak(s)tálja az oroszoknak.

(Hallottam olyan véleményt, egy minisztertől a tv-ben egy riportban, hogy minek kellett volna a népszavazás e titkos és fontos kérdésről, mikor azt ők tudják, hogy a FIDESZ a népnek csak jót akar, különben is , majd megtudják, ha már véglegesítették a szerződéseket.)

Visszatérve a hírre, két kérdésem van. Egy: – Hogyan lehetséges, hogy bárki felmászhat a köztársasági elnöki rezidencia erkélyére az utcáról-bármi is legyen a célja ? ( Az őrkatonák kedélyesen nézték végig ? Avagy halálos kézitusát vívtak az ostromló aktivistákkal, aki hússzoros túlerővel támadtak, és az őrkatonák vérző fejjel, dicsőn elbukva az ütközetben estek el a harc mezején?)

Másik kérdésem:  Áder Úr miért hallgat még most is , miért nem kérdezi meg elvtársaitól, hogy hol a hatástanulmány, hol a gazdaságossági számítás, hol az egészségügyi kockázat becslése, hol a stb….?

Végül pedig csak annyit mondanék, jól látható volt , amint az egyik őrkatona a bejárat előtt állt, és a fölötte az erkély szélén ücsörgőkhöz így szólt: az életveszélyt kerüljék el, és jöjjönek azonnal le ! Aztán, amint nagy sokára lejöttek a rebellisek, akkor már a rendőrök léptek közbe, és közölték, hogy amit tettek az erkélyfoglalók , az nem más, mint a nemzeti jelkép megsértése. Nem tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, nem, mert ez amit a Köztársasági Elnök nem tesz meg, az a nemzeti jelkép meggyalázása. Mert Ő arra esküdött fel, többek között, hogy a törvényes rend megtartása érdekében is cselekszik ( Ahogyan eddig helyesen tette is.)

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: megsértés meggyalázás

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr855810365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása