2014.02.13.
12:06

Írta: Kozpontban.hu

Sertés-marha-tyúk-liba-pulyka

A címbeli felsorolás nem volt véletlen, mert éppen ma értesültem arról, hogy a magyar miniszterelnök Kínában járt sikeres gazdasági tárgyalásokat  folytatott le elsősorban a kínai importtal kapcsolatban. Másik hír szerint pedig Oroszország feloldja a húsbeszállítási embergót, azaz hazánk annyi sertést, marhát, libát, csirkét szállíthat be az oroszoknak, amennyit csak tud ( meg amennyit az EU enged) .

Ezek nagyon kiváló hírek, a magyar ember keble duzzad a büszkeségtől, hogy még ezt is meg tudta oldani a mi Orbán Viktorunk, nem hiába tárgyaltak annyiszor Kínában, és nemhiába Putyin elnök Úrnál sem. Huncut gyerekek vannak a FIDESZ-ben mert azt mondogatták, hogy a putyini tárgyalások Paks miatt történtek, meg az energia miatt, aztán kiderült, hogy az áldott Viktor a fő hangsúlyt éppen a húskivitelre tette, hogy ezzel is fellendítse az országot jó sok bevétellel.

De hiszen akkor már minden rendben lesz, mert az ország szekerét az állattartás kirántja úgy a gödörből, hogy még az unokáink is megemlegetik !

Eddig ért a lelkesedésem, amikor rámeredtem az egyik napilap cikkére, melyben írták, hogy drasztikusan csökken az állatállomány hazánkban, hiába adják a rengeteg támogatást. Csökken a tehénállomány a vágómarha állomány húsértéke, a sertések száma, az anyakocáké a legdrasztikusabban, csökken a baromfiágazatban tartott állomány létszáma is.

Na jól meg vagyunk mi áldva, amikor már azt hittem eljő a Kánaán, akkor meg nincs miből szállítani-exportálni. Hej azok a régi szép idők, mikor a 2003. évben még több, mint 5 millió volt a sertések száma a mai esetleg 2 millióhoz képest …..

De mi lesz így velünk ? Élelmes a magyar ember, tehát szerintem kitalálják, hogy majd pár év alatt az állatállományt felszaporítjuk és aztán lehet szállítani Pekingbe a kacsát százezer szám vagy a marhát, a sertést tízezer szám. Csakhogy erre ugye pár évet várni kell, mert a kedvünkért sem fog mondjuk egy tehén 2 hónap alatt kihordani egy vemhességet a tényleges kilenc hónappal szemben, vagy a disznó sem fog miattunk gyorsítani a vemhességi idején vagy a hizlalási idején, hogy nekünk jobb legyen az életünk.

Tehát mit kell ilyenkor csinálni? Ha jó kereskedők lennénk és engednék is a hatalmasok, akkor uccu neki gyorsan fel kellene vásárolnunk a környező államok által termelt állatokat és tenyészállatokat is kellene behoznunk, s ez már gyorsan növelné a létszámot, amiből gyorsan lehetne vágóállatot is előállítani.

De mit fogunk csinálni valójában? Kétlem, hogy valami értelmeset, valami ésszerűen építőt. Majd valami önjelölt eszement kitalál valami megvalósíthatatlan, de annál drágább programot, amelyből aztán neki és társainak csurran is meg cseppen is pár száz milka. A dolog meg úgyis megoldódik majd magától. És ez nem egy vetített jövőkép, ez sajnos a valóság.

Ugyanis Horváth István képviselő Úr lett megbízva évekkel ezelőtt azzal, hogy intézze a magyar sertés állomány növekedést el, de ennek ellenére a csökkenés az úr e fronton ez a valóság és nem csak ezen a fronton…..

Mi a megoldás?  Mert az is biztos, hogy ezt a remek exportlehetőséget nem a magyar gazdák fogják kiaknázni a fenti tények miatt, hanem az osztrák, a szlovák, a cseh, a német  és a francia gazdák. Pedig nálunk a múlt évi földmutyi által igen sok új földesúr termelődött, csak ezek az emberek akkor láttak  élő sertést, marhát, baromfit amikor a tévében véletlenül a gazdáknak szóló csatornára kapcsoltak.

Pedig ha ezek az új földesurak mind ténylegesen kötelezve lennének, hogy hektáronként mennyi számos állatot tartsanak ( 1 számos állat 500 kg élősúlyú állománynak felel meg), akkor meg lenne gyorsítva az állatlétszám növelése, mert ugye ezen újgazdáknak valahonnan meg kellene venniük az állományukat pl külföldről. És lőn megoldása e fentieknek szívesen látnánk amint a 19 éves kozmetikuslány állítólagos aranykoszorús gazda a legelőn  delelő marhanyáj mellett adná ki a munkát a tehenészeinek, gulyásainak…. de hiszen arra várhatnánk is míg méteres szakállunk nem lenne.

Hírek, sporthírek, politika, tudomány, celeb, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: kína kereskedelem export import

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr115812393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása