2014.02.11.
21:01

Írta: Kozpontban.hu

Gondolkodtam.


Pénteken egész nap gondolkodtam, vajon miért esnek egymás torkának a politikusaink? Vajon mi készteti Őket, országunk krémjét ( bocsika, lehet, hogy kulimászt kellet volna írnom, ) arra, hogy alpári, közönséges módon, kocsmai stílusban vélekedjenek a munkatársaikról. Hiszen ugyebár a parlamenti képviselők a Parlamentben dolgoznak, és a képviselői irodaházban, tehát ugyanazon a munkahelyen elég sokan együtt. A munkatársaknak pedig jó ,ha egymásnak megadják a tiszteletet, és figyelnek is egymásra.

Nemrégen jártomban -keltemben vettem észre a FIDESZ egyik választási plakátját, ami alá színvonalban már szerintem sehogyan sem tudna lemenni semelyik másik párt. E plakáton látható a baloldali összefogás pár vezéralakja ,mintha bűnözők lennének, és valami olyan szöveg aláírva, hogy belőlük már ne kérjen a nép, mert ők bizony már tönkretették az országot alaposan, és hamarosan börtönbe is kerülnek. A másik példa, talán egy fokkal intelligensebb, de ez sem a legelegánsabb, a baloldal plakátja, mely az előzőtől nem messze virít. Ezen látható a Miniszterelnök, és a MAHIR volt elnöke, s az aláírás pedig: Orbán, és Simicska már jól él, és Ön? Ez talán nem sérti annyira nagyon a közízlést, de amikor reggel a postaládámban láttam a JOBBIK egyébként érdekes kiadványát, mely újságszerűen szerkesztett olvasnivaló, az elején közölt kép megdöbbentett. A képen a baloldali összefogás prominensei, és velük Orbán Viktor látható, majd egyenlőségjel, s 24 év felirat. Talán eljön majd egyszer az a nap is, amikor a pártok nem egymás kikezdésével akarnak szavazatokhoz jutni, hanem saját erényeiket vonultatják fel, s azokat látjuk a plakátokon, és azt olvashatjuk, hogy azért szavazz ránk, mert mi ezt, vagy azt fogjuk megoldani. Eljöhet még az is, merengtem el magamban, hogy aztán a győztes párt(ok) , és a többi parlamenti párt, az ellenzék együtt, egymást segítve politizál, egységben próbálja az ország szekerét előre tolni. Az is előfordulhat majd, hogy a győztes párt választási ígéretének be nem tartása büntetőjogi felelősségre vonást von majd maga után, és példás büntetéseket is. ( Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Btk már régóta ismeri a csalás tényállását, amelynek olyan elemei vannak, mint a szándékos megtévesztés anyagi haszonszerzés céljából, és bizony a kárösszeg tekintetében, illetve a minősítő körülmények alapján lehet 10-20 évet is kapni érte jelenleg is. És hát valljuk be őszintén, hogy a választási ígéretek 10 %-a szokott teljesülni , de a választáson nyertes kormányzó párt parlamentereire, és holdudvarában lévő vállalkozók, tisztségviselők elég szép summához jutnak ezzel a győzelemmel.)

A választási kampányok, mint tudjuk, ugyanolyanok, mint a politika maga, mégpedig sajnos elég mocskosak . S mivel mocskosak, ezért mindenkit ,aki közel kerül a politikához, sajnos be is mocskol, vagy, ha nem, akkor részese lesz minden politikus előbb, vagy utóbb egy alapos sárdobálásnak, amiből nehezen lehet kimosakodni. Szóval ezt a mocskolódást kellene abbahagyni már, és rálépni egy tiszta, becsületes verseny felé vezető széles útra. Tudom, most sokan gúnyosan megmosolyognak: hol él ez az ember, a Holdon, nem tudja, mi folyik az országban , nemcsak a választásokkor, de szinte mindig az utóbbi időkben ? Igen, igaza van annak, aki megmosolyog, de talán lesz olyan is, aki elgondolkodik, és megpróbálja  a tiszta-becsületes utat járni, mert megváltozni sohasem késő, és talán még jobban megéri, mint a mocsok, és a gyalázat útján járni.

Láttam egy kis interjút a Hír Tv-ben , Gyurcsány Ferenc beszélt, és a Hír Tv riporteréhez is intézett pár keresetlen szót, melyet tisztán lehetett hallani, s melyben megkérte, hogy ne a sötét és gonosz úton járjon, hanem a világos, tiszta utat válassza. Erre kb 20 perc múlva a hírekben a bemondó így kommentálta az előbbi eseményt: Gyurcsány Ferenc a riporterünket kioktatta, és hazugnak nevezte. Nem is értem, talán én nem értek magyarul, lehet, hogy szövegértési problémám van, mert én egészen mást hallottam,és láttam a Hír Tv műsorában.

Leszögezem, hogy sem a jobboldallal, sem a baloldallal, sem a radikálisokkal nem szimpatizálok, de a történések egyszerűen felháborítanak, s olyan elhatározásra juttatnak , gondolkodjak el, egyáltalán mi a politikai elit, és a párthű tv csatornák célja ezekkel a félre tájékoztatásokkal ? A népnek tudnia kell, mert a saját bőrén érzi nap, mint nap, hogyan él, jobban, vagy rosszabbul, mint ezelőtt akárhány évvel, és a szavazófülkék magányában már senki sem látja, hová is húzza be azt az X -et. Lehet, hogy nagy meglepetés lesz a választási eredmény ? Lehet, hogy Magyarország tényleg jobban fog már teljesíteni, legalább a választáskor, amikor a szavazók nem pillanatnyi fellángolások ötletszerű X-elésével juttatnak valakiket hatalomhoz, hanem átgondolt, józan ítéletet tudnak hozni a következő 4 év irányáról ? S lehet, hogy most a szavazóképes lakosság nagy része tényleg eljut a szavazó urnákhoz, s nem egy maroknyi szavazó szavazata dönti el a jövőt- rákényszerítve 2/3 os akaratát a tényleges többségre ? Lehetséges, igen azt gondolom, hogy lehetséges, de hogy tényleg így is legyen, ahhoz tenni is kellene, legalább annyit, hogy érvényes szavazattal segítsék a jövőt saját érdekükben, hogy később ne kelljen szégyellni magukat , amiért nem tudták érvényesíteni akaratukat.

Hírek, sporthírek, politika, az élet dolgai itt >>>

Szólj hozzá!

Címkék: politika jobboldal baloldal pártok

A bejegyzés trackback címe:

https://kozpontban.blog.hu/api/trackback/id/tr375810083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása