2014.02.13.
12:42

Írta: Kozpontban.hu

Holnap nagy nap lesz..

Igen, holnap nagy napra virrad a magyar, mert Bálint napja lészen. Bálint gazda névnapja elsősorban. Csakhogy a sok virágárus, meg ajándékboltos nem ennek örül ám annyira, de nem ám. Hanem annak az óceánon túli ünnepnek a Valentin napjának.

Bár én személy szerint nem sok Valentint ismerek, de ettől még lehet pár ezer, aki büszkén viseli, és örömmel szemléli, milyen óriás ünneplés veszi őket körbe e napon. Mellékesen ez lett a szerelmesek napja is pár éve, mert nekünk magyaroknak természetesen amit lehet, azt majmolni kell Amerikából, hiszen ott úgy csinálják, és akkor az biztosan csak jó lehet.

Aki meggyökereztette ezt az ünnepet, annak biztosan emlékművet is állítanának a kereskedők, mert e nap forgalom szempontjából vetekszik a húsvétra felkészüléssel, de tán még a mindenszentek virágbizniszével is. Mert nem fess legény az, aki a szerelmének nem vesz minimum egy 25 ezer forintos parfümöt, vagy valami hasonlóan csekély ajándékot… a fukar legényt pedig nem szívlelik a lányok, asszonyok. Ilyenkor persze bajban lehetnek azok a csélcsap férfiak, akik egyszerre több menyecskének csapják a szelet, de azok a kikapós asszonyok is, akik a férjeik mellett szeretőpótlékot tartanak, mert ők hová tegyék a szeretőktől szinte kötelezően kapott ajándékot, mivel indokolják meg az új ékszert, új fehérneműt, csokrétákat?

A szerelmesek napja ugyanis soha nem a tiszta érzelmekről szólt, hanem a kézzelfogható anyagiakról, ahogyan már a karácsonyt is e szintre alacsonyítottuk le. Mert nem lenne elég  ilyen ünnepkor, ha már úgyis népszokást csináltunk belőle, csak egyszerűen szépen, tisztelettel szeretettel beszélnénk a szerelmünkkel, ha gyöngéden átölelnénk, éreztetnénk vele, hogy ő a szívünk egyetlen királynéja. Talán a hölgyek nagy része ennek jobban örülne, mint a talmi csillogásnak, a sokszor erőn felüli költekezésnek. Mert nem az az igazán szegény, akinek nincsenek anyagi javai, de az, akinek a lelke sivár, és érzéketlen. Érzéketlenné vált szívvel pedig nem lehet mást tenni, mint érzéketlen környezetet teremteni. Szóval febr 14.én lehet, hogy elegendő lenne, ha a párjukat este elvinnék sétálni, beszélgetni, ennének egy finom vacsorát, innának egy pohár bort, aztán az este további történéseit kinek kinek a fantáziájára bízom…. és másnap reggel egészen más emberként ébredhetne mindenki, mert a szeretetet nem lehet elfelejteni, olyan mint a biciklizés…..

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: valentin nap

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr355812420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása