2014.02.12.
01:10

Írta: Kozpontban.hu

A FIDESZ és az idősek


Jártamban-keltemben hallok-látok mindenféle véleményt mai társadalmunkról, a politikáról (amihez ugye mindenkinek van pár keresetlen szava), az életünkről.

Érdekes meghasonlottságot tapasztalok azon  mintegy 180-200 ember részéről, akikkel kapcsoltban állok akár személyes találkozásokkor, akár netes levelezések kapcsán.

Miért? Mert a Fiatal Demokraták Szövetségét éltetők soraiban többséget képeznek azon emberek , akik inkább 70 mint 60 évesek  a JOBBIK  szimpatizánsi körébe tartozók a 20-35 -40 -es korosztály képviselői és a baloldal sorait erősítenék a többiek szignifikánsan.

Szóval a társadalmi derékhad tulajdonképpen e nem mérvadó következtetés szerint a baloldali tömörülést részesítené előnybe a többiekkel szemben. Ez persze nem mondható semmilyen mérési adatnak, a TÁRKI, meg a többi nagy közvélemény kutató cég biztosan sokkal jobban tudja felmérni, mely párt támogatottsága milyen erős, vagy gyenge.

Lehet, hogy más csoportok más eredményt hoznának, de a környezetemben lévő idős emberek véleményét valahogy nem értem. Ők ugyebár abban az átkozott átkos szocializmusban tengődtek kenyéren és vízen, munka nélkül, éhezve szomjazva, amikor e haza felépült a kezük munkája által, amikor minden embernek munkát biztosítottak a gyárak és üzemek, illetve a virágzó mezőgazdasági nagyüzemek és kis termelő szövetkezetek. Amikor a fizetésekre bizton számíthatott mindenki, amikor a nyugdíj rendszere biztos volt, amikor ingyenes volt minden orvosi ellátás, amikor biztos jövőt lehetett tervezni ( tanulás -munkahely- házasság-lakás-gyermekek- kocsi- üdülés ) mikor volt becsülete a munkának, és a munkásnak, amikor alig követtek el bűncselekményeket, amikor a családok mindegyike eljuthatott évente legalább egyszer a szakszervezet üdülőibe, amikor nem volt pénzkérdés a gyermek nyári táboroztatása, amikor olyan építési kölcsönt vehettek fel, amit 30 évig alacsony kamatozással tudtak fizetni, amikor évről évre gyarapodott , épült az ország, épültek a városok, korszerűsödtek a falvak,  ingyen tanultak az emberek …….

Igaz, ennek ára volt, mert be kellett mennünk a Varsói Szerződésbe, meg a KGST-be, tűrnünk kellett, hogy a szovjet katonák állomásozzanak nálunk, tűrnünk kellet, hogy 3 évente mehettünk nyugatra, tűrnünk kellett, hogy a Merkúr nevű állami autókereskedelmi vállalat kereskedelme politikája miatt éveket kellett várakoznunk, ha új kocsiba akartunk ülni Trabant, Zsiguli,  Wartbourg esetében ez akár 6-8 év is volt. ( A használt autó piaca nem volt korlátok közé szorítva .)

Talán ezen emberek nem emlékeznek a jóra, arra ami most nincs, csak a rosszra, ami most megvan? Mert ugye most már kiki szabadon poroszkálhat amerre akar a világban ha van hozzá pénze, ki ki olyan új kocsit vesz magának azonnal is, amilyet akar ha van hozzá pénze, olyan amerikai ételt ehet itthon, amilyet akar ha van hozzá pénze.

Csakhogy az biztos, hogy teljes a szólásszabadság és a politikai szabadság és nem nyomják el az embert, mint az átkosban elnyomták, és most lehet szabadon beszélni bármiről, régen meg kushadni kellett, ha valaki kritizálni merte azt a rohadt szocializmust mondogatják  és bemennek a szocializmus alatt megszerzett kis lakásukba, házukba, garázsukba.

Igen, tudom a kibicnek semmi sem drága mondják páran, hiszen ez a korosztály már biztos lehet abban, hogy a nyugdíját bizton megkapja élete végéig a többiek meg majd ellesznek valahogy.( A szocializmus pusztulásra van ítélve sokak szerint, bár ennek ellentmond Kína, az egyetlen állva maradt olyan szocialista ország, amely a legnagyobb hitelezője az USA-nak, és válság ide válság oda, még mindig két számjegyű a gazdasági növekedése évente.)

A FIDESZ pedig építgeti a saját jövőjét, a saját országát és úgy váltogatja a színét, hogy bármely kaméleon megirigyelné azt.

Hogy is volt, amikor a FIDESZ volt a legellenségesebb az oroszokkal szemben ? Többször is előfordult már ez velük, és láss csudát, most Putyin legjobb barátja Orbán vagy ilyenkor a pártdilemmát felülírja a pénz dilemmája vagy a támogatott hatalom dilemmája.

Mi van most ? Eu tagok akarunk maradni, vagy inkább az Orosz Egyesült Államokat erősítenénk ?

Válasz még nincs.

Csak nehogy késő legyen…

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika munka fidesz nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr245810422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása