2014.02.12.
15:19

Írta: Kozpontban.hu

Portik az új ügyeletes bűnbak ?


Drága kicsi hazánkban időszakosan felröppen egy egy hír az eddig, a rendszerváltás óta megoldatlan kiemelten fontos bűnügyek megoldásával kapcsolatban.

Megszólalnak egykori nyomozók, kik az ügyben dolgoztak, mostani rendőrök, ügyészek, akik jelenleg rendőrködnek ezzel kapcsolatban a döglött ügyek osztályán és elmondják, hogy mi pattant ki éppen abból az okos kis buksijukból. Mert elmondják mindig, hogy már csak pici hiányzik és megvan az igazi tettes, de most már Isten bizony megvan és csak úgy találomra ráböknek egy egy ismertebb névre a szürke gazdaság  prominensi köreiből.

Így járt most  Portik Tamás is, akiről azt a hírt szárnyaltatja a médium, hogy a rendőrök szerint most majd mindenféle tanúk kerülnek elő, akiknek vallomásai segítenek bebizonyítani, hogy Portik,  mint legfőbb gonosz tevékenykedett a rendszerváltás óta megölt alvilági vezetők és egyéb vezérek ügyében. Mint a parancsok kiadója, az igazi magyar keresztapa a  ”capo di tutti capi”.

 A hírek szerint ugyanis az évtizedes ügyek ( Fenyő- Boross stb…) megoldásának kulcsa most aztán végleg a bűnüldözők kezébe került, mert már a zsákban a főbűnös, azaz Portik hosszú évekre rács mögé kerül és a tanúk nem fognak félni ellene vallani.

Így aztán a rendőri vezetők és az ügyészek nagy prémiumra, előléptetésekre számíthatnak megint. Óh milyen szép is az élet, hiszen megvan már a főbűnös, elkapták és minden becsületben megőszült főbűnöző békésen hajthatja álomra fejét mert az életüket már semmi és senki nem veszélyezteti többé ! Óh, de jó azoknak a tanúknak, akik a félelemtől összeszoruló gyomorral élték eddig a napjaikat és enni sem tudván csonttá és bőrré soványodva tengődtek mert most már elmondhatják az igazságot, kiengedhetik a fáradt gőzt és hegyi levegővel szívhatják teli ismét a tüdejüket !

Még ilyen marhaságot leírni is milyen nehéz, nemhogy elhinni emberek, hát ki az az első bálozó szűzlány aki még hisz ennek a hülye, alávalóan hazug szélhámos propagandának ?

Hogy miért, kedves hölgyeim és uraim, kedves barátaim ? Azért, mert aki ebben az országban nyitott szemmel jár és a hírek mögé lát, s nem hagyja magát a hazugságok által megvezetni, rájön, mi folyik itt. Nálunk ugye mindig kell egy két ügyeletes bűnbak, akire rá lehet mutatni: Ő az, aki elkövette…….  bűncselekményt vagy utasítást adott rá !

Nem Portik az első, hanem tán emlékszünk, hogy egy időben Tasnádinak hívták a fő bűnbakot, de úgy látszik már kiöregedett e szerepből, majd jött a bombagyáros, aztán a szlovák mészáros a nagy bérgyilkos, aztán jött még pár kvalitás és megérkezett a Portik is.

Ezekre az emberekre az bűnüldözők mindig igyekeztek több kevesebb  sikerrel ráhúzni a nagy  megoldatlan bűnesetek ingét ( akinek nem inge, ne vegye magára).

Most Portikon a sor, vajon jó lesz-e rá ez a pár ing még vagy egyes türelmetlenebb bűnüldözők majd megpróbálják rászabni azokat, hátha a bíráknak is tetszeni fog ez, ahogyan a mostani ügyben  - a néhai Prisztás ügyében – ez történhetett.

Milyen érdekes marhaságok láttak napvilágot mostanában a félős tanúkkal kapcsolatban ugye? Hogy ezek az emberek majd most már nem fognak félni, beszélni kezdenek, mert már biztonságban lehetnek a maffia főnökétől. Ekkora átverést ritkán hallani, mert ha Portik tényleg maffiafőnök, akkor bárhonnan meg tudja fenyegetni, megöletni, megfizetni azokat a tanúkat, már ha egyáltalán léteznek olyan tanúk. Mert ugye tudja minden normális állampolgár, hogy vannak olyan tanúk is akik ténylegesen félhetnek, más ügyek kapcsán ezt láthattuk, de ezeknek  járt a kiemelt rendőri védelem vagy a tanúvédelmi program, ami teljes védelmet ad.

Tehát vagy nem igazak azon állítások, hogy a Portik egy vérszomjas maffiafőnök, vagy ha igazak, akkor a rendőrök megint impotens módon álltak az ügyhöz, mert nem védték erővel a tanúkat, hogy azok nyugodtan tanúskodjanak .

Véleményem szerint ha Portik ténylegesen maffiafőnök lett volna és valóban az ő parancsai alapján haltak volna meg azok a prominens emberek, akkor már régen elhallgattatta volna bármilyen eszközzel azokat a tanúkat, akik szóba jöhetnének egyáltalán az ügyekben. Gondoljunk az olasz maffiára vagy a kínai maffiára az orosz maffiára….

