2014.02.25.
18:08

Írta: Kozpontban.hu

Az ukrán példa.

Ukrajna hát kivívta magának a szabadságot, elérte a békét, és levetette magáról a rabigát. Igen, ehez kellett sajnos az a hírügynökségek szerinti 75-80 haláleset, amely szerencsétlen módon megtörtént. Forradalom, igazi forradalom nincs vér, halál, és tűz nélkül, és ez bármennyire is sajnálatos dolog, de a XXI. században is alaptézis, ahogyan az is alapvető, hogy az uralkodó, kizsákmányoló osztályokat sem lehet leváltani békés forradalmakkal. Ez még egy országnak sem sikerült soha.

Az ukrajnai példa valóban katartikus  és nemcsak Ukrajnára nézve, de elsősorban Oroszország tekintetében. Merthogy Ukrajna szomszédjában más, nagyobb léptékekben, de ugyanazok a tünetek fordulnak elő most is, mint akár a XX. század utolsó negyedében Romániában, vagy nemrég Ukrajnában voltak.

A nép, a szolgalelkű csorda egyszer csak megbokrosodott, és szilaj, vad módon rázta le magáról a vérszívó gazemberek népes hordáját. Pedig az ukrán hatalmasság a galambtekintetű Janukovics megmenekülhetett volna, ha az első gyanús jeleket komolyan vette volna, és a népének dobott volna kis koncot a teli húsosfazékból, de nem, mindent maguknak harácsoltak össze és most állítólag mindent elvesztettek.

Nemcsak Janukovics, de a családja összelopott csalt vagyonát is elvették, elveszik, ahogy a Föld diktátorai közül láthattuk párszor, hogyan köszönte meg nekik népük az évtizedes elnyomatást.

Janukovics egyenlőre a hírek szerint szökésben van, és kormánya még eddig el nem kapott tagjai közül is sokan menekülnek még mindig. De ne legyenek illúzióink, szerintem ha elfogják őket, akkor nem fogják megélni a 2014 szilveszterét, vagy ha igen, akkor igen sok szilvesztert töltenek majd el az ukrán lágerek valamelyikében.

Timosenko asszony minden bizonnyal az ország első számú kardja, vezetője lesz, természetesen, ha az ukrán oligarchákkal végez a nép és tényleges arculatváltást akarnak. Ehhez az is kell, hogy valahonnan támogatást kapjon az ukrán nép, de nemcsak vállon veregetésre, buzdító-uszító szavakra gondolok, abból nekünk magyaroknak kijutott rendesen 56-ban Amerikától, hanem tényleges pénzügyi-gazdasági segítségre, és talán egy katonai védőernyőre is.

Ne gondoljuk azt, hogy Putyin Úr nem próbálja meg a friss ukrán demokráciát valahogyan szétverni, hiszen neki igen kényelmetlen lehet, hogy a szomszédban a forradalom tüze ég, félhet, nehogy átterjedjen hozzá is….   Mert a forradalom tüze olyan mint a pestis, gyorsan és eredményesen terjed. És bizony, ahogyan a fertőző betegségek ellen a forradalom hevülete ellen is van védettség, immunitás, közöny vagy félelem képében.

Nem hiszik ? Nézzenek magukba, és gondolják végig kis hazánk közelmúlti történetét, és gondolkodjanak el kicsit mélyebben nézzenek a lelkükbe…

Nálunk nem kell félnie az uralkodó vérszívóknak, mert a magyar olyan birka nép lett, hogy a pásztornak a pulikutyát sem kell uszítani a nyájára csak ígérni kell a harapást.

Az orosz népben már nem vagyok olyan biztos, őbennük talán még él a szabadságvágy, él a büszkeség. Ők is évszázadokig voltak elnyomva, de a II. világháború alatt megtanulták, hogy van erejük és eszük is szembeszállni az elnyomókkal. És Putyin tarthat e néptől, akit pont ő osztott meg, amely népet ő uszított egymásnak, emlékezzünk a csecsen hadurak ellenállására, vagy a politikai tisztogatásokra, a börtönbe vetett százakra, akiknek csak az a bűnük, hogy másképpen mernek gondolkodni, mint a szent életű Putyin. Az a diktátor, a véres lelkű, aki kesztyűt húz nehogy véres legyen a keze, aki barátja a mi diktátorunknak, most törheti a fejét, mi módon kerülje ki az esetleges népfelkelést, a forradalmat, amely még eddig elsöpört minden potentátot a helyéről.

Persze példát vehetne Orbán Úrtól, hogyan kell egy népet úgy megtörni, hogy fel se emelje a fejét, a hangját, és törődjön bele a sorsába. Körülöttünk még mindig forrong Európa, ami a népeknek nem tetszik, annak jelét adják, tüntetnek, aztán ledöntik a trónusokat. Körülöttünk nincs megosztottság, a nép egységes és nem megvehető népcsoportok hitvány gyülevész hordája ….. akik egy kisebb koncért képesek a többiek ellen fordulva békemeneteken gyalogolni. Kántálni azt, hogy a kormány jobban teljesít, miközben világosan tudja, érzi, hogy a jobb sors csak a FIDESZ holdudvarát jellemzi.

Külföldön nem eszik meg az emberek azt, hogy mi jobban csináljuk mint a másik, mert ott nem szelektív az emlékezet, ott képesek józanul emlékezni és felelősen gondolkozni. Külföldön nem akarnak olyan történésekkel befolyásolni egy népet, ami ezelőtt hét évvel történt, mint nálunk az ominózus öszödi beszéd felemlegetése ( Amit a FIDESZ emberei, szerelmesei nem képesek felfogni, az az öszödi beszéd tényleges jelentése, ami miatt nemcsak a baloldalnak, de a jobboldalnak is lenne oka pironkodni, és bocsánatot kérni a magyar néptől. Nemcsak a szocik hazudtak és ígértek olyat, ami nem valósult meg, emlékezzünk már a FIDESZ első kormányra kerülésére, a végig hazudott, lopott 4 évére is !).

Az ukránoknak elegük lett, nem hirtelen és nem is kicsit lett elegük, hanem hosszú tűrés után és nagyon. Ők csattanós választ adtak és nem hátráltak meg, véres választ adtak és kinyilvánították, hogy NEM KÉRNEK A DIKTATÚRÁBÓL. Hogy mi lesz velük ezután ?  Timosenko asszonyt bizonyára a nyugat a  keblére  vonja, és Putyin hiába fenyegetőzik majd, mert nem fognak visszatérni a putyini álomhoz, az Egyesült Ázsiai Államokhoz.

Putyin tehát elvesztette Európa küszöbét és kulcsát is, mert ezek után Timosenkoék nem fogják megengedni azt, hogy esetleges szövetségesi gesztusként  orosz rakétabázisok települjenek Ukrajnába. Ha a Nato jókor tud ajánlatot tenni, talán ők lesznek a rakétaállások telepítői hamarosan, s ezzel Putyin európai terjeszkedési álmai szertefoszlanak majd.

Az ukrán piac elég nagy, egy országnyi, ahová majd hamarosan betelepülnek a multik, és töredék munkabérért találnak majd lelkes dolgozókat is. Ukrajna elindul a polgári fejlődés rögös útján, és szerintem 10 éven belül elhagyja hazánk GDP-jét is az övéké (Emlékezzünk Romániára vagy akár Szlovákiára….).  Már, ha ezt a gazdaságpolitikát folytatnánk még akkor is, amit most.

Mi mit tanulhatnánk meg az ukrán néptől ? Attól az ukrán néptől, akik a régi magyar haza földjének egy részét bitorolják ma is jogtalanul ? Tanulhatunk tőlük, persze nem a magyarokkal való bánásmódot, de az egységes kiállást, az állhatatosságot mindenképpen. És mit tanulhatunk a forradalmuktól ? Azt, hogy az nem csak az ő forradalmuk, de a miénk is lehetne, lehetett volna, amennyiben uraink magukba szállnának, nehogy túlfeszítsék azt a bizonyos húrt, mert ha elpattan, az igen sok embert sebesíthet meg itt Európa közepén…  És mégis azt mondom, tűrjünk még, hátha jobb belátásra bírták ezeket a sötét lelkű gazembereket az ukrán eszmék, az ukrán küzdőszellem, és nálunk az utolsó pillanatban, de változtatnak a hozzáálláson akiknek kellene változni.

Ukrajna nemsokára választani fog, remélem jól választ majd, és nem hagyja, hogy a kivívott szabadság csak egy másik kantár és zabla legyen…

Ahogyan nekünk sem lesz mindegy, ápr. 6. után hogyan fogunk élni, és a tükörbe tudunk -e majd nézni 7.-én reggel ?

Kozpontban.hu további hírek, események a nagyvilágból>>>

1 komment

Címkék: politika forradalom

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr275832609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.25. 19:47:33

Mo. megelőzte ebben Ukrajnát. 2006-ban már voltak fasiszta tüntetők az utcákon.
süti beállítások módosítása