2014.02.12.
00:55

Írta: Kozpontban.hu

Elítélték Portikot és a testőrét alig 18 évvel a gyilok után……


Különös játéknak lehettünk tegnap este a szemtanúi a tévében, ott közölték ugyanis a nagy hírt : elítélték Portikot- felbújtóként, meg a testőrét gyilkosságért, de felmentették a harmadik résztvevőt, aki állítólag a tippadó meg miegymás szerepet játszott a gyilkossági ügyben, mikor P.J-t valaki megölte egyetlen lövéssel.

Furcsa, hogy a rendőrség az ügyészség derék nagy tudású munkatársai, a bűn bűntelen üldözői majd másfél évtizedes késéssel találtak rá azokra, akik állítólag elkövették e szörnyű tettet.

Furcsa, mert minél nagyobb az időtényező, annál kisebb az esetleges nyomok értékelhetőségének esélye és haszna. Minél több idő telik el, az ugyebár az esetleges tanúk is törlődését eredményezi óhatatlanul is.

Szóval érthetetlen számomra, hogy mi is az a megdönthetetlen bizonyíték, akár közvetlen, akár esetlegesen közvetett bizonyítékok ép lánca, ami teljesen bizonyította a fenti két személy bűnösségét az ügyben. És mi volt az ,ami meg azt bizonyította, hogy ugyanakkor a harmadik személy teljesen ártatlan ?

Nem értem, és bizonyára nem vagyok ezzel egyedül, nem is érthetem, hiszen állítólag az ügyészség és a rendőrség sem nagyon biztos a dolgában, de mindenképpen eredményt kellett mutatni  így a választások előtt- tehát ők is azt az egyszerű kádári elvet vallották, hogy inkább vesszen ezer ártatlan, minthogy egy bűnös is megússza.

No, nem mintha  Portik Urat a törvény tisztelőinek mártírjaként aposztrofálnám, de véleményem szerint a törvényeink elsősorban az adott bűntárgy elkövetésének megtorlási eszköze, mint az általános bosszú kiteljesedése. Mert ez ügyben szerintem ez a helyzet, Portik munkássága bizony szúrta már a bűnüldözők szemét, és valahogyan meg kellett hálálni ennek az embernek a vadkapitalizmus időszakában betöltött pozícióját. És bár azt igyekeznek sulykolni a kedves állampolgárokba, hogy ez a Portik a piszkos komcsik bérence volt, de valahogy úgy emlékszem, hogy ez az ember túlélt büntetlenül ugye pár jobbos kormányt is-ha nem tévedek.

Tehát a gondolkodók számára egyszerűen belátható öngólt lőtt ismét a jobboldal csakhogy a sok agy mosott ezt a gólt is úgy értékeli, hogy nézőpont kérdése, melyik a kapu, mert nem mindegy, melyik a félidő…

Mi lehet az ügy mögött ?  Talán csak nem a politika ?

Hirtelen megszaporodtak a bűnöző komcsi-szoci elemekről szóló burkolt célzatú hírek, a politikai megrendeléssel készült-készülő ítéletek, letartóztatások. Na, ez mi ?

Netán csak egyszerű tudat-és véleményformálás a médium eszközeivel ? Vagy félelem keltése a nép egyszerű gyermekében nehogy ezekre szavazz, mert elszabadul a pokol vagy nehogy odaikszelj, mert talán legközelebb te következel a vádlottak padján….!

Mert a jobbos erők mindenre képesek a hatalomért, még a hazugságok mocskára is, és tudjuk a mondást, aki hazudik, az lop, aki lop az embert is öl, ha érdeke kívánja és aki már embert öl érdekből, az már népet és hazát is ölhet ha úgy kívánná az érdeke maroknyi csoportjának.

Nem állítom, hogy minden jobboldali érzelmű emberre igazak lennének az előző soraim, de sajnos úgy érzem, akikre igazak e megállapítások, azok a véleményt formáló erők hazánkban sajnos.

Bár nem vízionálok semmiféle polgárháborút, hisz a nép annál talán bölcsebben fél-félti még megmaradt kis vagyonát, vélt egzisztenciáját, de bizony számolni kell azzal, hogy mi lesz, ha a körülöttünk lévő forrongások Szerbiából, Ukrajnából átcsapnak hozzánk és megégetik a lelkeinket, vagy felgyújtják azokat, és hirtelen feleszmél a magyar ember, és lerázza magáról a bilincseket, azokat a láthatatlan béklyókat, amit közvetlenül nem is érzünk naponta, de érezzük a mindennapok bizonytalanságán, a burkolt diktatúra burkolt császárainak magabiztos fölényes nyilatkozatain.

Szóval elítélték Portikot….  és a nép mikor mond ítéletet?

Nemsokára április lesz!

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: jog büntetés itélet bűnügy

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr35810416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása