2014.02.24.
15:51

Írta: Kozpontban.hu

A szocdemek és a csoda

Schmuck Andor a szocdemek nagy csodatévője egy ma reggeli interjúban kifejtette, hogy csakis ők azok, akik meg tudják oldani szinte ingyen az ország összes gondját-baját. Ők az igazi baloldal, az összefogás nevű brigantik csak ugatják a politikát, de inkább lopnak, ahogyan a jobboldaliak is. Mert ők bizony még a jelölt finanszírozás összegéről is lemondatták jelöltjeiket. Azt a 600 millió Forintot azonban, amit a jelöltek kapnának, nem hagyják az államkasszában, hanem választási kampánynak álcázott egyéb programok finanszírozására költik el.

Ez felvet egy lényegtelennek látszó kérdést. Milyen lehet az a párt, amely már nyíltan elmondja, hogy a képviselőjelöltekre célzottan kapott választási támogatás összegét látszólagos kampányra költik el, azaz csalnak a pénzzel. Ez csalás, még akkor is, ha a jószándék vezeti is a szocdemesek főnökét, és bizony nem jó ómen a magyar közéletben, ha valaki az igazságot nyíltan elmondja. Gondolok itt az öszödi beszédre, amikor Gyurcsány őszintén elmondta ami történt, talán azzal a céllal, hogy hátha javít e kritikával a közéleten a politikai színház jelenetein.

De nem, nem ez történt, hanem az, hogy amint Gyurcsány párttársai árulási célzattal a Miniszterelnöki Hivatal útján kiszivárogtatták a beszédet, a FIDESZ azonnal beindította kampánygépezetét, a Szájer féle lapos de gyors, viszont indiszkrét hagyományok mentén.

E recept alapján Orbán hívei megcsinálták az ominózus 2006-os főváros felfordító tömeghisztit, és miután sikeresen felborzolták a nép idegeit, és majdnem véres forradalmat idéztek elő a FIDESZ lánglelkű ál-forradalmárai, sikerrel járatták le Gyurcsányékat és saját magukat is.

Az árulókról senki nem szól egy szót sem, gondolom megkapták a FIDESZ-től a 30 ezüstöt mind a hárman. Talán még egy-egy zsírosabb beosztást is valamelyik rokonuk, vagy talán alapíthattak egy pártot, esetleg elnézték közülük valamelyiknek, hogy ittasan éldegéli mindennapjait a munkahelyén, az autóját vezetgetve vagy talán egyéb előjogokat kaptak Gyurcsány eltávolításáért.

Mert legyünk őszinték, Gyurcsány a jelenlegi baloldal emblémája. Akár akarják a többiek, akár nem. És Gyurcsányékkal, a baloldali összefogással a szocdemek nem tudnak most sem mit kezdeni, nem akarnak velük együttműködni, nem akarnak velük nem együttműködni. Hát akkor mit akarnak ?

Rájöttem. A szocdemek tulajdonképpen Orbán szekerét gyorsítják a cél felé, ahogyan a többi kis bal, balliberális eszmét valló párt is, mert elősegítik azt, hogy az ellenzék minél megosztottabbá váljon. Nem lepődnék meg azon sem, ha a választások után pl FIDESZ  győzelem esetén a kormány egyik nem látványos minisztériumában valami kisebb vezető helyet kapna meg pár elsővonalas szocdemes. Természetesen a szaktudás okán, és nem másért.

A szocdemek tehát csodára várnak, azt hiszik, hogy összejöhet nekik annyi szavazat, mely berepíti őket a nagy kánaánba, az Országgyűlésbe. Csodát azonban nem fognak tenni, és gyanítom csak saját vagyoni helyzetükkel szeretnének csodát tenni, ha bekerülnének a Parlamentbe, talán még a Simicska-Nyerges Birodalmi Tanácsba is szereznének pár bankszámla hizlaló szavazatot…..

Ne felejtsük el soha, hogy Orbán meg szokta jutalmazni vazallusait, és nem szűkmarkú, igaz nem a saját vagyonát osztogatja sohasem. Ne felejtsük el soha, hogy a megjutalmazott vazallusnál nincs veszélyesebb, ha azok egyre éhesebbek lesznek, ha megérzik a szerzés kapzsiságának mohó ízeit…..  És ne feledjük el azt sem, hogy Orbán a kegyvesztettekkel szemben nem alkalmazza a teljes száműzetés büntetését, hanem nekik is nyújt egy-egy combot, ízesebb szárnyat… ( Gondoljunk itt a volt szolnoki polgármester, vagy a volt ifjúsági és sportminiszter történetére )

Nem idevágó téma, de a fentiekről eszembe jutott a minapi riporteri kérdés Szanyi Úrhoz, hogy mit szól, hogy visszavették a bűnben fetrengő Zuschlagot az MSzP-hez ? Erre azt válaszolta, hogy nem lehet valakit egész életében megbélyegezni, különben is  már letöltötte a büntijét. Igen, ez igaz, letelt neki, és szabad ember lett, és a felszín alatti cinkos összekacsintásból az is kiderülhet, hogy Cusinak nem kell kivárnia azt a pár évecskét, amíg letelik a büntetett előélethez fűződő joghátrány, mint másodrendű bünti, amely egyébként a sok büntetését kitöltő átlagegyedre jellemzően vonatkozik. Így Ő biztosan máris megkaphatta bejegyzés mentes erkölcsi bizonyítványát is, ha már úgy járt, és nem járt el a szája, nem mártott be sem balosokat, sem jobbosokat…..

Elgondolkoztam még valamin amint az említett riportalanyt hallgattam, érdekes volt, mintha józan lett volna. Lehet, hogy valami tényleg elindult, valami nagy dolog készül ? Lehet, hogy a szocdem vezér tényleg csodát tesz, és a politikai élet szereplői már nem fognak nyilvánosan alkoholizálni, vagy nem fognak tudatmódosító szereket használni ezután ? Lehet, hogy teljesen józanul tudnak majd ezutánn gondolkodni ? Akkor viszont nem is kell kétoldalon politizálni, hiszen akkor minden politikus csak a jót akarja majd a népnek, és az mindíg csak egyféle utat jelenthet a jövő építésében.. Talán tényleg így lesz, de olyan nagyon ne élje bele magát senki, mert a tudatmódosító szerekről leszokni nagyon nehéz lehet………

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

2 komment · 1 trackback

Címkék: politika gyurcsány baloldal pénzvilág

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr605830872

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.25. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2014.02.25. 15:58:47

Azt hiszem, körülbelül annyit ér a blog, mint ahányan eddig kommentelték.

György Szokolai 2014.02.26. 23:00:39

@imres: Én sem a blogot kommentálom, csak egyetértek kommenteddel 7 órával később.0 hsz.
süti beállítások módosítása