Persze lehet ám az is, hogy valóban létezik a magyar maffia, amiben Portik főszereplő volt, olyan ember, akinek a neve kellett az ügyvitelhez, még pénzt is kapott érte, nem is keveset, de a maffia igazi első vonalas irányítója vagy irányítói nincsenek a képben.

Ez csupán gyenge feltételezés, de elgondolkodtató, hiszen ez magyarázná meg azt, hogy pl Portik miért éppen mostanában került meggyanúsításra elítélésre ilyen kiemelt ügyben, miért vártak eddig a tisztelt hatóság tisztelt képviselői ?

Na ne, talán Önök is arra gondolnak, amire még sokan mások, arra, hogy talán intézményesített állammaffiával állunk szemben, olyan  szervezettel amely a fregoli embereinek minden pénzt, látszathatalmat megad, aztán ha kényelmetlenné válnak ezek az emberkék, akkor véletlenül elüti őket egy gyorsvonat, felrobbannak vagy hirtelen tanúk kerülnek elő a semmiből és eskü alatti vallomásuk elég az előretolt látszatvezér bebörtönzéséhez ?

Azt hiszem, az igazság soha nem fog erről sem kiderülni és ne gondolják a tisztelt olvasók, hogy megint a FIDESZ maffiaállamára gondoltam, mert nem  én csak arra gondoltam, meg kellene nézni, hogy a rendszerváltás óta melyik rezsimben történtek ezek a súlyos bűncselekmények és mi az oka annak, hogy a rendőrség nem képes kideríteni ezekről semmit csak vaktában találgatnak, hátha elismeri valami öngyilkosjelölt a tettek elkövetését. És ha már nyúl, legyen kövér alapon telhetetlenségükben  megpróbálják az összes eddig megoldatlan esetet pl Portikra tukmálni, mert akkor kinéz egy  életfogytiglan is, bár ugye nem tényleges,( mert a három csapás törvényét valami korlátolt agyú karrierpolitikus gárda nemrégen hozta be a Btk-ba ). Nekünk kis embereknek semmi közünk a nagyok játékához, csak azért írtam meg ezeket az okfejtéseket, hogy az olvasók is elgondolkodjanak azon, nem mind bűnös akit annak kiáltanak ki.

Egyébiránt egyik jelenleg is aktívan a rendőrségen dolgozó vezető barátom szerint országunkban bárkiből lehet bűnözőt kreálni, ha valakinek vagy valakiknek az útjában áll az a bizonyos ember. Van amikor a rendőrségre tanúként beidézett kliens gyanúsítottként már olyan dolgokat vall be a kihallgatás során, melyről addig fogalma sem volt csak a rendőrség kifinomult kihallgatási módszerei finoman rábeszélik, hogy jobban jár ha elvállalja azt és még pár bűncselekményt, s az aktákat végre lezárhatják.

Ilyen esetekben aztán mivel ugye az ügyvéd jelenléte a kihallgatás első 48 órájában nem kötelező a beidézett megteszi azt a kényszer szülte első vallomását, melyet aztán már a bíróság nagyobb súllyal vet latba, mint az összes többit. És senkinek ne legyenek illúziói, mert a független bíróságunk nem az ügyészektől függetlenek, hanem saját maguktól. Mert megfigyelhető, hogy az esetek igen magas százalékában a vád eredményes és a vádlottat jól elítélik, még akkor is, ha kétséges a bűnössége.

Ne higgye el senki azt a maszlagot, mondta rendőrismerősöm, hogy a bűnösség megállapítása csak akkor történhet meg pl bírók részéről, ha teljesen bizonyított a  a vádlott bűnössége.

Nem így van, akkor bűnös a vádlott, ha az ügyészség úgy akarja…..  És ez nem csak a nagy ügyekben, de a tyúkperekben is tetten érhető hazánkban, mert már szinte divat lett a megérzés alapú bíráskodás amikor a bíró úgy gondolja, érzi, hogy az a vádlott , mely előtte áll, bizonyára bűnös lehet. Hiszen ha nem lenne az miért áll előtte ?

Országunkban igen sok a fel nem tárt  ítélkezési visszaélés, az ügyészi simlizés, a rendőri túlkapás és így sok a börtönökbe került ártatlan vagy részben ártatlan ember, aki hiába mondja el az igazságot, a bíróságon csak az ügyvédje hisz neki.

Viszont, ha törvény kötelezné azokat, akik  hanyagság vagy rosszindulat miatt bárkit ártatlanul börtönbe csukatnának, hogy ugyanannyit kellene letölteniük mint amennyit az ártatlanul elítélt letöltött, s még  kártérítést is fizettetnének velük, akkor már kétszer is meggondolná mindenki, hogy kiről mit állít mint tanú vagy hogyan nyomoz, hallgat ki, állít össze vádiratot vagy ítél.

Találós kérdésem: Portik után vajon ki lesz az ügyeletes bűnbak?

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika büntetés bűnügy belpolitika bírák

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr425811166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása