2014.02.11.
19:25

Írta: Kozpontban.hu

Forrongások forintügyben


Ma 9 óra 41 perckor az euró forint árfolyama 312.41 volt, tehát újra 310 fölött járt ez a fránya valuta. De sebaj, ugyanis tudjuk Matolcsy Urunk a jegybank teljhatalmú ura ezt így is tervezte. Kis gondolkodás után rájöttem, mi a jó ebben az elszabadult valutavilágban? Hát az, hogy akinek sok eurója van, az egy nap alatt annyit nyer ezen, mint az aki átlagos fizetésből tíz év alatt spórolgat( mert mondjuk még tud spórolni).

És az, aki pedig felkészült erre a hirtelen forintgyengülésre, nem kispályás ember, vagy embercsoport, hiszen jövőbelátónak kellett lenni ahhoz, hogy ezt a lehetőséget meglássák. ( talán csak nem egy spekulációs támadásról beszélünk, amely pont az országunkból indult ?  ejnye-bejnye-rossz az aki rosszra gondol ).  Olvasom pár orgánumban, hogy Matolcsy véleménye szerint felkészültünk a 330 as eurora is, és van erre is forgatókönyv.

Megjegyzem , ha nekem is lenne pár millió euróm, nekem is lenne forgatókönyvem erre az esetre, pl : az árváltozás pozitívumából könnyedén elutazhatnék mondjuk Panamába egy kis tanulmányútra, vagy a Man szigetre egy -újabb- offshore céget venni, esetleg a Bahamákra nyaralni stb.Mivel azonban sajna egy vasam sincs( és állásom se), ezért aztán halovány reményem sincsen a fent említett pár milla euróra. De lehet, hogy jön majd az Auróra ?

Ez kétértelmű volt tőlem, elnézést mindenkitől, de lássuk az egyik értelmet:

- Jön majd a mindent kisöprő orosz atomerőmű építkezéssel az orosz technológia, ami ugye már vizsgázott Csernobilban, és milyen jól, hiszen nem kellett mesterséges körülmények között bonyolult berendezésekkel imitálni az atomkatasztrófák következményeit, immár élőben lehet tanulmányozni, mi történik, s mennyi idő alatt ?

- Másik értelmezés szerint az Auróra a hajnalt jelenti , azt amikor végre valóban az történik, amit Miniszterelnökünk nyilatkozott a munkanélküliségi ráta süllyedése terén, hogy nagyon boldog ettől a pár számadattól, végre országunk megindult a fejlődés terén, s ahogy az OECD küldött is nyilatkozott- bár igen alacsony a fejlődés, és nem is az elvárt szintű, de azért mégis van valami kis haladás, bár a régió többi állama nagyságrendekkel nagyobb fejlődési potenciált mutat.

Cséfalvay Úr ezt a kijelentést azonban már úgy kommentálta, hogy országunk kilábalt a recesszióból, és törünk felfelé töretlen lelkesedéssel. ( Szerintem az államtitkár Úrnak valami baj lehet a fülhallásával, esetleg annyira beleszédült Miniszterelnök urunk lelkesedésébe, hogy ettől elbódulhatott, mikor az OECD küldött előadta mondanivalóját.

Na mindegy, a lényeg, hogy minden magyar elhiggye azt, miszerint Magyarország jól teljesít, s ez meglátszik az euro-forint árfolyamon, de meglátszik a tényleges rezsiköltség számokon, a tényleges jövedelmi viszonyokon, a magyar munka, és magyar bér arányán, és a profit arányon is.

Hajrá Magyarország ! mondanám, ha a lelátókon ülők ordítása nem nyomná el a hangomat. Mit skandálnak ezek ? Hogy börtönbe vele ?, mit hallok az MSzP Naggyűléséről készült -(vagy készített?) felvételről? Érdekes dolgot hallok, amikor a felvételen Mesterházy Úr beszél, kicsit rossz minőségű hangon ,néhány szintén elmosódott hang hallatszik ( a nép hőbörög ), majd hirtelen egy élesebb, és a felvétel addigi stílusától idegenül tisztább hang kiálltja: kötelet .

Ez több, mint elgondolkadtató, talán már tényleg megindult a nagy választási szennykampány, talán tényleg nem riad vissza a győző jobboldal, a rettenthetelen harcosok gyülekezete még ettől sem , talán már elfelejetették, hogy pár éve ők akartak a Dunába lőni, felkoncolni azokat, akik másként merészelnek gondolkodni. ( Az Országgyűlés Elnöke sem határolódott el akkor önmagától, hiszen akkor még ugye nem volt elnök a mi rőzsebajszú Lászlónk , de Ő megtehette, mert a kiválasztottak közül való, hisz Ő öntudatos fideszes, akinek joga van a másként gondolkodókat önakasztásra buzdítani ).

 Talán elfelejtették, hogy pár éve még ők voltak, akik Gyurcsány bábút égettek nyilvánosan ?  És bocsánatot ki kért ?  Miért kértek volna, hisz ők fideszesek . Nem tudom mi az igazság, nem tudni ki hibázott, és mikor, de szerintem az lenne a legokosabb, ha elfelejtené mindenki a régi sérelmeket, és új lapot nyitnánk az ország történelmében.

Mindenki legyen valóban egyenlő, mindenki valóban tiszta lappal indulhasson, mindenkinek legyen joga és kötelessége a munkavégzés, és a munkáért valóban megélhetéshez , jó élethez elég bért fizessenek, és a beszedett adókat valóban a nép egésze, és ne csak egy kis csoport részére használják fel.

Egyik oldal sem jobb a másiknál, sajnos mindenütt vannak feltörekvő karrieristák, akiknek semmi sem szent, mégis azt mondom, vegyünk példát akár az amerikai népről is, akiknél nincs ilyen látványos acsarkodás a politikai táborok között.

A FIDESZ , ha most elveszíti a választásokat, csak önmagát okolhatja, mert annyira magabiztosan szidják a baloldalt, annyira gőgösen utasítják el a Jobbik esetleges közeledését, és annyira piszkos módon igyekeznek minden más pártot befeketíteni, hogy a választóknak elegük lesz, hányingert kapnak, ha csak rágondolnak a FIDESZ-re és a kampányára.

Nem úgy kellene kampányolni, hogy a másikat ocsmányságokkal gyanúsítom, elkészítek ellenük minden szennyet, s azt rájuk öntöm, hanem úgy, hogy a saját erősségeimet mutassam be a választók meggyőzése érdekében.

Akitől a jobboldal a legjobban fél, az érdekes módon a Gyurcsány, akinek nevétől hangos napontaa a médium. Ez pedig ingyen reklámot jelent nemcsak Gyurcsány F-nek, de az egész baloldalnak.( a negatív reklám is reklám)

Üdvözlettel Georg P

Hírek, sporthírek, politika, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: árfolyam euró pénz pénzvilág pénzváltó

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr735809924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása